Facebook Like

Tu nu ești singur

EMAG

miercuri, 25 septembrie 2013

Poti face ceva… chiar acum


Poti oferi 9 minute din timpul tau?
Iti vor lua aproximativ 8 sau 9 minute sa citesti ce am scris aici. Stiu ca pare foarte mult dar vei vedea pe parcursul vietii ca de fapt acest timp reprezinta foarte putin.Imi poti acorda aceste minute? Cred ca acest timp acordat va face o mare diferenta pentru planeta noastra.
Nu ti-as cere niciodata acest lucru daca nu as crede cu tarie ca la sfarsitul acestei lecturi, vei fi bucuros sa te alaturi celorlalti dispusi sa actioneze efectiv si constructiv pentru planeta noastra  in aceasta conjuctura critica a evolutiei noastre.
O sa incep prin a argumenta de ce...pot? Poti, vrei sa imi acorzi cateva momente?Actualmente, nici unul din sistemele create pentru a trai intr-o lume mai buna nu functioneaza: politice, economice, ecologice, educationale, cele de sanatate, sociale sau spirituale.
Nici unul din aceste sisteme nu a dus la rezultatele pentru care au fost create si la care toti am sperat, dimpotriva, au avut exact rezultatele opuse.Au dus la consecinte pe care nici macar nu le dorim.
Sistemele politice nu creaza decat contradictii si dezordine.Sistemele economice favorizeaza de fapt saracia.Sistemele ecologice genereaza de fapt degradarea mediului inconjurator. Sistemele noastre educationale nu reusesc sa educe oamenii din anumite parti ale lumii, iar acesti oameni sunt departe de a atinge potentialul lor in viata. Sistemele noastre de sanatate nu reusesc sa elimine disproportiile create de accesul la     medicatie si servicii medicale moderne. Sistemele sociale incurajeaza inegalitatea, prejudiciul si nedreptatea. Si, probabil cele mai disfunctionale dintre sisteme, cele spirituale duc la intoleranta, ipocrizie, furie, ura si violenta.
Cel mai trist lucru este sa credem ca toate aceste sisteme nu se pot schimba. Bucuria cea mare este ca de fapt putem.Avem nevoie doar de o schimbare a constiintei – si acest lucru se poate face mult mai usor decat multi isi imagineaza.
O mare schimbare a constiintei a fost deja creata de cei care au afirmat entuziasmati ca o Noua Constiinta trebuie sa ia locul celei vechi.
As dori sa o citez pe Margaret J. Wheatley, autoarea cartii "Turning to One Another: Simple Conversations to Restore Hope to the Future "(2002).
Ea este cunoscuta la nivel mondial ca si consultant si behaviorist. Detine diploma de doctorand de la Universitatea Harvard, este masteranda in sisteme de gandire la Universitatea din New York  si a lucrat pe toate continentele in toate tipurile de organizatii. Cu alte cuvinte, Meg Wheatley vorbeste in cunostinta de cauza.Iata ce  spune:
“Nu exista ceva mai puternic decat initierea unei conversatii pentru a initia o schimbare sociala importanta.”
Probabil nici daca as fi platit-o nu putea sa spuna mai bine ceea ce vreau eu sa punctez aici. Intr-un articol din 2002  in Utne Reader Ms. Wheatley observa ca “…adevarata conversatie este…o forma sigura si fara sfarsit a oamenilor de a gandi impreuna. Inainte existau intalniri, grupuri de studiu, oamenii se adunau pentru a dezbate subiecte.
“Incurajator este faptul ca toti stim sa facem acest lucru. De asemenea, multi oameni sunt dornici sa aiba acest fel de intalniri si sa redescopere puterea conversatiei...Ne reintoarcem la practici antice, un mod de a ne reuni pe care toata lumea il poate intelege.”
Afirmand acestea, d-na Wheatley concluzioneaza cu un argument foarte puternic:
“Schimbarea nu se intampla atunci cand cineva anunta planul pentru aceasta schimbare. Schimbarea incepe inlauntrul unui sistem, atunci cand cateva persoane observa ceva ce nu vor mai tolera sau cand reactioneaza la o noua idee  despre ce este posibil.”
