Facebook Like

Tu nu ești singur

EMAG

duminică, 22 decembrie 2013

4 lectii pe care le-am trait in 2013


Zilele trecute am regasit un articol pe care l-am redactat anul trecut, tot in aceeasi perioada a sarbatorilor.
Un articol in care imi exprimam emotiile fata de lectiile pe care anul 2012 mi le-a oferit.
Asa ca m-am gandit sa fac acelasi lucru si in ceea ce priveste anul 2013, oferindu-va totodata invitatia de a contempla asupra experientelor pe care voi le-ati trait.

1. Intotdeauna primim ceea ce ne dorim, dar sub o alta forma decat ne-am imaginat.

Aceasta lectie poate fi de-a dreptul dureroasa daca pe fundalul realitatii prezente zac o serie de asteptari neimplinite.
Privind in urma, am observat ca intotdeauna viata a gasit o cale de a-mi oferi ceea ce imi doream, insa in momentul in care asteptarile mele nu se intersectau cu viziunea mea, in mine se nastea o dezamagire profunda.
In schimb, putinele, dar profundele momente de constientizare m-au ajutat uneori sa devin un observator care isi poate sustrage lectia dintr-o experienta.

2. O persoana nu poate fi vindecata fara acordul ei.

La fel cum doctorul nu stie ce medicament sa ne ofere daca nu ii spunem unde ne-am lovit, nici sufletul celuilalt nu va putea fi vindecat daca nu va cere ajutorul.
Desigur, aici intervine una dintre cele mai grele lupte pe care le purtam cu propria fiinta:
Cum mi-as putea continua viata cand vad ca cel pe care il iubesc are o suferinta atat de profunda pe care nici macar el nu o poate controla? Sau cum ii pot oferi mangaierea mea cand el ma priveste cu bratele incrucisate? Si mai ales, cum pot intelege ca eu nu am legatura cu suferinta lui si ca aceasta ii apartine in totalitate?
Pe masura ce scriu aceste randuri, simt ca aceasta lectie nu a fost invatata, insa a fost adusa la suprafata din profunzimile fiintei mele. Cu adevarat, detasarea ce are ca fundal iubirea este o binecuvantare.

3. Recunostina sincera pentru ceea ce avem ne ofera intotdeauna mai mult.

De fiecare data cand apreciez ceea ce am, primesc mai mult decat mi-am imaginat ca voi putea primi.
In anul 2013 am simtit acest lucru din plin.
Atunci cand mi-am aratat recunostinta pentru oamenii sau evenimentele care mi-au conturat acest proces continuu de dezvoltare personala, nu am putut decat sa ma bucur si mai mult.Iar acolo unde am accentuat negativitatea, orgoliul sau mania, ele s-au adancit si mai tare.
Ceea ce ma indeamna sa afirm ca alegerile noastre sunt cele care ne “obliga” sa intoarcem balanta vietii in favoarea sau in defavoarea noastra.

4. Nu stiu ce se ascunde in spatele suferintei nimanui.

Aceasta concluzie este identica cu alta pe care am redactat-o in articolul de anul trecut.
Motivul pentru care o repet este firesc. Poate pentru ca pur si simplu aceasta lectie apare in mod succesiv in vietile noastre, insa ia de fiecare data o alta exprimare sufleteasca sau un alt chip omenesc.
Poate ca ne este mult mai usor sa criticam tacerea, linistea, indiferenta sau chiar entuziasmul “nedorit” care ii apartine fiintei de langa noi.
Poate ca ne este mult mai usor sa ii lipim o eticheta in loc sa ii oferim iubirea noastra. Sau poate ca tocmai durerea noastra este cea care ne indeamna sa facem acest lucru.
Nu stiu daca pot afirma: “Gata, am bifat si lectiile acestea”, in schimb pot spune ca le-am trait cu toata fiinta.
Si nu stiu daca ele se vor repeta intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat sau daca “ne-am incheiat socotelile”.
In schimb, pot spune ca isi au rostul lor, desi atunci cand sunt traite, acesta este poate ultimul lucru pe care il observam.

Tu ce ai invatat in 2013?

Andreea

Sursa : http://www.damaideparte.ro/index.php/4-lectii-2013/13086/

7 comentarii:

  1. multe foarte multe mai mult decat in toata viata mea.
    am constientizat durerile mele, in mare masura le-am vindecat mai putin una care s-a nascut anul acesta.
    am constientizat ca am iubit persoanele care au fost in viata mea dar nu m-am iubit pe mine si m-am imprastiat mai mult pentru altii decat pentru mine.
    am constientizat ca altii mi-au schimbat cursul vietii stiind chipurile ce e mai bine pentru mine si chiar daca m-am razvratit, plans, rugat si am spus nu este cazul ca nu sunt asa, totusi au continut sa ma convinga ca sunt asa si ca trebuie sa ma indrepte dar nu era cazul.

