Pagini

miercuri, 14 septembrie 2011

Ce stim despre semintele de susan?


Un sfert de cana de semintele de susan nedecorticate sunt considerate o sursa importanta de cupru care acopera 74% din doza recomandata pentru un adult, de calciu de peste 31,6 % si de magneziu 35,1% (sursa). O jumatate de cana de seminte nedecorticate, crude contin mai mult calciu comparat cu aceeasi cantitate de lapte (sursa), fier, zinc, fosfor, potasiu, magneziu si cu continut de peste 50% de proteina decat carnea.

Din acest seminte putem face diverse deserturi, painici sau clasica reteta de lapte de susan cu miere si vanilie, la care mai puteti adauga migdale, samburi de floarea soarelui, sau canepa.





La 100g de seminte vom beneficia de:

■Vitamin A 15 I.U

■Vitamin B, Thiamine 1.07 mg

■Niacin 2.7 mg

■Vitamina E

■Calciu 6%

■Fier 5.2 mg

■Fosfor 308 mg

■Proteine 20 g

Si asta nu este tot, aceste seminte au proprietati de a revigora organele sexuale si a diminua oboseala.


“Semintele de susan au urmatoarele proprietati: contin estrogen si sunt utile femeilor care-si doresc sa aiba sani mai mari, dacă sunt incluse în dieta zilnică vor avea cu siguranţă efectul scontat. Uleiul din aceste seminte este şi el foarte util. Se aplică pe sâni, printr-un masaj circular uşor. Au valoare energetica mare si stimuleaza si virilitatea. Unul dintre cele mai puternice afrodiziace este halvaua de miere si susan. Cunoscut in India ca “rasayana” (cel ce prelungeste viata), susanul starneste pasiunea. Este recomandat si in tratamentul insomniilor sau ca aport proteic in diferite afectiuni de nutritie.

Bogate in arginina, un aminoacid care contribuie la intârzierea aparitiei tumorilor, ajuta la detoxifierea ficatului si rinichilor, fiind foarte recomandate bolnavilor de ciroza dar ajuta si la intarirea sistemului imunitar. Tot arginina ajuta spermatogeneza, de unde si efectul de crestere a fertilitatii. Are efecte antireumatice si anticanceroase. Datorita efectului antifungic si bactericid, uleiul se utilizeaza la tratamentul afectiunilor gingivale: afte bucale si gingivita. Pentru prevenirea parodontozei se aplica seara pe gingii, dupa spalarea normala a dintilor, doua-trei picaturi de ulei de susan. Se maseaza usor si se repeta tratamentul in fiecare seara, timp de minimum trei luni. Uleiul de susan are si efecte laxative” [Sursa]

 

Un comentariu:

  1. Gazduire Blog 60 RON /an. Spatiu oferit 1 Gb, trafic nelimitat, asistenta gratuita. Cumpara acum pana pe 30 septembrie si primesti un domeniu.eu gratuit pe 1 An. Mai multe detalii la: http://dhost.ro/gazduire-blog-wordpress

    RăspundețiȘtergere

Multumesc ca esti alaturi de mine.