Facebook Like

Tu nu ești singur

EMAG

sâmbătă, 28 mai 2011

Test Intoleranta Alimentara



Nutritia ecologica sau cum sa invingem intolerantele alimentare !
Adevar si provocare !




Laboratoarele AIDE SANTE va propun testele de intoleranta alimentara LEUCOTRACE

test intoleranta alimentara 64 alimente: lapte de capra, lapte de vaca, lapte de oaie, drojdie, praf de copt, grau, orez, porumb, orz, cafea, carne de curcan, carne de pui, carne de iepure, carne de porc, carne de vita, carne de miel, ou, somon, ton, homar, cod, limba de mare, cartofi, zucchini, vinete, salata, ardei, rosii, varza, spanac, mere, pere, prune, struguri, kiwi, capsuni, caise, piersici, banana, ananas, pepene galben, portocala, lamaie, nuca, migdale, arahide, cacao, zahar, miere, ceai, masline, soia, usturoi, ceapa, telina, morcov, mazare, sparanghel, castravete, piper, alac, fasole, cefalopod, ciuperci.
elaborarea la comanda (2 – 4 saptamani) a testelor de intoleranta pentru baterie de alimente alese de pacient sau medic trimitator 32 alimente / 64 alimente / 96 alimente / 120 alimente.

test intoleranta pentru 15 aditivi alimentari: glutamati (E 620, E 621, E 622, E 623, E 624, E 625), glicerina (E 422), nitrat de sodiu (E 250), acid ascorbic (E 300), acid citric (E 330), sulfat de nichel, galben de Tartrazina (E 102), colorantul galben - portocaliu (E 110), rosu de acid carminic (E 120), rosu de eritrozina (E 127), E 155 brun HT (E 155), pectina (E 440), polifosfati (E 452), sorbat de potasiu (E 202), benzoat de sodiu (E 211)









ADEVAR – Intolerantele alimentare fac subiectul ecologiei clinice si pentru marea majoritate a oamenilor sunt un subiect necunoscut, neexplicat sau poate trecut prea usor cu vederea.



PROVOCARE – Aditivii alimentari sunt adevarata provocare in materie de nutritie. Vrem sa fim sanatosi dar sa mancam corect si bine in conditiile traiului urban ? De obicei nu le putem avea pe toate, dar exista solutii intelepte care presupun sa faci alegeri corecte in alimentatie.



Este bine de stiut:
Initial, alimentatia neadecvata genereaza hiperactivitate si modificarea dispozitiei cu cresterea iritabilitatii sau agresivitate urmata eventual de o stare penibila de tristete. Ordinea nu este neaparat cea de mai sus, dar cu siguranta sunt modificari afective asociate dietelor care evident ne fac ca instinctiv sa alegem un aliment in defavoarea altuia.

Ce se intampla ? Absorbtia principiilor alimentare la nivelul tractului digestiv genereaza productia locala de hormoni prin intermediul sistemului paracrin: un sistem endocrin difuz al tractului digestiv .

Complicatii: Hormonii descarcati ca reactie la stresul alimentar pot declansa sau intretine disfunctii neurologice precum sindromul oboselii cronice, atacurile de panica, sindromul deficitului de atentie cu hipereaxtivitate, nevrozele, durerile de cap, depresiile sau halucinatiile.

Concluzie: Alimentaţia are un rol determinant în prevenirea şi tratamentul unor boli, în contextul societăţii moderne caracterizată de solicitare intelectuală intensă.




Alimentatia neadecvata aduce cu sine un stress digestiv. Dietele neadecvate si necorectate in decurs de cateva luni pot declansa afectiuni precum ulcerul gastro-duodenal, colita fermentativa, colonul iritabil, colitele hemoragice, boala Chron.



Ce se intampla: la nivelul marginii in perie unde se face absorbitia principiilor alimentare se genereaza un raspuns inflamator. Este ca si cand folosind o crema neadecvata pielea din regiunea pe care aceasta a fost aplicata se ingroasa, si se inroseste. Daca am avea receptorii de durere si receptorii termici pe intreg tractul digestiv ingestia alimentelor nocive ar ustura la fel ca si o arsura. Disconfortul digestiv din intolerante este vag si ambiguu.