    RăspundețiȘtergere
  2. esc sa, am constientizat ca din cauza complexului de inferioritate in ceea ce priveste fizicul meu de-a lungul vietii am pierdut sansele de a fi iubita cu adevarat fugind chiar daca am fost o persoana draguta spre frumoasa.
    am constientizat ca in ciuda resentimentelor imi iubeam mama.
    am constientizt ca am devenit o dura cu mine si cu cei din jurul meu si mi-am pierdut feminitatea.
    am constientizat ca desi nu imi place sa fac rau din contra sa ajut, am ranit personae involuntar dar rau.
    am constientizat ca desi persoanele carora le-am facut rau involuntary sau voluntary si care s-au razbunt pe mine nu le port ranchiuna ci le-am inteles si le-am iertat deplin si chiar daca nu ma inghit nu ma mai doare pentru ca sunt oameni ca si mine si au reactionat la fel ca mine, ca au frici, emotii, frustari, nevoi si cel mai mult nevoia de a fi impliniti si recunoscuta valoarea lor in cadrul societatii.
    am invatat ce e iubirea adevarata si ca doare oricum cat de neegoista ar fi dar doare.
    mi-au fost intarite convingerile referitore la anumite personae, ca sunt oameni buni si de valoare.
    am invatat ca nu singuratatea ma doare ci faptul ca nu am familia mea si ca nu sta in puterile mele sa mi-o fac ci de cel de sus ca sa-mi trimita persoana potrivita mie din toate punctele de vedere.
    am constatat ca si partenerii mei fosti m-au ranit dar si ei au suferit si nu pot decat sa le dorfie fericiti cu adevarat.
    am invatat ca fericirea adevarata ESTE IUBIREA FATA DE TINE FATA DE CEI DRAGI TIE SI SA FIE IMPARTASITA CA ALTFEL NU MERGE.

    RăspundețiȘtergere
  3. AM INVATAT CA MULTI OAMENI PLUTESC IN DERIVA PE OCEANUL VIETII SI DESI AU O FAMILIE NU TOTI SUNT FERICITI CU CE AU.
    AM INVATAT CA TREBUIE SA SPUI NU TUTUROR PERCEPTIILOR SI SCENARIILOR CELOR DIN JURUL TAU CAT DE MULT OBOSESTI PENTRU CA TU ESTI ALTFEL DECAT ACESTEA SI AI DREPTUL LA DEMNITATEA TA, LA VIATA TA SI LA HOTARARILE TALE SI CA NIMENI NU ARE VOIE SA-TI DIRIJEZE SAU SA-TI STRICE VIATA SI NICI TU LA RANDUL TAU.
    AM INVATAT SA NU MAI PLATESC CU ACEEASI MONEDA CHIAR DACA MI SE FACE RAU PENTRU CA IESE O PORCARIE SI Ca TE RAZBUNI TOT PE TINE.
    AM INVATAT SA ASCULT SI SA PRIVESC SI MAI IN PROFUNZIMEA OMULUI CHIAR DACA EMPATIZEZ SI SUFERINTA ALTUIA MA DOARE DAR ASTA INSEAMNA SA FII OM - DACA ESTI OM, SPIRIT, SUFLET ADEVARAT NU AI CUM SA FII DETASAT CI DOAR MAI RATIONAL.
    AM INVATAT CA TOTI OAMENII SUNT ORBI DAR NU NEAPARAT CU INTENTIE SI CA PILDA DIN BIBLIE A ORBULUI VINDECAT DE ISUS AR TREBUI SA O CITIM CU TOTII CA SA NE CADA PERDEAUA DE PE OCHI.
    AM INVATAT CA SI EU AM MOMENTE DE ORBIRE CAT DE EMPATICA SUNT.
    AM INVATAT CA ORICAT DE TARI SI DURI AM FI UNII DINTRE NOI IN SPATE SUNT FRICI , FRUSTARI, DURERI MULTE ASCUNSE, AM INVATAT CA DIN CAUZA ACESTORA OAMENII AU MOMENTE DE DEZUMANIZARE SI TE ATACA IN MOD LAS PE LA SPATE DAR CA TREBUIE SA II INTELEGI, SA II IEI ASA CUM SUNT SI SA TE FERESTI SA ITI FACA RAU PRIN A NU REACTIONA CU RAU LA RAU SI DACA CONTINUA SA II LASI ASA CUM SUNT SI SA TE FERESTI DIN CALEA LOR.

