Pagini

luni, 4 iunie 2012

Bucuria Fiintei

Întrebati-va: fac ceea ce fac cu bucurie, cu usurinta si naturalete? Daca nu este asa, atunci timpul acopera momentul prezent si viata este perceputa ca o povara sau ca o lupta.

Daca în ceea ce faceti nu exista bucurie, usurinta si naturalete, acest lucru nu înseamna neaparat ca trebuie sa va schimbati activitatea. Poate fi suficient sa schimbati modul în care o faceti. “Cum” e întotdeauna mai important decât “ce”.

Încercati sa acordati mai multa atentie lucrului pe care îl faceti decât rezultatului pe care încercati sa-l obtineti prin acesta. Acordati întreaga dumneavoastra atentie lucrurilor pe care vi le aduce momentul prezent. Acest lucru implica o acceptare totala a situatiei prezente, pentru ca nu puteti acorda o atentie totala unui lucru caruia îi opuneti în acelasi timp rezistenta.

De îndata ce acceptati momentul prezent, toata nefericirea si lupta
se dizolva, iar viata începe sa curga cu bucurie si în pace. Când actionati din constiinta momentului prezent, tot ceea ce faceti abunda de un sentiment de grija, dragoste si calitate – chiar si cele mai simple activitati.

NU VA PREOCUPATI DE REZULTATUL ACTIUNII dumneavoastra, ci acordati atentie actiunii în sine. Rezultatele vor veni de la sine. Aceasta este o puternica practica spirituala.
Când încercarea compulsiva de a evada din momentul prezent înceteaza, bucuria Fiintei se revarsa în tot ceea ce faceti. În momentul în care atentia vi se îndreapta asupra clipei Acum, simtiti prezenta, liniste si pace. Nu mai depindeti de viitor pentru împlinire si satisfactie – nu îl mai cautati pentru a va aduce împlinirea. De aceea, nu mai depindeti de rezultate. Nici esecul, nici succesul nu au puterea sa va schimbe starea interioara de unitate cu Fiinta. Ati descoperit viata dincolo de situatia de viata.
În absenta timpului psihologic*, sentimentul de sine deriva din Fiinta, si nu din trecutul personal. De aceea, nevoia psihologica de a deveni altceva decât sunteti, nu mai exista. În lume, la nivelul situatiei dumneavoastra de viata, puteti sa deveniti bogat, sa adunati cunostinte, succes, sa va eliberati de una sau de alta, dar în dimensiunea adânca a Fiintei sunteti acum complet si întreg.

Eckhart Tolle

* – “timp cronologic” – pentru aspectele practice ale vietii, / “constiinta momentului prezent” – clipa Acum, / “timp psihologic” – identificarea cu trecutul si proiectarea continua si compulsiva în viitor

Mesaje De Suflet



Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc ca esti alaturi de mine.