Asta este intocmai, cuvant cu cuvant, ceea ce inseamna Revolutia Evolutiei. Este o chemare catre oamenii de pretutindeni, o chemare care sa initieze o conversatie globala ( eu o numesc Conversatia Secolului) care va sadi idei de echilibru, ducand in final la civilizarea Civilizatiei.
Presupunem ca civilizatia actuala este civilizata, dar bine inteles ca nu este asa.Putem observa acest lucru foarte usor. Nu se poate numi civilizata o natiune care permite 600 de copii morti pe ora din cauza malnutritiei. Nu se poate numi civilizata o natiune care ucide oameni pentru a demonstra ca a ucide e gresit. Nu se poate numi civilizata nici o natiune care discrimineaza sistematic cetatenii de culoare, femeile, homosexualii sau orice alta minoritate. Si nici o natiune care face uz de forta (economica, sociala sau politica), se foloseste de violenta fizica si comite ucideri in masa pentru a rezolva conflicte nu se poate numi civilizata.
Un asemenea scenariu nu poate fi continuat- si sustinut continuu- decat de o rasa atat de primitiva incat acest fel de comportamente si solutii barbare sa fie considerate normale. Si totusi, materializarea trecerii de la stadiul de gandire primitiva la cel de contemplare, de la un nivel inferior la unul superior al constiintei nu trebuie sa dureze un mileniu. O astfel de schimbare poate avea loc in mod spontan si instantaneu atunci cand exista  alternative efective la modul in care se desfasoara viata noastra.
Problema e ca nu se ofera alternative in mod deschis.
Aici incepe rolul tau!
Daca intentionezi sa aduci o schimbare in lume in 2013 si mai incolo, va trebui sa facem doua lucruri: (1) Initiaza (chiar "aprinde") o conversatie despre ceea ce si cum trebuie facut; (2) Fa-ti un obicei in a-ti schimba nu numai modul de a face lucrurile ci si cel de a gandi.
Acest lucru este posibil doar facand ceva revolutionar. Poate nu este atat de revolutionar de fapt. Stiinta, Medicina si Tehnologia au adus multe schimbari revolutionare doar aplicand constant schimbarea. Dar in domeniile cele mai importante pentru orice persoana – sistemele noastre de credinte, cel social, cultural, politic si religios- majoritatea oamenilor au refuzat sa accepte schimbarea. Si ce aplica Stiinta, Medicina si Tehnologia iar oamenii se opun cu vehementa…?
Investigheaza presupunerea initiala
Totul porneste bine inteles de la un fel de informatie originala- foarte putini oameni sunt dispusi sa conteste aceasta informatie – chiar daca ea are consecinte dezastruoase.
De secole, umanitatea a incercat sa isi rezolve problemele la toate nivelele, mai putin la cel la care aceste probleme continua sa existe. Continua sa o faca si azi.Abordam problemele la nivel politic, cu rezolvare exclusiv politica. Vorbim despre ele, exista nenumarate dezbateri, sunt propuse rezolutii pentru ele.Atunci cand nimic nu se schimba, cautam solutii economice la probleme.Alimentam bani in ele sau dimpotriva  suprimam banii pentru rezolvarea lor. Cand nici pe plan economic nu se reuseste rezolvarea, se trece la nivel militar. O vom rezolva prin forta militara. Asa ca o bombardam.Nici asta nu reprezinta o rezolvare atunci cand se cauta o solutie pe termen lung, dar invata cineva din trecut?
Nu. Doar repetam acelasi ciclu la nesfarsit. Ne reintorceam la masa negocierilor pentru discutii suplimentare,, apoi inapoi la banca pentru mai multi bani, apoi inapoi la bombardamente pentru alte lovituri.
Motivul pentru care ne invartim ca un soarece pe o roata este ca nimeni nu indrazneste sa decopere CAUZA acestor conditii de viata pe care se pare ca suntem meniti sa le induram. Ori nu stim, ori ne este prea frica sa recunoastem ca cea mai mare problema actuala nu este una politica, nici economica si nici militara.