    RăspundețiȘtergere
  4. am invatat ca nimeni nu e perfect si cu toate acestea sentimentul de importanta in fiecare dintre noi e atat de mare incat si cei mai esxperimentati gresesc cu sfaturile lor intr-o directie si nu ii poti convinge de nici un fel ca si ei gresesc si nu detin adevarul absolut.
    am invatat ca eu sunt singura persoana care ma cunosc cel mai bine, ce vreau, ce sunt, ce lipsuri am si nu am nevoie sa mi se spuna ca altfel imi strica viata, nu pot face nimic daca nu este in armonie cu cine sunt eu.
    am invatat ca am fost frecata si rasfrecata cu iubirile din viata mea care erau incheiate de mult din toate punctele de vedere si ca nu mai vreau si trebuie sa accept interventia altora in ce a fost ca nu e cazul.
    am invatat ca sunt IUBIRE SI CA ESENTA MEA E FERICITA NUMAI PRIN IUBIRE SI ARMONIE, CA MATERIALUL E UN MIJLOC DE A-MI SATISFACE UNELE NEVOI DACA SUNT LASATA DE ALTII SA IL OBTIN IN MOD CINSTIT SI PRIN MUNCA.
    DUREREA MEA PROFUNDA CA NU POT DARUI IUBIREA MEA UNEI FAMILII A MEA SI CA NU DEPINDE DE MINE.
    NU IMI PASA CA ALTII MA IRONIZEAZA SAU JUDECA PENTRU CA EU AM DAT INTODEAUNA SINCERITATE SI NU IMI E RUSINE CU MINE PENTRU CA NU AM FACUT COMPROMISURI SAU FAPTE IMORALE SI NICI MACAR NU LE-AM GANDIT SAU PLANIFICAT PENTRU CA NU SUNT SUPERFICIALA IN NIMIC LASA CA MERGE SI ASA SAU POT SA-MI ATING UN SCOP SI PRIN MODUL ACESTA SI NICI NU MA SIMNT PROASTA CA NU SUNT SMECHERA PENTRU CA NU VREAU SA FIU SMECHERA, A FI SMECHER ESTI SI CU TINE INSATI.

    RăspundețiȘtergere
  5. SUNT CU CAPUL SUS CA NU SUNT LASA CHIAR DACA PENTRU LIPSA MEA DE LASITATE PLATESC MULT DIN EXTERIOR DAR MAI BINE ASA DECAT CU O CONSTIINTA INCARCATA PE CARE SA O PORT TOATA VIATA CA UN SAC DE BALAST DIN CE IN CE MAI GREU.
    CE MA DOARE - PRIN MUNCA TE ECHILBREZI, CAND AI CONSTIINTA FAPTULUI IMPLINIT CU RESPONSABILITATE TE FACE FERICIT, NU CA NEAPARAT CAUTI SA IESI IN FATA SI POZITIE SOCIALA, CAND CINEVA APELEAZA LA SERVICIILE TALE INSEAMNA CA ESTI UTIL SI ASTA TE FACE FERICIT SI TE SIMTI IMPORTANT INTR-UN MOD REAL NU INSEAMNA CA SUNT ASCUNSE ALTE INTENTII SAU ORGOLII SAU FRUSTARI - FIE MUNCA CAT DE GREA DACA TE IMPLICI CU SUFLETUL SI DAI TOT CE POTI TU MAI BUN DIN TINE SI IESE CEVA E O RASPLATA MARE SI ASTA NU AM INVATAT-O ANUL ACESTA CI DE FOARTE MULTI ANI IN URMA - NU SUNT ZEITA, NU SUNT PERFECTA SUNT IMPERFECTA PENTRU CA SUNT OM.
    AM CURAJUL SA SPUN CE AM GRESIT, CA AM GRESIT, SA-MI CER IERTARE SUNT LUCRURI OMENESTI NORMALE, CE SIMNT CE VREAU CINE SUNT EU, CARE IMI SUNT TEMERILE SI FRUSTARILE, RUSINE SA-MI FIE CAND FAC RAU CU INTENTIE CA SA-MI FIE MIE BINE DAR INCA ODATA NU MA CARACTERIZEAZA ORICATE SUTURI IN FUND IMI IAU SI MA DOARE, INVERS M-AR DUREA MAI RAU.
    SUNT CU CAPUL SUS CA NU MI-AM DORIT NICIODATA BUNUL SAU POSESIA ALTUIA PE TOATE PLANURILE. NU IMI DORESC DECAT CE E AL MEU DE DREPT.
    DACA IMI DORESC RECUNOASTERE DA DACA AM DREPTUL REAL LA EA DA MI-O DORESC SI SA FIE DIN SUFLET NU PENTRU CA AM AVANTAJE PE CARE ALTUL NU LE ARE.
    CA AM DEFECTE CUM AM SPUS MAI SUS DA AM CU DUIUMUL CA SUNT OM SI ORICAT INCERC SA INDREPT TOT MAI SUNT - DAR CINE NU ARE AICI E MAREA INTREBARE.
    CAND MA IMPLIC IN CEVA CA E MUNCA, CA AJUT, CA IUBESC DAU SINCERITATE FARA FRICA SI FARA PLANURI ASCUNSE, CAND NU POT O ZIC CA NU POT INDIFERENT DE PLAN SAU DOMENIU. NU PACALESC.
    CAND CEVA NU E DREPT SAU NU SUNT IN MASURA SA JUDEC FAPTELE, SITUATIILE IN MOD REAL NU MA BAG PENTRU CA NU VREAU SA FAC RAU SI NU E LIPSA DE CURAJ, VERTICALITATE SAU LOIALITATE FATA DE CEVA SAU CINEVA DAR VIATA MI-A DEMONSTRAT PE PIELEA MEA SI CHIAR PE PIELEA CELUI/EI LA CARE AM CONTRIBUIT CU COMENTARII SAU SCENARII, CE RAU E CAND TE LOVESTE CEVA SI CA POTI NENOROCI UN OM SAU II PROVOCI SUFERINTA SI NU MA CARACTERIZEAZA.