In plus, inflamatia intestinala poate declansa si intretite si alte afectiuni imunologice precum sindroamele alergice sau bolile autoimune.

Vindecarea inflamatiei intestinale este lenta si presupune un plan dietetic cu eliminarea alimentului cauzal.

De altfel, dietele de excludere sunt cheia vindecarii intolerantelor alimentare clasice si bine definite precum intoleranta la gluten sau intoleranta la lactoza.



Alimentatia neadecvata induce un stres metabolic major exprimat initial prin obezitate, cresterea tolerantei la glucoza, diabet, hiperuricemie, malabsorbtie etc. Din punct de vedere nutritional, persoanele supraponderale, la fel ca si diabeticii, sunt malnutriti, adica "mor de foame" in limbaj popular.



Paradoxal ... si .... extrem de adevarat !


Diabeticul desi are glicemia crescuta, glucoza circulanta nu patrunde in celulele periferice, care infometate folosesc lipidele ca si combustibil metabolic. Permeabilzarea membranei celulare pentru glucoza este realizata de insulina hormon endogen, deficitara la diabetici.

Supraponderalii la care se identifica intolerante alimentare multiple sunt in realitate privati de vitamine si oligoelemente. De ce? Absorbtia intestinala a micronutrientilor se face prin difuzie, proces deficitar in contextul ingrosarii mucoasei intestinale (inflamatie locala cu infiltrarea leucocitelor). Lipsa cronica a micronutrientilor conduce la un comportament alimentar aberant si paradoxal in acelasi timp: se consuma alimentele la indemana cu continut crescut in micronutrientii deficitari iar subiectul isi auto-intretine si amplifica gradul de intoleranta alimentara si raspunsul inflamator intestinal !



Ce indica testul LEUCOTRACE?reactia “ex vivo / in vitro” a leucocitelor pacientului (globulelor albe) in contact cu extractele alimentare sau aditivii alimentari. Alimentele care nu sunt tolerate induc balonizarea, dezintegrarea si, in ultima instanta, distrugerea leucocitelor.

- Test negativ – gradul 0 – nu se inregistreaza modificari ale formei sau granularitatii leucocitelor, imaginile din cadrele cu extractele alimentare nu difera de controlul negativ al trusei de reactie.




- Test pozitiv – gradul 1 – se recomanda evitarea alimentului timp de o luna, dupa care alimentul se introduce treptat si se va consuma maxim o data pe saptamana.



- Test pozitiv – gradul 2 – se recomanda evitarea alimentului timp de doua luni, introducerea alimentului fiind progresiva si va fi consumat de maxim doua ori pe luna.



- Test pozitiv – gradul 3 – se recomanda evitarea alimentului timp de cel putin trei luni, iar introducerea acestuia in alimentatie se va face sub supraveghere medicala, consumul fiind permis de maxim o data pe luna.



In urma efectuarii testului, veti primi o dieta de dezintoxicare cu ce alimente aveti voie sa consumati si ce alimente nu aveti voie sa consumati lunar, pe parcursul a 9 luni de zile.



PROVOCARE – Aditivii alimentari sunt adevarata provocare in materie de nutritie. Vrem sa fim sanatosi dar sa mancam corect si bine in conditiile traiului urban ? De obicei nu le putem avea pe toate, dar exista solutii intelepte care presupun sa faci alegeri corecte in alimentatie.



