Facebook Like

Tu nu ești singur

EMAG

vineri, 25 iunie 2010

Fara frica spre succes!





Oamenii destepti sunt liberi, si nu sunt utili nici unei organizatii. Nu conteaza atat de mult daca esti barbat sau femeie. Nimeni nu are putere asupra ta daca tu insuti nu consimti asta. In general oamenii se lasa dominati sau manipulati de frica. De frica sunt in stare sa isi cedeze libertatea de a actiona si de a gandi. Pentru multi este mai comod sa gandeasca altul pentru tine. Faci intr-adevar economie de energie, dar in schimb platesti prin supunere. Devii sclav. Nimic pe lumea asta nu e gratis, exceptand aerul pe care il respiram.


Nimeni nu face daruri fara sa ceara ceva direct sau indirect in schimb. Chiar si parintii fac acelasi lucru cu copiii lor. Totdeauna cand accepti sa gandeasca cineva in locul tau, in fapt te supui lui. Marea majoritate a oamenilor de pe planeta asta, sunt docili din comoditate, si sunt foarte usor de manipulat, chiar fara sa fie obligati de cineva sa faca asta. O fac din traditie, e o cultura de milenii. Frica declanseaza violente si frica genereaza contramasuri violente. Frica creeaza negativitate, creeaza mizerie umana. Institutiile, de orice natura ar fi ele sau persoanele din jurul nostru nu fac decat sa cultive, cultura fricii. Sunt institutii care nu ar exista daca nu am avea aceasta frica, nu ar mai fi armate sau politie daca nu ne-ar fi frica de ceilalti, nu am mai avea razboaie.


Nu am avea institutii religioase daca nu am avea frica de Dumnezeu, etc. Chiar parintii nostrii cand eram mici au inceput acest dresaj. Ne-au invatat frica de apa, de caine, de pisica, de Bau-Bau, de alti oameni etc. Frica dureaza mai mult decat iubirea. Nu mai traim de frica. Ne e frica sa recunoastem ca ne e frica. Frica ne terorizeaza, ca sa o ascundem am rebotezat-o, i-am zis „Stress”, e mai modern, mai sic si nici numai are conotatii peiorative. Acum chiar ne putem lauda cu ea. Nimeni nu te poate obliga sa crezi si sa gandesti asa cum vrea el, daca tu insuti nu consimti lucrul asta.


Nimeni nu poate intra in capul tau. Numai tu ai acces la creierul tau, la mintea ta. E o chestiune de liber arbitru. Pe frica se bazeaza si cei care ne conduc sau care profita de noi. Asta e de fapt tot secretul. Sa te temi, sa iti fie frica, sa iti atrofiezi ratiunea, logica. In clipa in care iti este frica nu mai gandesti rational, ai tendinta, ori de a fugi, ori de a te supune neconditionat. Il lasi pe altul sa gandeasca pentru tine, il lasi pe altul sa faca alegerile in viata pentru tine, devii robul lui si chiar crezi ca asa e normal, pentru ca asa fac toti cei din jurul tau. Daca oamenii nu ar fi atat de creduli, daca ar folosi creierul ca sa gandeasca si nu ca sa isi amplifice spaimele, lumea s-ar schimba radical.


Toti oamenii ar fi liberi, si nu ar mai incerca sa se minta unii pe altii. O fac inca pentru ca le e frica de celalat, de ziua de maine, de multe de foarte multe lucruri. Acum traversam o perioada turbulenta, dar foarte interesanta. Oamenii manipulati, infricosati, isterizati se impart in tabere, devin partizani ai unei tabere sau alta, asculta minciunile liderilor de moment, raspandesc pe cheltuiala lor manifeste prin SMS sau E-Mail, si chiar sunt gata sa treaca la lucruri mai grave.


