Pagini

joi, 19 septembrie 2013

Bucurați-vă de consumul de hrean


“Hreanul (Armoracia Rusticana) este în mod cert un super-aliment. A apărut în piețe și este vremea să-l includem în alimentație! Această plantă, cu rădăcina cărnoasă, este o incredibilă sursă de beneficii pentru organism. Originar din estul Europei, hreanul se folosește la gătit, pentru gustul său condimentat și aromat, dar și in medicina naturistă pentru nenumăratele sale calități.
Rădăcinile de hrean conțin o bogăție de vitamine și fitocide. Acestea din urmă sunt substanțe cu o puternică acțiune antibacteriană și cu efect antioxidant. În hrean se mai găsesc și uleiuri eterice, exact cele care dau gustul și aroma pătrunzătoare a hreanului.
Hreanul este ideal pentru consum, pentru gustul și aroma sa, dar este și extrem de eficient pentru tratarea și susținerea vindecării în cazul tuturor infecțiilor pulmonare și urinare. Hreanul este foarte activ în ameliorarea simptomelor artritei, ameliorează durerile de sciatică și gută.
Consumul contant de hrean, în cantități mici ameliorează simptomatologia în reumatism și vindecă pericardita și afecțiunile din gât. În plus, este indicat pentru o stare generală de bine, dar și pentru efectele sale diuretice intense. Extracte din hrean sunt folosite pentru tratarea paraziților intestinali, iar uleiul de hrean este un veritabil antibiotic.
 Hreanul are acțiune vitaminizată, tonifiantă, depurativă și scade colesterolul. În 100 de grame de hrean se află aceeași cantitate de vitamina C ca și în citricele.
În compoziția rădăcinii de hrean sunt vitamine din complexul B, necesare pentru funcționarea sistemului nervos, pentru îmbunătățirea memoriei, pentru menținerea sănătății pielii și părului, dar și potasiu, fosfor, fier, cupru, elemente indicate cardiacilor și la prevenirea retenției de apa.
Hreanul acționează inclusiv asupra grăsimilor, fiind recomandat persoanelor care sunt la dieta pentru scăderea in greutate. Hreanul este folosit frecvent pentru condimentarea conservelor de legume, deoarece conține conservanți naturali, care previn fermentarea murăturilor”.

Sursa : http://holisterapi.wordpress.com/2013/09/17/bucurati-va-de-consumul-de-hrean/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc ca esti alaturi de mine.