Este bine de stiut:
Aditivii alimentari :
Glutamatii (E 620, E 621, E 622, E 623, E 624, E 625 - aditivi periculosi) sunt potentiatori de aroma si sunt adăugati în cantitate mai mare la amestecurile de condimente si mirodenii. Supele la plic pot contine pana la până la 15% glutamat monosodic, la fel ca si mezelurile sau unele feluri de branza topita. Dintre toţi aditivii alimentari glutamatul monosodic E621 este cel mai periculos fiind de fapt o neurotoxina ce poate genera dureri de cap şi pierderi de memorie, greţuri şi vărsături, ameţeli, palpitaţii şi aritmii, stare de oboseală.
Glicerina (E 422) edulcorant hipocaloric, care păstrează starea de hidratare a alimentelor face parte din categoria „E-urilor inofensive”. Este un produs natural al metabolismului glucidic si lipidic dar productia sintetică se face din din propan sau prin fermentarea zaharurilor de către bacterii. Se gaseste in produsele de patiserie si cofetarie, fructe uscate.
Nitratul de sodiu (E 250 – aditiv toxic daca este folosit fara protectie de antioxidant) este un conservant ce stabilizează culoarea roşie a cărnii si prelungeste durata de depozitare a produselor alimentare impiedicand degradarea microbiana. Este folosit împreuna cu sarea de bucatarie produsele din carne sărată, inclusiv în conservele de carne. Este un aditiv toxic deoarece prin expunerea la temperaturi inalte a alimentului (de ex prajire) induce formarea de nitrozamine (produsi cancerigeni). Petru a contracara ecest efect producatorii trebuie sa adauge acid ascorbic (E 300 sau acidul ascorbic).
Acidul ascorbic (E 300) - face parte din categoria „E-urilor inofensive” fiind un antioxidant ce prelungeste valabilitatea produselor alimentare. Acidul ascorbic ajuta la mentinerea culorii rosii a carnii conservate, previne formarea de nitrosamine din nitriti si râncezirea grăsimilor fiind in acelasi timp si un corector de aciditate. Prin actiunea antioxidanta, impiedica pierderea culorii si a gustului unor alimente datorate oxidarii. Este folosit ca supliment nutritiv in bauturi si cereale.Este obtinut sintetic sau prin extractie organica.
Acidul citric ( E 330 )
• E 110 sau colorantul galben – portocaliu care agita copiii – este un derivat azoic, foarte solubil in apa si poate produce intoleranţă la persoanele sensibile la salicilaţi. În plus, este un eliberator de histamină, poate intensifica simptomele caracteristice astmului. În combinaţie cu benzonaţi, poate favoriza hiperactivitatea la copii.
• E 120 sau rosu de acid carminic (aditiv periculos)


Sursa : AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc ca esti alaturi de mine.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LIKE