Devin soldati ai altora pe gratis. Soldati, victime care, dupa ce se va incheia batalia, vor fi uitati repede. Vor fi niste numere, niste procente. Generalii invingatori vor ciocni o cupa de sampanie si vor rade de naivitatea lor. In schimb cei implicati cu adevarat pe o cale spirituala, folosesc acest moment pentru a-si constientiza frica care le-a condus pana acum viata, pentru a deveni liberi. E unul din momentele in care reusim sa o identificam in sufletul nostru, pentru a nu-i mai da putere. Urmariti-i pe cei din jur, si dupa aceia urmariti-va si pe voi, nu ii judecati pe ceilalti. Lasati-i pe ceilalti sa se lupte, sa fie dominati de ura, de frica, e alegerea lor, e viata lor!


Voi fiti doar observatori, ai lor si totodata in principal, ai vostri. Oamenii inteligenti isi croiesc singuri viata, ceilalti se plang, se lamenteaza tot timpul, nu mai au timp sa mai traiasca, si nu mai observa ca devin sclavi. Nici nu mai au cum. Mintea, la fel ca si muschii se atrofiaza, daca nu e folosita. Daca reusesti sa te pastrezi lucid, macar un moment, toate problemele gasesc o rezolvare. Recunosc nu e chiar usor, sa te trezesti, dupa o viata traita in teama. Tu esti cel care trebuie sa faca alegerea, nimeni altul. Viata poate fi frumoasa, nu iti bate joc de ea! Spiritual, apropo nu inseamna sa fii intunecat si ritual, inseamna in primul rand sa fii vesel.


1. Legea dragostei - Iubeste pe toata lumea ca pe tine insuti. Toate celelalte legi i se subordoneaza acesteia si nu intra in contradictie cu ea. Este cea mai importanta dintre toate. Se aplica la tot ceea ce facem ca indivizi, familii, organizatii, tari - are o valoare universala.

2. Legea cauza-efect - Exista o ordine universala. Nimic nu este accidental. Totul se intampla cu un motiv. Pentru fiecare efect exista o cauza sau un set de cauze.

3. Legea materializarii - Gandurile se materializeaza. Noi devenim ceea ce gandim.

4. Legea viziunii - Pentru a avea succes in orice domeniu, trebuie sa avem o imagine cat mai clara a acelui succes in mintea noatra, o imagine mintala a ideii noastre de succes, o viziune.

5. Legea corespondentei - Viata noastra exterioara este o oglinda a celei interioare. Exista o corespondenta directa intre experientele si gandurile noatre pe de o parte si atitudinea noastra, pe de alta parte.

6. Legea credintei - Orice lucru in care credem cu adevarat devine realitate (inclusiv credinta noastra ca meritam succesul).

7. Legea valorii - Credintele si valorile noastre, ceea ce este cu adevart important pentru fiecare dintre noi se reflecta in tot ceea ce facem.

8. Legea motivatiei - Tot ceea ce facem este declansat de dorintele noastre interioare, nevoi si instincte, multe dintre ele venind din subconstient.

9. Legea activitatii subconstiente - Subconstientul nostru ne avertizeaza despre lucrurile din jur. Atentie: face acest lucru in concordanta cu dorintele si grijile noastre cele mai puternice.

10. Legea asteptarii - Ceea ce ne asteptam cu incredere sa se intample, chiar se va intampla. Asadar, atentie la felul in care ne construim asteptarile (pozitiv sau negativ).

11. Legea concentrarii - Indiferent asupra a ce ne concentram si ne gandim in mod repetat, devine din ce in ce mai mult o parte a vietii noastre interioare.

12. Legea obisnuintei - Aproape tot ce facem este automat, rodul unui obicei. Obisnuintele care ne indeparteaza de telurile noastre trebuie schimbate.

13. Legea atractiei - Suntem cu totii niste magneti vii. Atragem oameni, intamplari si imprejurari care se armonizeaza cu gandurile noastre dominante.

14. Legea alegerii - Suntem liberi sa alegem ceea ce gandim si in consecinta suntem liberi sa alegem toate celelelte parti ale vietii noastre.

15. Legea optimismului - O atitudine mentala pozitiva merge mana in mana cu succesul si fericirea. Optimismul ne face placuti si plini de energie, ne ofera mai multe sanse de a reusi. Frica si Control Frica este una dintre cele mai cumplite si devastatoare emotii.

