Pagini

duminică, 21 iulie 2013

Bolile ereditare nu exista !!!




Unul din obiectivele celor care conduc turma de oi este sa le tina in frica. Pentru ca astfel pot fi controlate, li se pot impune legi, asigurari, li se pot vinde o gramada de lucruri pentru protectie si preintampinare si lista ar fi lunga, dar nu asta e tema articolului de fata…
Una din fricile implementate cu multa tactica este cea de boli si in special cea de bolile ereditare, care nu exista!
 
Dupa cum bine stii, atunci cand merge cineva sa isi faca analize sau sa i se diagnostizeze un simptom (sau mai multe), primul lucru pe care il cere medicul este sa primeasca detalii despre bolile de care au suferit cei din familie, ca si cum ar fi o regula faptul ca, daca a avut cancer vreunul din “stramosii” persoanei in cauza, toti urmasii ar trebui sa moara de cancer. Situatia sta total diferit, totusi, si anume, boli ereditare NU EXISTA! In studiile facute, s-a dovedit in mod clar acest lucru.
Faptul ca pe perioada sarcinii, a dezvoltarii fatului, acesta are ghinionul sa fie iradiat ori otravit chimic, ceea ce duce la o multiplicare celulara anormala, nascandu-se astfel un copil cu malformatii, este, de fapt, un accident. In mod fizic este imposibila transmiterea erorilor genetice si imbolnavirea ereditara, aparitia unor boli transmise in acest mod. In cazul in care apar in fat mutatii, erori in structura genetica (cauzate de accidente de genul celor amintite), el se va naste mort sau cu malformatii, indiferent daca parintii au sau nu.
 
Se pune, prin urmare, problema cum este posibil ca mai multi membri ai familiei sa sufere de aceleasi boli? Raspunsul este foarte simplu si nu trebuie cautat in “transmisia” genetica ci mai degraba in raspunsurile similare la conflictele de viata si in copierea tiparelor de comportament de la parinti. Eu, de exemplu, fiind copilul parintilor mei, “sange din sangele lor”, voi interpreta in acelasi mod lumea, voi vedea la fel lucrurile, voi reactiona in acelasi mod si voi avea aceleasi tipuri de emotii pe baza carora voi face aceleasi boli. Daca tatal este foarte suparacios, iar eu sunt “leit” tata, in cazul ca suntem ambii dreptaci, vom fi predispusi in acelasi mod la ulcere la stomac, infectii ale ductelor hepatice precum si ale ductelor pancreatice.
 
O femeie care are “sansa” sa creasca langa o mama care tot timpul este nemultumita de ea insasi, ba ca asta nu e bine, ba ca aia nu e bine, efectiv preia tiparele ei de comportament si de “viziune” asupra lucrurilor si va deveni astfel predispusa, la fel ca mama, la conflicte de autodevalorizare, avand ca rezultate probleme de genul osteolize, osteosporoze, atrofieri musculare, etc…
 
Deci, ce se preia de la parinti este predispozitia spre aceleasi boli si nu bolile in sine. Astfel, daca copilul traieste un conflict emotional, in mod reflex va face acelasi tip de conflict caracteristic familiei si, prin urmare, va face aceleasi boli, fara ca macar sa aiba cunostinta de aceste lucruri (pentru a le putea evita). Problema trebuie cautata, precum am mai amintit, in copierea tiparelor de comportament si in raspunsurile la conflictele de viata. Bolile ereditare nu exista!
 
Un sfat, inainte de a incheia, in caz ca vrei sa afli la ce fel de boli esti predispus(a): noteaza bolile de care au suferit parintii si bunicii iar apoi descopera ce tip de comportament ti-ai insusit de la parinti care sa te predispuna la aceleasi conflicte si, prin urmare, sa iti poti opri constient conditionarea reflexa la acele boli, care nu vor veni din nimic, din neant, ci din suma experientelor de viata avute si interpretate intr-un anume fel. Atentie la traditiile de familie!…  :)
…..
Ti-a placut articolul? :) Ai intrebari, idei legate de cele scrise? Care este parerea ta? Te rog, comenteaza mai jos, impartaseste-le cu noi, ceilalti… Iti multumesc!
Cu stima,
Costea Paul George

2 comentarii:

  1. hmmm, vorbim discutii,sigur, eu consider [opinia mea] ca exista factorul ereditar si in maladie si in personalitatea omului de asemeni.Fiinta se vede a fi un sistem complex si inca necunoscut. Sa observam in continuare fiinta fara a da "sentinte".O zi buna

    RăspundețiȘtergere
  2. in unele maladii sunt sigura ca vorbeste ereditatea, in unele nu, e tiparul de personalitate iar personalitatea nu e ereditara ci se formeaza asa cum a fost scris mai sus prin copiere de la parinti.
    Dar se poate schimba daca ai sansa reala sa observe niste lucruri.
    Eu am vazut-o.
    Din pacate patternul bunicilor nu a fost preluat de mama. Sincer aceste patternuri se pot lua si de la alti membrii de familie daca acestia reprezinta un model pentru omul in formare si acest model este in prejma mai tot timpul.
    Oricum maica-mea nu are ceeasi forma de boala pe care a avut-o bunica.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc ca esti alaturi de mine.