Facebook Like

Tu nu ești singur

EMAG

miercuri, 5 septembrie 2012

Viața nu are sens


Această idee poate fi un şoc pentru mulţi dintre voi, cei care cred că viaţa are sens şi că datoria noastră este să‑l găsim, să‑l desluşim, să‑l învăţăm, să‑l descifrăm, să‑l descoperim cumva, într‑o zi, undeva – şi apoi să facem tot ce se poate pentru a fi demni de el.
E posibil ca mulţi dintre cei care cred că deja au descoperit Sensul Vieţii – şi că trăiesc în aşa fel încât sunt demni de el – să fie şocaţi. (Majoritatea oamenilor care intră în această categorie nu au „descoperit” cu adevărat Sensul Vieţii – li s‑a spus doar care este Sensul Vieţii şi ei au acceptat.)
Totuşi, nu există nici un Sens. Viaţa nu are sens. Dacă Viaţa ar avea un sens, cine i l‑ar da? Şi dacă spui că e vorba de Dumnezeu – de ce‑ar crea Dumnezeu un sens şi apoi ne‑ar face să‑l căutăm timp de 50 de ani? (Şi ca societate, timp de 50 de mii de ani). Şi, dacă spui că Dumnezeu nu ne pune să căutăm, ci ne‑a dat deja răspunsul – de ce nu ne‑a dat Dumnezeu răspunsul într‑un mod pe care să‑l putem înţelege cu uşurinţă şi într‑o formulă cu care să fim cu toţii de acord? Şi, dacă spui că Dumnezeu a făcut deja acest lucru, înseamnă că nu prea te‑ai uitat în jur în ultima vreme.
Nu, Dumnezeu nu a făcut asta. Şi motivul pentru care Dumnezeu nu ne‑a spus care e Sensul Vieţii, este că nu există un Sens al Vieţii. Viaţa nu are un sens.
Şi acesta este cel mai mare dar de la Dumnezeu.
Gândiţi‑vă puţin la ce vă spun.
Acest lucru se întâmplă, deoarece Dumnezeu nu şi‑a imprimat scopul pe paginile Vieţii, întrucât Viaţa însăşi este o Carte Deschisă. O carte pe care noi trebuie s‑o scriem. Trebuie să hotărâm ce scop alegem noi să‑i dăm.
Oare, dacă Dumnezeu ar fi ales un scop – dacă Dumnezeu ar fi avut un scop în tot acest plan – nu ne‑ar fi spus El care era acel scop? Ne‑ar fi lăsat oare Dumnezeu să irosim ani, decade, secole, căutând, căutând, căutând sensul tuturor lucrurilor?
Şi iarăşi trebuie să le spunem acelora dintre voi care se gândesc că Dumnezeu a spus care este scopul vieţii: „dacă e aşa, atunci Dumnezeu a făcut o treabă destul de proastă, pentru că, dacă te uiţi în jur, vezi că nimeni nu a înţeles care este acesta.
Bine, bine, dar sunt totuşi câţiva care cred că au înţeles. Ei ştiu care este scopul vieţii – şi doar noi, restul oamenilor, nu‑l înţelegem.
Aceasta este poziţia adoptată de multe dintre cele mai importante religii ale lumii! Aceste religii susţin că ele ştiu care este scopul vieţii.
Există chiar o religie sau două care spun că ele sunt scopul vieţii; şi că tot ce avem de făcut este să urmăm preceptele acelei religii; şi că în felul acesta Îl vom mulţumi pe Dumnezeu pe deplin – şi noi vom fi salvaţi.
Pe de altă parte, dacă nu urmăm preceptele acelei religii, vom fi trimişi în focurile veşnice ale iadului.
Nici măcar asta nu ar fi o problemă, dacă n‑ar exista sute de religii care susţin, în esenţă, acelaşi lucru.
Ar fi putut oare Dumnezeu să facă o asemenea cârpăceală? Dacă Dumnezeu ar fi stabilit cu adevărat un scop al Vieţii şi ar fi vrut cu adevărat ca noi să‑l cunoaştem, credeţi că El nu ni l‑ar fi putut comunica într‑un mod pe care să‑l înţelegem cu toţii?
Sau, nu cumva e posibil ca motivul pentru care nu ne putem pune de acord asupra sensului tuturor lucrurilor este că, pur şi simplu, nu există nici un sens?
De fapt, chiar aşa şi e. Totuşi, pentru mulţi oameni e greu să accepte o asemenea idee, până când nu devine clar de ce nu există nici un sens.
Nu există nici un sens, deoarece Dumnezeu vrea ca noi să fim cei care să dăm sens vieţii noastre. Dacă Dumnezeu ar fi creat deja acest scop, El ne‑ar fi privat de cea mai mare ocazie, de cel mai minunat instrument pe care‑l avem, în timp ce ne străduim să îndeplinim funcţia vieţii.
Deoarece, vedeţi voi, Viaţa nu are un scop, dar ea are o funcţie.
Scopul şi funcţia nu sunt deloc unul şi acelaşi lucru.
Un ceas funcţionează ticăind, cu scopul de a arăta ora. O maşină funcţionează prin combustie internă, cu scopul de a transporta oamenii dintr‑un loc în altul. Un cuptor cu microunde funcţionează făcând moleculele de hrană să vibreze foarte rapid, cu scopul de a încălzi hrana.
Viaţa funcţionează într‑un anumit fel, dar fără un scop predeterminat. Asta, deoarece Dumnezeu a creat ca funcţie a Vieţii, alegerea unui scop.
Cu alte cuvinte:

Funcţia ta este
să creezi
sensul/scopul vieţii tale.
Făcând aceasta îţi creezi propriul Sine.
Tu decizi
cine şi ce eşti cu adevărat –
şi cine intenţionezi să fii.