Frica este in fapt o imagine mentala pe care ne-o formam despre un eveniment posibil a surveni in viitor, imagine formata, plecand de la ideea ca in momentul in care acel eveniment se va intampla, nu vom fi capabili sa ii facem fata. Frica nu este altceva decat convingerea noastra ca suntem lipsiti de raspunsuri eficace la o anumita problema, o anumita situatie cu care nu ne-am confruntat inca. "Nici o pasiune nu fura mintii toate puterile asa de bine cum o face frica".

Edmund Burke (1729 - 1797) "Doar un las are curajul sa spuna ca nu a cunoscut niciodata frica". Ferdinand Foch (1851 - 1929) Dar frica este si un sentiment natural si sanatos care ne obliga sa punem atentie in tot ceea ce facem si prin aceasta ne permite autoprotectia. Frica poate avea mai multe valente. Poate determina evitarea unor situatii lezante sau chiar periculoase dar, in acelasi timp poate fi folosita de altii pentru a te controla.

Sa vedem cum poate apare posibilitatea de a controla pe cineva? In creier exista o zona cu scop strict numai pentru supravietuire, numita si creierul "reptilian", care este partea initiala a creierului uman. Pe masura ce specia umana a evoluat, creierul nostru a crescut si i s-au mai adaugat si alte sectiuni, cum ar fi sistemul limbic responsabil cu emotiile si portiunea celebrala care este responsabila de gandirea constienta.

Creierul reptilian si limbic este localizat la baza creierului, protejat de restul creierului. Aceasta zona va functiona inca, pentru a asigura supravietuirea fizica, chiar cand celelalte parti ale creierului sunt deteriorate. Cand apare sentimentul dominant de frica, zona reptiliana si limbica intra in actiune iar restul creierului, partea responsabila de rational, de gandire si logica este automat deconectata.

Ca urmare a acestui blocaj celebral, raman doar doua alternative, de a fugi sau de a lupta. In aceasta stare nu mai ai capacitatea de a gasi o alta solutie, de a gandi o alternativa la situatia respectiva. Aceasta e starea unde doresc sa te aduca si care convine cel mai mult, acelora care vor sa te conduca. Practic cum procedeaza? Iti creaza initial un presupus dusman, care poate exista fizic sau nu. Ii transfera acestuia toate calitatile negative posibile, il demonizeaza pur si simplu. Iti induc teama fata de el, iti blocheaza gandirea logica, si atunci ramai o fiinta cu posibilitati limitate, strict emotionala care asteapta doar sa fie dirijata. Un robotel bipolar, o fiinta cu doar doua butoane: de atac sau de fuga. Devine foarte simplu dupa ce ti-a fost indusa starea de teama sa ti se dea si o asa zisa solutie de rezolvarea a crizei.

Creierul fiind complet blocat de frica, te asigur ca vei executa ceea ce ti se cere in mod automat. Acum ei pot da orice comanda in functie de interesele lor. O sa ti sa spuna ca asa e patriotic, legal sau numai in folosul tau. Si tu vei fi chiar fericit, entuziast. Cei care au venit cu idea de a utiliza frica in controlul maselor au fost geniali. Apropo, poate ca stii, in toate armatele de pe glob, se cere sa executi ordinul fara comentarii si de preferinta fara sa gandesti. Ce putem face?

In primul si in primul rand, trebuie sa iesim din starea de frica, pentru a fi capabil sa gandesti, sa iei decizii rationale. Sa poti sa iti utilizezi si partea de creier ramasa nefunctionala. Sa fii liber, sa poti sa faci alegeri. Daca ai probleme in a iesii din aceasta stare de teama continua, iata cateva solutii:


1. Inchide televizorul si mai ales incerca sa evitati programele si canalele de stiri. Te-ai simtit vreodata minunat, sau macar bine dispus dupa ce ai urmarit stirle? Chiar majoritatea reclamelor comerciale sunt facute sa te faca sa te simtiti inconfortabil sau temator. Moto-ul jurnalistului de stiri de pe tot globul este: "O stire rea este o stire buna - de difuzat". Oare de ce?