    RăspundețiȘtergere
  6. CE AM INVATAT ANUL ACESTA CHIAR SA NU MAI FAC SCENARII SAU COMENTARII ASUPRA UNUI OM/PERSOANE CARE MI-A GRESIT SAU CARE IMI GRESESTE IN CONTINUARE PENTRU CA PERPETUEZ RAUL SI NU E IN ATRIBUTIILE MELE NU ASA INDREPT EU LUMEA SAU PE MINE SI INCA MAI AM DE LUCRAT LA ACEST CAPITOL PENTRU CA SUNT OM CA SI CEILALTI SI NOII OAMENII AVEM MULTE GRESELI COMUNE - RADE CIOB DE OALA SPARTA.
    AM INVATAT SA MA TEMPEREZ IN EMOTII SI MULTE ALTELE.
    DACA SUFAR SUFAR CA NU AM FAMILIA MEA DAR E PROBLEMA MEA PERSONALA SI NU ARE LEGATURA IN NICI UN FEL CU RESTUL LUMII NICI PRIETENI, NICI DUSMNI, NICI SERVICIU SI ASTA NUMAI DOAMNE DOANE O POATE REGLA SI NUMAI PRIN IUBIRE ADEVARATA.
    IAR RESTUL PROBLEMELOR CONSIDER CA IN TIMP SE VOR REGLA PRIN ADEVAR, CORECTITUDINE, ONESTITATE, UMANITATE - EU DOAR O SA ACCEPT SA PARTICIP DEMN FARA ESCHIVARI LA CE IMI CERE VIATA PENTRU CA STIU CA ATUNCI CAND ESTI CORECT NU ARE CUM SA NU SE INDREPTE - ARE GRIJA CEL DE SUS SI MI-A DEMONSTRAT-O TOT PRIN OAMENI.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sarbatori fericite cu pace si liniste sufleteasca....

    RăspundețiȘtergere

Multumesc ca esti alaturi de mine.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LIKE

