Pagini

sâmbătă, 26 mai 2012

Cum tratăm dezechilibrele psihoafective specifice primăverii

Menţinerea ori recăpătarea stării de sănătate a organismului o putem realiza doar atunci cînd înţelegem că drumul către împlinirea acestui deziderat este posibil numai prin abordarea căii de tratament din punct de vedere holistic.

Dincolo de medicaţia clasică însă, fiinţa umană este mult mai complexă. Fie că vorbim despre sistemul nervos central (SNC) sau de sistemul nervos periferic (SNP), afecţiunile lor pot fi dintre cele mai handicapante pentru organism, blocajele acestora însemnînd blocaje cu un grad ridicat la nivel organic. Boli precum Alzheimer, Parkinson, schizofrenia, paresteziile cu substrat vertebrogen ori paraliziile de aceeaşi sorginte, dar şi atacurile de panică, anxietatea, depresia sau melancolia sînt doar cîteva dintre suferinţele manifestate de sistemul nervos. La rîndul lor, acestea pot genera şi blocaje la nivelul unor organe, precum ficatul rinichii, intestinele. In rîndurile următoare ne vom ocupa însă de descrierea simptomatologiei specifice şi comune în trei dintre suferinţele sistemului nervos, şi anume melancolia, anxietatea şi depresia.

Dacă specialiştii în ştiinţele de graniţă, de natură energetică, susţin că toate aceste afecţiuni au ca o primă cauză lipsa de lumină, de energie divină, vom menţiona aici faptul că şi anumite suferinţe organice concrete ori insuficienta oxigenare a organismului, dar nu numai, pot fi cauze certe, des întîlnite în declanşarea melancoliei, a anxietăţii sau a depresiei. Simptomele comune ale acestor afecţiuni pot fi manifestări precum iritabilitate, insomnie, agitaţie, care alternează cu perioade de lentoare generalizată la nivelul mişcărilor, al vorbirii, al capacităţii de concentrare, sentimentul lipsei de valoare, lipsa autoaprecierii, tristeţe, pierderea interesului pentru activităţi cotidiene, dar şi pentru cele care interesau în mod special pacientul, apariţia gîndurilor legate de moarte, asexualizarea, respingerea activităţilor de interrelaţionare socială, introvertirea, pesimismul şi retragerea într-o lume imaginară, unde abundă gînduri şi sentimente negative. Pentru a putea îndepărta, rînd pe rînd, susceptibilitatea asupra posibilelor cauze ale declanşării acestor dezechilibre, va fi necesară efectuarea tuturor analizelor de sînge, vizitarea unui cabinet de vertebroterapie, discuţia cu un psiholog şi, nu în ultimul rînd, practicarea firească şi necesară a vieţii creştineşti, în care orice vindecare este cu putinţă.

Pînă atunci însă, vă recomandăm efectuarea unor automasaje reflexogene deosebit de utile întregului organism şi în mod special sistemului nervos. In fotografia alăturată veţi găsi indicate zonele corespunzînd sistemului nervos, dar şi rinichilor şi ficatului, a căror capacitate de detoxifiere a organismului vă poate elibera de o suferinţă precum depresia, ale cărei simptome pot fi înlăturate cu succes.

Automasajul se va efectua de două ori pe zi, timp de zece minute pentru fiecare palmă, cîte un minut pentru degetele arătător, mijlociu şi inelar de la ambele mîini şi cîte două minute pentru zonele palmare. Automasajul poate fi efectuat cu ajutorul unui unguent pe bază de gălbenele şi propolis, iar direcţiile de masaj vor fi de sus în jos şi de jos în sus, imprimînd o apăsare fermă. Cura va dura pînă la ameliorarea afecţiunilor şi va fi însoţită de un regim alimentar bogat în elemente vitale - vitamine, minerale, enzime, aminoacizi etc. -, în care preponderentă trebuie să fie hrana vie (nepreparată termic): salate de fructe şi legume. De asemenea, este recomandat şi un regim hidric, de doi-trei litri de apă pe zi.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc ca esti alaturi de mine.