2. Iesi in natura si incearca sa observi frumusetea si armonia care te inconjoara. Lasa trecutul si nu te mai ingrijora de viitor. Bucura-te de fiecare moment. Gaseste-ti o ocupatie pasionala, plina de satisfactie, care sa opreasca mintea sa devieze spre trecut sau viitor.


3. Ingrijeste-ti corpul fizic si bucura-te de el. Ofera-i miscare,aer curat, mancare sanatoasa, apa pura, odihna. In scurt timp, o sa ai un sentiment de energizare, de bine general.


4. Fii vesel, bucura-te de viata si evita prezenta persoanelor negativiste din jurul tau. Nu cred ca ai doresti sa devii din nou nervos sau sa fii influentat de teama lor. Evita muzica agresiva sau cea cu accente depresive.

Pe masura ce vei iesi din starea de teama, vei putea sa gandesti din nou rational si creativ. Incearca sa creezi numai unitate in jurul tau in locul vechii polarizarii create de fica. Toata lumea iti va multumi. Nimic nou sub soare! Elibereaza-te de frica! Este timpul sa te eliberezi tu insuti si lumea de energia negativa, sa incepi sa-ti ridici nivelul vibrational si sa traiesti la un nivel mult mai pozitiv si mai plin de dragoste. Tu poti face diferenta acum.

Creeaza in mod constient situatii pozitive prin intentiile tale. Plaseaza-ti intreaga atentie in prezent, in felul acesta vindecand si trecutul Descopera puterea, curajul si bucuria in certitudinea ca Sinele tau Suprem iti va da tot ce ai ca necesitate. Culca-te linistit noaptea si trezeste-te cu idei inspirate, inaltatoare Da-ti drumul pur si simplu si traieste cu o libertate neanfranata.

Urmeaza-ti vocea interioara-cea linistita, exprimarea calauzitoare a Spiritului tau Suprem. Priveste orice si pe oricine cu compasiune si dragoste, incepand sa fii tu insuti. Elibereaza-te de toate emotiile negative ca de exemplu: teama generata de insecuritate, frica si mai ales evita opiniile altor persoane.


Sursa : http://www.opinii.md/

Un comentariu:

  1. Acest articol l-am pubicat special pt Irina, dar e dedicat oricarei persoane, toti suntem la fel, indiferent daca vrem sa recunoastem sau nu, ne e frica, dar e vremea sa invatam si sa ne autoeducam.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc ca esti alaturi de mine.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LIKE