Problema cu care se confrunta omenirea este una spirituala si singura rezolvare este o profunda observare a sistemului nostru de credinte.
O data ce acest lucru este inteles, solutia este evidenta, lucru imposibil atunci cand nu este inteleasa problema.
Comportamentul oamenilor deriva din sistemul lor de credinte. In consecinta, la acest nivel poate fi modificat profund comportamentul. In psihologie se abordeaza  de decenii ideea de schimbare a comportamentului sau Modul Behaviorist.Ar trebui sa se vorbeasca despre Modul de Credinte.
Totusi, vorbim aici de ceva foarte important pentru oameni.Multi oameni mai degraba ar muri pentru credintele lor– sau omori alti oameni- decat  sa le schimbe.
Nu conteaza daca aceste credinte sunt functionale sau nu. Nu conteaza daca acestea chiar functioneaza in sensul de a face oamenii mai fericiti sau a avea o viata mai buna.
Multi oameni prefera sa fie nefericiti in credinta lor decat sa fie fericiti facand altceva. Ei sunt de fapt fericiti fiind nefericiti. Daca ne luam dupa aceasta conventie, suferinta este o virtute. In fata lui Dumnezeu, o astfel de persoana este una demna.
Astfel, credintele spirituale ale milioanelor de oameni de pe planeta noastra nu sunt insignifiante. Nu poti schimba conditiile sociale incercand sa schimbi chiar aceste conditii. Stii de cat timp incercam sa eradicam malnutritia? Stii cate organizatii non-profit continua aceasta lupta?
Acesta este doar unul din exemplele ce demonstreaza neputinta noastra. Exista si altele. Eradicarea violentei impotriva femeilor. Eliminarea persecutiilor politice impotriva celora care au viziuni opuse fata de cei aflati la putere. Si lista continua...si continua.
Conditiile sociale pot fi schimbate doar prin schimbarea credintelor ce produc astfel de conditii.
Si asta, dragii mei, este oportunitatea pe care o avem acum. Iar partea minunata este ca putem face asta in drumul nostru individual al evolutiei spirituale. Putem face asta permitand evolutia credintelor noastre ca parte a Revolutiei Evolutiei pe pamant. O mare parte din cititorii acestor randuri sunt deja de acord cu ceea ce a fost spus aici. Trucul este de a-i face si pe ceilalti sa fie de acord. Cat mai multi. “Nimic,” a spus Victor Hugo, “nici daca adunam toate armatele din lume, nu pot opri o idee atunci cand a sosit timpul ei.” Dar mai intai ideea trebuie sa devina cunoscuta .” Pentru asta e nevoie de o Conversatie a Secolului. Este menita sa puna in circulatie idei revolutionare evolutioniste.
Poti initia o astfel de conversatie in cadrul comunitatii tale. Si eu ma voi alatura grupului tau prin conferinte telefonice, voi sustine planul tau de actiune pentru raspandirea Povestii Culturale a Omenirii, oferind oamenilor de pretutindeni o noua idee despre ceea ce suntem, de ce ne aflam aici, ce poate insemna pentru noi toti insuflarea unui nou mod de a fi om.
Va invit pe toti si va incurajez sa participati la activitati  Revolutionare Evolutioniste, incluzand aici discutii semnificative, planuri de actiune care pot fi stabilite care sa raspunda la ceea ce se intampla acum pe planeta noastra. Aceste grupuri vor cauta sa adreseze lumii intregi o invitatie convingatoare despre cum conceptul unei noi spiritualitati ar putea crea o viata cu mult mai putina suferinta si tumult si mai multa fericire si pace pentru toti.
In acest sens, foarte util poate fi documentul care se gaseste urmand acest link: O mie de cuvinte care vor schimba lumea.  Aceste cuvinte fac parte din cele 25 de mesaje din cartea Conversatii cu Dumnezeu si fara a avea pretentia de a fi mai importante decat altele, pot constitui un punct de plecare in initierea unei conversatii.
