Pagini

duminică, 9 octombrie 2011

Lavanda întăreşte firul capilar



Lavanda este cunoscută şi utilizată ca plantă medicinală încă din Antichitate, fiind folosită de nenumărate persoane atît pentru efectele ei terapeutice, cît şi pentru parfumul său deosebit. Uleiul esenţial are efecte benefice în tratamentul migrenelor şi cefaleelor, epilepsiei, spasmelor, vertijului.
De asemenea, este un leac bun pentru insomnii, dacă în apa din cadă se adaugă o sticluţă de ulei esenţial concentrat, avînd efect imediat de relaxare. Combinată cu sulfina şi aşezată între haine sau în săculeţi, în şifoniere, lavanda alungă eficient moliile şi menţine mirosul proaspăt al hainelor şi încăperilor.In cazurile de tuse convulsivă, gripă sau bronşită, se iau maximum şase picături de ulei de lavandă, amestecată cu o lingură de miere pe zi, în cazul adulţilor, iar în cazul copiilor se iau două picături de ulei volatil de lavandă pe zi, care se ameste­ctă cu o lingură de miere, după care leacul este lăsat să alunece uşor pe gît, pentru a-şi exercita efectul antiinfecţios şi calmant. 

Atenţie însă, înainte de a folosi un ulei volatil pentru uz intern, citiţi cu atenţie eticheta şi prospectul! Există uleiuri volatile numai pentru uz extern, care, administrate intern, sînt semisintetice şi foarte dăunătoare organismului. In cazul în care în timpul tratamentului apar simptome, precum ameţeală, durere de cap, greaţă, usturime la urinare, se întrerupe administrarea. Clătirea părului cu soluţie pe bază de lavandă întăreşte firul capilar. Se foloseşte extract preparat din 100 g de flori uscate, lăsate la macerat în 500 ml de alcool, timp de o săptămînă.
Sursa : Aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc ca esti alaturi de mine.