Fragment din cartea CEI CE ADUC LUMINA de Neale Donald Walsch (autorul cărţii Conversaţii cu Dumnezeu) – carte publicată de Editura For You

Text pus la dispoziția dumneavoastră de Editura For You



Mai multe informatii la: http://filedelumina.ro/2012/09/04/viata-nu-are-sens/#ixzz25U73XcYY

5 comentarii:

  1. Intamplarea face ca am citit Conversatiile cu Dumnezeu de multe ori ... Si cu toate astea tot „Dumnezeu” in cartile lui Walsch vorbeste de un echilibru, de o karma, de un scop, de vieti anterioare, toate fiind menite sa ne reaminteasca de noi insine, de adevarata noastra identitate. Insusi „Dumnezeu” spune ca toata creatia manifestata este menita unui scop ca el sa se cunoasca pe sine prin experienta. Poate ca nu exista o singura cale, caci suntem fiinte unice, diferite, insa nu odata se spune in aceleasi carti ca exista un scop in toate acestea, jocul cosmic nefiind unul absurd, fara sens asa cum cred ateii si materialistii. Nu odata se spune in carti ca scopul nostru este cunoasterea de sine, amintirea de sine, trairea cat mai plenara a dumnezeului interior ... Nu poti sa ai pretentia de la orice primata care se crede om sa-si inteleaga scopul. Personal consider ca a nu-ti cunoaste scopul este un pas catre aflarea acestuia. Fie ca esti constient sau nu de scopul tau, esti pe cale, ai o misiune unica si personala ... simpla experienta a unui corp fizic ofera nenumarate oportunitati de evolutie, indiferent ca le constientizezi sau nu ... Nu conteaza daca tu crezi sau nu ca exista un scop, asta e adevarat. Pana la urma vei intelege ... Deci Walsch se contrazice un pic pe sine.

    RăspundețiȘtergere
  2. daca ai fi lasat sa-ti creezi viata singur ar fi vai si-a-mar de capu tau :))) te pacaleste universul ca esti liber... fiecare secunda e scrisa .. orice faci e cel mai bun lucru care ar putea fi facut .. esti sa aduni sentimente .. nu te mai strofoca sa-ti creezi tu viata cu vederea ta de 2 metri :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-o zi vom afla cu totii "ADEVARUL", sunt convinsa !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. ...cred ca suntem prea preocupati de ce anume spun cartile, cautam detaliile, le exploram, le aprofundam,chiar daca si mie mi se intampla acest lucru totusi inteleg doar ca TREBUIE sa invat sa accept tot ceea ce vine, sa INVAT sa traiesc momentul prezent intr-un mod UNIC si cu RECUNOSTIINTA, inteleg ca tot ceea ce se intampla este deja INTAMPLAT, este ceea ce spunea si IISUS,pentru EL nu exista nici un termen care se referea la trecut sau viitor, era doar PREZENTUL..., am incercat sa inteleg cum vine treaba asta, cred , pana la urma am reusit sa inteleg mai bine, sper din toata inima,am acest sentiment dealtfel ca TOTUL va fi bine, TOTUL ESTE BINE!
    va iubesc si va imbratisez cu dragoste, Simona

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primul rand trebuie sa invatam, ca nu exista lucruri rele si bune,sunt doar BUNE. Tot ceea ce noi traim , se intampla de fapt doar spre binele nostru, indiferent prin ce trecem. Si nu uitati cu coconul si cu fluturele !!!http://dei-matei.blogspot.ro/2012/08/intr-o-zi-intr-un-cocon-aparut-o-mica.html

      Ștergere

Multumesc ca esti alaturi de mine.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LIKE

