Contra tusei: miere, ridiche neagra sau siropul din farmacii?
Micutul Dvs tuseste? Reprizele sale de tuse ii disturba somnul? Inainte de a da fuga la farmacie pentru a cumpara un sirop de tuse, incercati sa ii potoliti tusea cu o lingurita de miere.
Bineinteles, nu va asteptati la un efect imediat si radical,
dar un studiu stiintific a demonstrat ca proprietatile mierii sunt o alternativa eficace in defavoarea siropurilor contra tusei.Nici rau, nici bine
In prezent, in farmacii gasim numeroase produse contra tusei si infectiilor cailor respiratorii, care pot fi achizitionate fara reteta de la medic. Asadar, avem tendinta de a pastra in casa, la indemana, restul de sirop prescris de doctorul pediatru pentru o raceala anterioara a copilului.
Acestea sunt in general pe baza de dextrometorphane. Eficacitatea lor este in mod regulat contestata, dar pentru ca efectele negative sunt aproape inexistente, preferam adesea aceasta solutie decat sa nu ii administram nimic copilului.Proprietatile detinute de miere usureaza tusea
Efectele pe care le produce mierea au fost comparate pe aproximativ o suta de copii cu varste cuprinse de la 2 si 18 ani care prezentau tuse si rinoree (nasul care curge) de mai putin de 7 zile. Inainte de culcare, copiii primeau o lingurita de miere, un sirop impotriva tusei sau nimic.
Frecventa tusei, intensitatea si disconfortul simtit pe timpul noptii au fost comparate in raport cu noaptea anterioara. Acesti parametri s-au imbunatatit la toti copiii, dar valori mai bune au fost inregistrate la copiii carora le-a fost administrata mierea.Eficacitatea crescuta a acestui remediu de pe vremea bunicii se explica prin proprietatile acestui aliment. La ingerarea de miere, fiind foarte dulce, creste producerea de opioide endogene (substante calmante pe care corpul le produce singur). Nu in ultimul rand, mierea este in acelasi timp antioxidant si antimicrobian.Atentie! Ameliorarea / insanatosirea nu se va produce in caz de tuse severa sau prelungita.
In acest caz va recomandam sa consultati doctorul sau sa cereti sfatul farmacistului.Un alt remediu ar fi sa aveti la indemana ridiche neagra pe care sa o cojiti, scobiti si sa adaugati miere in interior. Sau daca vreti sa o taiati in bucatele mai mici si relativ subtiri, puteti adauga zahar si sa ii dati copilului sa bea lichidul obtinut la minimum 30 de minute de asteptare dupa ce a fost presarat zaharul si pus in cateva straturi intr-o farfurie adanca. Peste un strat de ridiche neagra
taiata felii de 2 cm lungime, adaugati o lingura de zahar, dupa care adaugati un alt strat de ridiche neagra.Dupa ce siropul a fost consumat, puteti sa intoarceti ridichile si sa mai puneti zahar pentru o noua portie de sirop (in cazul in care ati avut o ridiche zemoasa si nu degerata, trecuta etc..).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc ca esti alaturi de mine.