Ceea ce incurajam este o Miscare a Drepturilor Civile a Sufletului care sa elibereze in sfarsit umanitatea de oprimarea credintei intr-un Dumnezeu violent, manios si razbunator precum si de o doctrina spirituala care a creat doar separare, frica si disfunctionalitati in lume.
E timpul ca oamenii sa inlocuiasca aceasta dogma cu un etos de unime si cooperare, intelegere reciproca si compasiune, generozitate si iubire. Dar asta presupune o schimbare a mintii si a inimii. Si curaj. Curajul de a respinge orice notiune, orice idee care raspandeste imaginea unui Dumnezeu care ne respinge.
Lumea a reusit sa ne induca aceste notiuni inca din copilarie. Acum, datorita vitezei comunicatiilor pe internet, avem o oportunitate unica de a initia, crea, explora si adopta o Noua Gandire, care sa contracareze orice ni s-a spus sau auzit despre Dumnezeu, despre noi insine, despre viata si ce inseamna ea.
In cadrul ziarului Conversatia Globala am rezervat aceasta sectiune pentru a va oferi idei de discutii de grup, teme si intrebari care sa faciliteze desfasurarea activitatilor legate de propria voastra Revolutie a Evolutiei in cadrul Miscarii pentru Drepturile Civile ale Sufletului.Aceasta este descrierea unei miscari globale ce a fost initiata de organizatia  Echipa Omenirii, al carui scop este ajutorarea speciei noastre de a scrie si trai o Noua  Cultura – bazata pe o noua constiinta spirituala care va schimba in bine si pentru totdeauna modul de a experimenta viata pe Pamant.
Imi imaginez un grup de activitate al Revolutiei Evolutiei in Berlin, altul in Tokyo, altul in Buenos Aires, altul in Los Angeles, precum si alte grupuri similare, in timp ce Sfera Spirituala initiata de Echipa Omenirii se mareste.
Daca crezi ca e timpul initierii unei Revolutii a Evolutiei, te rog fa ceva mai mult decat simplul acord. Creaza un grup de activitate in comunitatea ta. Daca faci asta, eu voi deveni membru al acestui grup. Daca reusesti sa reunesti cel putin 6 persoane in mod regulat, eu ma voi alatura discutiilor voastre in timp real prin intermediul internetului, pentru a participa activ la discutia globala care poate schimba viitorul omenirii – asa cum in trecut alte discutii au schimbat cursul istoriei omenirii.
Cum incepi?
1. Alatura-te si sustine Echipa Omenirii: este o organizatie globala fondata de mine, avand acum membri in 73 de tari; sustinand aceasta organizatie, sustii Revolutia Evolutiei, cauza initiata de noi, ca facand parte din cele 12 Sfere a Initiativei pentru Viata.
2. Creaza in cadrul comunitatii tale un grup de activitate al Revolutiei Evolutiei si ia-ti angajamentul intalnirilor regulate – o data pe saptamana sau o data sau de doua ori pe luna, in functie de disponibilitatea ta. (informeaza-te, citeste regulat ceea ce publicam aici pentru sugestii legate de discutiile voastre de grup)
3. Foloseste-te de site-ul nostru (comunitatea online) si informatiile oferite pentru a facilita activitatea voastra de grup.
La prima voastra intalnire, ai putea cita din cartea scrisa de mine "Calmul dinaintea Furtunii" cu intrebarea cea mai importanta despre viata (se recomanda citirea aceastei carti care poate servi ca punct de plecare al discutiilor voastre de grup.)  Intrebarea cu care poti initia discutia in cadrul grupului:
Cum e posibil ca 7 miliarde de oameni sa isi doreasca exact aceleasi lucruri- supravietuire, siguranta, pace, prosperitate, oportunitati, fericire si iubire- si sa esuam sa le obtinem dupa mii de ani de incercari?