Etichete

1 (1) 1998 (1) 2 (1) 2012 (65) 2013 (16) 2014 (5) 2015 (5) 2016 (2) 2017 (1) 3 (1) 4 (1) 5 (1) 6 (1) A te iubi (12) Acceptare (2) Access Bars (2) Access Consciousness (1) ACTIVAREA KUNDALINI (1) Adamus (6) Adevar? (42) Afaceri (1) Afirmatii (1) ajutor (7) Alexandru Pargaru (3) Aloe Vera (1) Amintiri din moarte clinica (1) Among Us (1) Andrei Laslau (1) Änglavakt (1) Apa (13) apocalipsa (3) Argangheli (3) ARHANGHELUL MIHAIL (1) Asa NU (1) Astazi Dumnezeu vrea ca tu sa stii (10) Astrologie (14) Astronaut (1) Augusto Cury (1) Barbara Hand Clow (6) Barbatul si Femeia (8) Bebe Mihaescu (1) bucegi (1) Bunker Roy (1) caini (1) carte (39) Cartoful (2) Castigatorul la (1) ceapa (1) chakre (4) Chakrele Corpului Uman (2) Charlie Chaplin (1) Codul Lui Oreste (6) COMPASIUNE (1) Conspiratia Tacerii (1) Constelatia Pleiadelor (2) copii (36) copiii (13) copiii de cristal (3) crime time (2) cristofor (1) Curs De Dezvoltare Personala (7) Dan Farcas (1) Dan Luca (2) Dan Puric (1) daruieste viata (1) david (1) dedublare (1) Deepak Chopra (2) Dezvoltare personala (267) Dezvoltare Spirituala (73) Dimitrova (1) Dincolo de limite (1) doctor (1) documentar (2) Doneaza (1) doreen virtue (3) Dorinte (1) Downey (6) DR. WAYNE W. DYER (2) drama (1) Drunvalo Melchizedek (3) Echilibrul vorbirii și tăcerii (1) echinoctiu (1) ECKHART TOLLE (7) Eclipsa (4) Editura For You Newsletter (57) ego (3) Elena Cocis (1) eliberare (1) energii (16) Episodul (6) euro (1) evrei (1) evreii au talent (1) extraterestri (11) Fericire (3) film (37) FLP (2) Fotografie (5) frica (5) Furie (1) Gabriela Benchea (2) Gerrit Gielen (1) Greg Braden (1) HIPERSENSIBILITATE (1) Ho’oponopono (3) iertare (10) ingeri (13) ingrijorarea (1) inima (7) Intelepciune (2) intinereste (1) Intoleranta Alimentara (1) Inuaki (2) INUAKI Reptilianul Din Mine (1) Ioan Alexandru (1) ioan vladuca (1) Isus (8) iubire (48) Iustin Narcis Ianau (1) Iustin Parvu (2) James Tyberonn (1) japonia (2) Jennifer Hoffman (27) Johan Brisinger (1) Jordan Duchnycz (1) judecata (1) Kahlil Gibran (1) Karen Bishop (1) Karma (2) Kryon (7) Lauren C. Gorgo (15) Lauren Gorgo (3) lectii (1) luther (1) Magul din Carpati (1) manuscris (1) Manuscrisele de la Marea Moarte (1) Marea Moarta (1) Maria Magdalena (1) Mark Boyle (1) marte (4) Masaru Emoto (1) Matei (32) Maturitate (1) mayas (5) McDonald's (1) medicina (2) mesaj (3) Metatron (1) Michael Nvquist (1) Michael Odoul (3) mierea de albini (2) Minti luminate (1) minune (5) miracol (20) mister (7) Monica visan (2) Mullins (1) Mullins Food Products (1) Muzica (11) Muzica de relaxare (1) Muzica Motivationala (3) Narcis (1) natural (1) naturist (1) Neale Donald Walsch (1) Niculina Gheorghiţă (14) noua generatie (1) Noul val de Iubire (1) Nu e sfarsitul lumii (1) NU vaccinarii (24) nuci (2) Ora Pamantului (1) Oscar Wilde (1) OSHO (28) otrava (1) OZN (30) Pace (1) Pamantul (6) PAMANTUL IN DIMENSIUNEA A 5-A (2) parinti (2) Parinti straluciti (1) Paul Ferrini (9) Plansul (1) Plenitudine (2) Poezie (10) portal (1) Portalul Datei Triple (1) povesti cu talc (58) printre noi (1) profesori fascinanti (1) Profetii (7) Psihologie (8) Rai (1) reptilianul din mine (1) Respect (3) ridiche neagra (1) Roma Downey (6) România (28) Ronna Herman (1) Rudolf Steiner (1) rugaciune (2) SaLuSa (35) sanatate (125) Schimbarea (4) Scrisoare (1) Scrisori din Cer (1) secret (1) secrete (2) SENSIBILITATE (1) sfecla rosie (1) Shift (1) siberia (1) Simplificare (1) Sleep Talk (1) Smerenie (1) sms (1) solstitiu (1) Spiritualitate (32) Stephen Covey (3) Sti (1) Stiati ca.... (47) Stima de sine (1) succes (1) suflet (5) Sundar Singh (1) sunet (1) Sunt eu insumi (2) Şi tu poţi fi Supernanny (2) talent (2) Tehnica Bowen (1) Tehnici (2) Tehnici de meditatie (4) Terapia iertarii (3) terapie (3) test (1) Tom Kenyon (9) Traditii (1) Traieste (1) transmisie (39) Triada Eclipselor (3) tunami (1) tusea (1) ufolog (1) Uleiul de cocos (1) Vanga (1) Viata (7) video (62) vindecare (2) vitamina C (1) vitamine (1) Zambeste (1)