Etichete

1 (1) 1998 (1) 2 (1) 2012 (65) 2013 (16) 2014 (5) 2015 (5) 2016 (2) 2017 (1) 3 (1) 4 (1) 5 (1) 6 (1) A te iubi (12) Acceptare (2) Access Bars (2) Access Consciousness (1) ACTIVAREA KUNDALINI (1) Adamus (6) Adevar? (42) Afaceri (1) Afirmatii (1) ajutor (7) Alexandru Pargaru (3) Aloe Vera (1) Amintiri din moarte clinica (1) Among Us (1) Andrei Laslau (1) Änglavakt (1) Apa (13) apocalipsa (3) Argangheli (3) ARHANGHELUL MIHAIL (1) Asa NU (1) Astazi Dumnezeu vrea ca tu sa stii (10) Astrologie (14) Astronaut (1) Augusto Cury (1) Barbara Hand Clow (6) Barbatul si Femeia (8) Bebe Mihaescu (1) bucegi (1) Bunker Roy (1) caini (1) carte (39) Cartoful (2) Castigatorul la (1) ceapa (1) chakre (4) Chakrele Corpului Uman (2) Charlie Chaplin (1) Codul Lui Oreste (6) COMPASIUNE (1) Conspiratia Tacerii (1) Constelatia Pleiadelor (2) copii (36) copiii (13) copiii de cristal (3) crime time (2) cristofor (1) Curs De Dezvoltare Personala (7) Dan Farcas (1) Dan Luca (2) Dan Puric (1) daruieste viata (1) david (1) dedublare (1) Deepak Chopra (2) Dezvoltare personala (267) Dezvoltare Spirituala (73) Dimitrova (1) Dincolo de limite (1) doctor (1) documentar (2) Doneaza (1) doreen virtue (3) Dorinte (1) Downey (6) DR. WAYNE W. DYER (2) drama (1) Drunvalo Melchizedek (3) Echilibrul vorbirii și tăcerii (1) echinoctiu (1) ECKHART TOLLE (7) Eclipsa (4) Editura For You Newsletter (57) ego (3) Elena Cocis (1) eliberare (1) energii (16) Episodul (6) euro (1) evrei (1) evreii au talent (1) extraterestri (11) Fericire (3) film (37) FLP (2) Fotografie (5) frica (5) Furie (1) Gabriela Benchea (2) Gerrit Gielen (1) Greg Braden (1) HIPERSENSIBILITATE (1) Ho’oponopono (3) iertare (10) ingeri (13) ingrijorarea (1) inima (7) Intelepciune (2) intinereste (1) Intoleranta Alimentara (1) Inuaki (2) INUAKI Reptilianul Din Mine (1) Ioan Alexandru (1) ioan vladuca (1) Isus (8) iubire (48) Iustin Narcis Ianau (1) Iustin Parvu (2) James Tyberonn (1) japonia (2) Jennifer Hoffman (27) Johan Brisinger (1) Jordan Duchnycz (1) judecata (1) Kahlil Gibran (1) Karen Bishop (1) Karma (2) Kryon (7) Lauren C. Gorgo (15) Lauren Gorgo (3) lectii (1) luther (1) Magul din Carpati (1) manuscris (1) Manuscrisele de la Marea Moarte (1) Marea Moarta (1) Maria Magdalena (1) Mark Boyle (1) marte (4) Masaru Emoto (1) Matei (32) Maturitate (1) mayas (5) McDonald's (1) medicina (2) mesaj (3) Metatron (1) Michael Nvquist (1) Michael Odoul (3) mierea de albini (2) Minti luminate (1) minune (5) miracol (20) mister (7) Monica visan (2) Mullins (1) Mullins Food Products (1) Muzica (11) Muzica de relaxare (1) Muzica Motivationala (3) Narcis (1) natural (1) naturist (1) Neale Donald Walsch (1) Niculina Gheorghiţă (14) noua generatie (1) Noul val de Iubire (1) Nu e sfarsitul lumii (1) NU vaccinarii (24) nuci (2) Ora Pamantului (1) Oscar Wilde (1) OSHO (28) otrava (1) OZN (30) Pace (1) Pamantul (6) PAMANTUL IN DIMENSIUNEA A 5-A (2) parinti (2) Parinti straluciti (1) Paul Ferrini (9) Plansul (1) Plenitudine (2) Poezie (10) portal (1) Portalul Datei Triple (1) povesti cu talc (58) printre noi (1) profesori fascinanti (1) Profetii (7) Psihologie (8) Rai (1) reptilianul din mine (1) Respect (3) ridiche neagra (1) Roma Downey (6) România (28) Ronna Herman (1) Rudolf Steiner (1) rugaciune (2) SaLuSa (35) sanatate (125) Schimbarea (4) Scrisoare (1) Scrisori din Cer (1) secret (1) secrete (2) SENSIBILITATE (1) sfecla rosie (1) Shift (1) siberia (1) Simplificare (1) Sleep Talk (1) Smerenie (1) sms (1) solstitiu (1) Spiritualitate (32) Stephen Covey (3) Sti (1) Stiati ca.... (47) Stima de sine (1) succes (1) suflet (5) Sundar Singh (1) sunet (1) Sunt eu insumi (2) Şi tu poţi fi Supernanny (2) talent (2) Tehnica Bowen (1) Tehnici (2) Tehnici de meditatie (4) Terapia iertarii (3) terapie (3) test (1) Tom Kenyon (9) Traditii (1) Traieste (1) transmisie (39) Triada Eclipselor (3) tunami (1) tusea (1) ufolog (1) Uleiul de cocos (1) Vanga (1) Viata (7) video (62) vindecare (2) vitamina C (1) vitamine (1) Zambeste (1)