Iata si alte teme de discutie pentru Revolutia Evolutiei…
Prima luna
1. Ce ar putea determina fericirea si siguranta oamenilor?
2. Ce mesaj spiritual crezi ca ar avea un efect pozitiv la situatiile actuale, aparent de nerezolvat, cum ar fi conflictul din Siria, tensiunile politice dintre Coreea de Nord si Statele Unite aparute in primavara lui 2013, revolutia din Egipt sau alte crize globale?
Prima luna
Conversatia Globala va putea oferi in curand adresele de e-mail si datele de contact ale celor mai importanti leaderi si influenti oameni politici. De asemenea, va fi publicata lista de e-mailuri a celor mai importante cai media – ziare, reviste, retele de televiziune, etc – pentru a ajuta la formarea opiniei publice.
Ca si prima actiune, invitam membri grupurilor de activitate a Revolutiei Evolutiei sa colaboreze la conceperea unor scrisori care pot fi distribuite la nivel global, scrisori in care sa va exprimati si impartasiti gandurile, ideile si opiniile despre ceea ce se intampla acum in lume si cum putem crea acele schimbari necesare intregii omeniri. Daca ai avea ocazia sa petreci 5 minute cu cineva care poate aduce o schimbare majora, ce i-ai spune? Asterne aceste cuvinte pe hartie. Schimbarea va incepe atunci cand vor fi trimise suficiente scrisori editorilor din lumea intreaga, pe internet, si da, in cutiile postale a oamenilor importanti.
Daca doresti ca aceste scrisori sa fie publicate si impartasite tuturor cititorilor nostri, trimite un e-mail Lisei McCormack, editor-sef al publicatiei noastre la  Lisa@TheGlobalConversation.com Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Va multumesc!
Va multumesc ca mi-ati acordat aceste minute pentru a va impartasi aceste lucruri.
Sper ca va veti alatura initiativei crearii unui nou sens al vietii si vindecarea lumii noastre.
Poti incepe numaidecat trimitand un mail la neale.donald.walsch@HumanitysTeam.org Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Doar scrie, “Ma alatur.”
Vei primi inapoi o scrisoare cu indicatii.
Haideti sa initiem o Revolutie a Evolutiei.
O revolutie cu un alt fel de leader.
Vechiul leader a spus, “urmati-ma.”
Noul leader spune, “merg eu primul.”
Sursa: www.TheGlobalConversation.com si http://www.humanitysteam.ro/
Traducere: Cristina Cucu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc ca esti alaturi de mine.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LIKE

Etichete

1 (1) 1998 (1) 2 (1) 2012 (65) 2013 (16) 2014 (5) 2015 (5) 2016 (2) 2017 (1) 3 (1) 4 (1) 5 (1) 6 (1) A te iubi (12) Acceptare (2) Access Bars (2) Access Consciousness (1) ACTIVAREA KUNDALINI (1) Adamus (6) Adevar? (42) Afaceri (1) Afirmatii (1) ajutor (7) Alexandru Pargaru (3) Aloe Vera (1) Amintiri din moarte clinica (1) Among Us (1) Andrei Laslau (1) Änglavakt (1) Apa (13) apocalipsa (3) Argangheli (3) ARHANGHELUL MIHAIL (1) Asa NU (1) Astazi Dumnezeu vrea ca tu sa stii (10) Astrologie (14) Astronaut (1) Augusto Cury (1) Barbara Hand Clow (6) Barbatul si Femeia (8) Bebe Mihaescu (1) bucegi (1) Bunker Roy (1) caini (1) carte (39) Cartoful (2) Castigatorul la (1) ceapa (1) chakre (4) Chakrele Corpului Uman (2) Charlie Chaplin (1) Codul Lui Oreste (6) COMPASIUNE (1) Conspiratia