Etichete

1 (1) 1998 (1) 2 (1) 2012 (65) 2013 (16) 2014 (5) 2015 (5) 2016 (2) 2017 (1) 3 (1) 4 (1) 5 (1) 6 (1) A te iubi (12) Acceptare (2) Access Bars (2) Access Consciousness (1) ACTIVAREA KUNDALINI (1) Adamus (6) Adevar? (42) Afaceri (1) Afirmatii (1) ajutor (7) Alexandru Pargaru (3) Aloe Vera (1) Amintiri din moarte clinica (1) Among Us (1) Andrei Laslau (1) Änglavakt (1) Apa (13) apocalipsa (3) Argangheli (3) ARHANGHELUL MIHAIL (1) Asa NU (1) Astazi Dumnezeu vrea ca tu sa stii (10) Astrologie (14) Astronaut (1) Augusto Cury (1) Barbara Hand Clow (6) Barbatul si Femeia (8) Bebe Mihaescu (1) bucegi (1) Bunker Roy (1) caini (1) carte (39) Cartoful (2) Castigatorul la (1) ceapa (1) chakre (4) Chakrele Corpului Uman (2) Charlie Chaplin (1) Codul Lui Oreste (6) COMPASIUNE (1) Conspiratia Tacerii (1) Constelatia Pleiadelor (2) copii (36) copiii (13) copiii de cristal (3) crime time (2) cristofor (1) Curs De Dezvoltare Personala (7) Dan Farcas (1) Dan Luca (2) Dan Puric (1) daruieste viata (1) david (1) dedublare (1) Deepak Chopra (2) Dezvoltare personala (267) Dezvoltare Spirituala (73) Dimitrova (1) Dincolo de limite (1) doctor (1) documentar (2) Doneaza (1) doreen virtue (3) Dorinte (1) Downey (6) DR. WAYNE W. DYER (2) drama (1) Drunvalo Melchizedek (3) Echilibrul vorbirii și tăcerii (1) echinoctiu (1) ECKHART TOLLE (7) Eclipsa (4) Editura For You Newsletter (57) ego (3) Elena Cocis (1) eliberare (1) energii (16) Episodul (6) euro (1) evrei (1) evreii au talent (1) extraterestri (11) Fericire (3) film (37) FLP (2) Fotografie (5) frica (5) Furie (1) Gabriela Benchea (2) Gerrit Gielen (1) Greg Braden (1) HIPERSENSIBILITATE (1) Ho’oponopono (3) iertare (10) ingeri (13) ingrijorarea (1) inima (7) Intelepciune (2) intinereste (1) Intoleranta Alimentara (1) Inuaki (2) INUAKI Reptilianul Din Mine (1) Ioan Alexandru (1) ioan vladuca (1) Isus (8) iubire (48) Iustin Narcis Ianau (1) Iustin Parvu (2) James Tyberonn (1) japonia (2) Jennifer Hoffman (27) Johan Brisinger (1) Jordan Duchnycz (1) judecata (1) Kahlil Gibran (1) Karen Bishop (1) Karma (2) Kryon (7) Lauren C. Gorgo (15) Lauren Gorgo (3) lectii (1) luther (1) Magul din Carpati (1) manuscris (1) Manuscrisele de la Marea Moarte (1) Marea Moarta (1) Maria Magdalena (1) Mark Boyle (1) marte (4) Masaru Emoto (1) Matei (32) Maturitate (1) mayas (5) McDonald's (1) medicina (2) mesaj (3) Metatron (1) Michael Nvquist (1) Michael Odoul (3) mierea de albini (2) Minti luminate (1) minune (5) miracol (20) mister (7) Monica visan (2) Mullins (1) Mullins Food Products (1) Muzica (11) Muzica de relaxare (1) Muzica Motivationala (3) Narcis (1) natural (1) naturist (1) Neale Donald Walsch (1) Niculina Gheorghiţă (14) noua generatie (1) Noul val de Iubire (1) Nu e sfarsitul lumii (1) NU vaccinarii (24) nuci (2) Ora Pamantului (1) Oscar Wilde (1) OSHO (28) otrava (1) OZN (30) Pace (1) Pamantul (6) PAMANTUL IN DIMENSIUNEA A 5-A (2) parinti (2) Parinti straluciti (1) Paul Ferrini (9) Plansul (1) Plenitudine (2) Poezie (10) portal (1) Portalul Datei Triple (1) povesti cu talc (58) printre noi (1) profesori fascinanti (1) Profetii (7) Psihologie (8) Rai (1) reptilianul din mine (1) Respect (3) ridiche neagra (1) Roma Downey (6) România (28) Ronna Herman (1) Rudolf Steiner (1) rugaciune (2) SaLuSa (35) sanatate (125) Schimbarea (4) Scrisoare (1) Scrisori din Cer (1) secret (1) secrete (2) SENSIBILITATE (1) sfecla rosie (1) Shift (1) siberia (1) Simplificare (1) Sleep Talk (1) Smerenie (1) sms (1) solstitiu (1) Spiritualitate (32) Stephen Covey (3) Sti (1) Stiati ca.... (47) Stima de sine (1) succes (1) suflet (5) Sundar Singh (1) sunet (1) Sunt eu insumi (2) Şi tu poţi fi Supernanny (2) talent (2) Tehnica Bowen (1) Tehnici (2) Tehnici de meditatie (4) Terapia iertarii (3) terapie (3) test (1) Tom Kenyon (9) Traditii (1) Traieste (1) transmisie (39) Triada Eclipselor (3) tunami (1) tusea (1) ufolog (1) Uleiul de cocos (1) Vanga (1) Viata (7) video (62) vindecare (2) vitamina C (1) vitamine (1) Zambeste (1)