Etichete

1 (1) 1998 (1) 2 (1) 2012 (65) 2013 (16) 2014 (5) 2015 (5) 2016 (2) 2017 (1) 3 (1) 4 (1) 5 (1) 6 (1) A te iubi (12) Acceptare (2) Access Bars (2) Access Consciousness (1) ACTIVAREA KUNDALINI (1) Adamus (6) Adevar? (42) Afaceri (1) Afirmatii (1) ajutor (7) Alexandru Pargaru (3) Aloe Vera (1) Amintiri din moarte clinica (1) Among Us (1) Andrei Laslau (1) Änglavakt (1) Apa (13) apocalipsa (3) Argangheli (3) ARHANGHELUL MIHAIL (1) Asa NU (1) Astazi Dumnezeu vrea ca tu sa stii (10) Astrologie (14) Astronaut (1) Augusto Cury (1) Barbara Hand Clow (6) Barbatul si Femeia (8) Bebe Mihaescu (1) bucegi (1) Bunker Roy (1) caini (1) carte (39) Cartoful (2) Castigatorul la (1) ceapa (1) chakre (4) Chakrele Corpului Uman (2) Charlie Chaplin (1) Codul Lui Oreste (6) COMPASIUNE (1) Conspiratia Tacerii (1) Constelatia Pleiadelor (2) copii (36) copiii (13) copiii de cristal (3) crime time (2) cristofor (1) Curs De Dezvoltare Personala (7) Dan Farcas (1) Dan Luca (2) Dan Puric (1) daruieste viata (1) david (1) dedublare (1) Deepak Chopra (2) Dezvoltare personala (267) Dezvoltare Spirituala (73) Dimitrova (1) Dincolo de limite (1) doctor (1) documentar (2) Doneaza (1) doreen virtue (3) Dorinte (1) Downey (6) DR. WAYNE W. DYER (2) drama (1) Drunvalo Melchizedek (3) Echilibrul vorbirii și tăcerii (1) echinoctiu (1) ECKHART TOLLE (7) Eclipsa (4) Editura For You Newsletter (57) ego (3) Elena Cocis (1) eliberare (1) energii (16) Episodul (6) euro (1) evrei (1) evreii au talent (1) extraterestri (11) Fericire (3) film (37) FLP (2) Fotografie (5) frica (5) Furie (1) Gabriela Benchea (2) Gerrit Gielen (1) Greg Braden (1) HIPERSENSIBILITATE (1) Ho’oponopono (3) iertare (10) ingeri (13) ingrijorarea (1) inima (7) Intelepciune (2) intinereste (1) Intoleranta Alimentara (1) Inuaki (2) INUAKI Reptilianul Din Mine (1) Ioan Alexandru (1) ioan vladuca (1) Isus (8) iubire (48) Iustin Narcis Ianau (1) Iustin Parvu (2) James Tyberonn (1) japonia (2) Jennifer Hoffman (27) Johan Brisinger (1) Jordan Duchnycz (1) judecata (1) Kahlil Gibran (1) Karen Bishop (1) Karma (2) Kryon (7) Lauren C. Gorgo (15) Lauren Gorgo (3) lectii (1) luther (1) Magul din Carpati (1) manuscris (1) Manuscrisele de la Marea Moarte (1) Marea Moarta (1) Maria Magdalena (1) Mark Boyle (1) marte (4) Masaru Emoto (1) Matei (32) Maturitate (1) mayas (5) McDonald's (1) medicina (2) mesaj (3) Metatron (1) Michael Nvquist (1) Michael Odoul (3) mierea de albini (2) Minti luminate (1) minune (5) miracol (20) mister (7) Monica visan (2) Mullins (1) Mullins Food Products (1) Muzica (11) Muzica de relaxare (1) Muzica Motivationala (3) Narcis (1) natural (1) naturist (1) Neale Donald Walsch (1) Niculina Gheorghiţă (14) noua generatie (1) Noul val de Iubire (1) Nu e sfarsitul lumii (1) NU vaccinarii (24) nuci (2) Ora Pamantului (1) Oscar Wilde (1) OSHO (28) otrava (1) OZN (30) Pace (1) Pamantul (6) PAMANTUL IN DIMENSIUNEA A 5-A (2) parinti (2) Parinti straluciti (1) Paul Ferrini (9) Plansul (1) Plenitudine (2) Poezie (10) portal (1) Portalul Datei Triple (1) povesti cu talc (58) printre noi (1) profesori fascinanti (1) Profetii (7) Psihologie (8) Rai (1) reptilianul din mine (1) Respect (3) ridiche neagra (1) Roma Downey (6) România (28) Ronna Herman (1) Rudolf Steiner (1) rugaciune (2) SaLuSa (35) sanatate (125) Schimbarea (4) Scrisoare (1) Scrisori din Cer (1) secret (1) secrete (2) SENSIBILITATE (1) sfecla rosie (1) Shift (1) siberia (1) Simplificare (1) Sleep Talk (1) Smerenie (1) sms (1) solstitiu (1) Spiritualitate (32) Stephen Covey (3) Sti (1) Stiati ca.... (47) Stima de sine (1) succes (1) suflet (5) Sundar Singh (1) sunet (1) Sunt eu insumi (2) Şi tu poţi fi Supernanny (2) talent (2) Tehnica Bowen (1) Tehnici (2) Tehnici de meditatie (4) Terapia iertarii (3) terapie (3) test (1) Tom Kenyon (9) Traditii (1) Traieste (1) transmisie (39) Triada Eclipselor (3) tunami (1) tusea (1) ufolog (1) Uleiul de cocos (1) Vanga (1) Viata (7) video (62) vindecare (2) vitamina C (1) vitamine (1) Zambeste (1)