Tacerii (1) Constelatia Pleiadelor (2) copii (36) copiii (13) copiii de cristal (3) crime time (2) cristofor (1) Curs De Dezvoltare Personala (7) Dan Farcas (1) Dan Luca (2) Dan Puric (1) daruieste viata (1) david (1) dedublare (1) Deepak Chopra (2) Dezvoltare personala (267) Dezvoltare Spirituala (73) Dimitrova (1) Dincolo de limite (1) doctor (1) documentar (2) Doneaza (1) doreen virtue (3) Dorinte (1) Downey (6) DR. WAYNE W. DYER (2) drama (1) Drunvalo Melchizedek (3) Echilibrul vorbirii și tăcerii (1) echinoctiu (1) ECKHART TOLLE (7) Eclipsa (4) Editura For You Newsletter (57) ego (3) Elena Cocis (1) eliberare (1) energii (16) Episodul (6) euro (1) evrei (1) evreii au talent (1) extraterestri (11) Fericire (3) film (37) FLP (2) Fotografie (5) frica (5) Furie (1) Gabriela Benchea (2) Gerrit Gielen (1) Greg Braden (1) HIPERSENSIBILITATE (1) Ho’oponopono (3) iertare (10) ingeri (13) ingrijorarea (1) inima (7) Intelepciune (2) intinereste (1) Intoleranta Alimentara (1) Inuaki (2) INUAKI Reptilianul Din Mine (1) Ioan Alexandru (1) ioan vladuca (1) Isus (8) iubire (48) Iustin Narcis Ianau (1) Iustin Parvu (2) James Tyberonn (1) japonia (2) Jennifer Hoffman (27) Johan Brisinger (1) Jordan Duchnycz (1) judecata (1) Kahlil Gibran (1) Karen Bishop (1) Karma (2) Kryon (7) Lauren C. Gorgo (15) Lauren Gorgo (3) lectii (1) luther (1) Magul din Carpati (1) manuscris (1) Manuscrisele de la Marea Moarte (1) Marea Moarta (1) Maria Magdalena (1) Mark Boyle (1) marte (4) Masaru Emoto (1) Matei (32) Maturitate (1) mayas (5) McDonald's (1) medicina (2) mesaj (3) Metatron (1) Michael Nvquist (1) Michael Odoul (3) mierea de albini (2) Minti luminate (1) minune (5) miracol (20) mister (7) Monica visan (2) Mullins (1) Mullins Food Products (1) Muzica (11) Muzica de relaxare (1) Muzica Motivationala (3) Narcis (1) natural (1) naturist (1) Neale Donald Walsch (1) Niculina Gheorghiţă (14) noua generatie (1) Noul val de Iubire (1) Nu e sfarsitul lumii (1) NU vaccinarii (24) nuci (2) Ora Pamantului (1) Oscar Wilde (1) OSHO (28) otrava (1) OZN (30) Pace (1) Pamantul (6) PAMANTUL IN DIMENSIUNEA A 5-A (2) parinti (2) Parinti straluciti (1) Paul Ferrini (9) Plansul (1) Plenitudine (2) Poezie (10) portal (1) Portalul Datei Triple (1) povesti cu talc (58) printre noi (1) profesori fascinanti (1) Profetii (7) Psihologie (8) Rai (1) reptilianul din mine (1) Respect (3) ridiche neagra (1) Roma Downey (6) România (28) Ronna Herman (1) Rudolf Steiner (1) rugaciune (2) SaLuSa (35) sanatate (125) Schimbarea (4) Scrisoare (1) Scrisori din Cer (1) secret (1) secrete (2) SENSIBILITATE (1) sfecla rosie (1) Shift (1) siberia (1) Simplificare (1) Sleep Talk (1) Smerenie (1) sms (1) solstitiu (1) Spiritualitate (32) Stephen Covey (3) Sti (1) Stiati ca.... (47) Stima de sine (1) succes (1) suflet (5) Sundar Singh (1) sunet (1) Sunt eu insumi (2) Şi tu poţi fi Supernanny (2) talent (2) Tehnica Bowen (1) Tehnici (2) Tehnici de meditatie (4) Terapia iertarii (3) terapie (3) test (1) Tom Kenyon (9) Traditii (1) Traieste (1) transmisie (39) Triada Eclipselor (3) tunami (1) tusea (1) ufolog (1) Uleiul de cocos (1) Vanga (1) Viata (7) video (62) vindecare (2) vitamina C (1) vitamine (1) Zambeste (1)