Facebook Like

Tu nu ești singur

EMAG

miercuri, 26 iunie 2013

Piciorul / Laba piciorului


 


 E vorba de punctul nostru de sprijin pe pamant, partea pe care sta si se sprijina intreg corpul pentru deplasari si miscari. El ne permite sa impingem inainte si prin urmare sa avensam, dar de asemenea sa blocam sprijinul si prin urmare sa ramanem in aceeasi pozitie. Deci piciorul reprezinta lumea pozitiilor, extremitatea manifestata a relatiei noastre cu lumea exterioara. Piciorul simbolizeaza atitudinile noastre, pozitiile afirmate si recunoscute, rolul oficial pe care-l jucam. Oare nu punem piciorul in usa pentru a o bloca? Piciorul reprezinta criteriile noastre de viata, mai exact idealurile noastre.

E vorba de cheia simbolica a sprijinului nostru relational, ceea ce explica importanta ritualului spalarii picioarelor in toate traditiile. Aceasta spalare a piciorelor purifica relatia noastra cu lumea, cu divinul. Este simbolul libertatii deoarece permite miscarea. Nu intamplator sunt legate picioarele fetitelor in China. Avand o semnificatie erotica si estetica, se permite inchiderea femeii intr-o lume relationala a dependentei fata de barbat, limitandu-i potentialul de mobilitate. De altfel acelasi fenomen exista si in societatile occidentale unde femeile erau nevoite sa poarte tocuri cui pentru a corespunde unui anumit tipar. Intamplator, s-a putut constata ca, odata cu eliberarea femeii, inaltimea tocurilor pantofilor a scazut. Astazi, din ce in ce mai multe femei nu poarta decat pantofi cu tocuri plate. (talpa plata).

    Durerile de picioare exprima tensiunile pe care le resimtim in legatura cu pozitiile noastre fata de lume. Inseamna ca atitudinile noastre obisnuite, pozitiile pe care le adoptam sau pe care le avem, sunt lipsite de fiabilitate, de stabilitate sau de securitate. Nu se spune, de altfel, despre cineva care e nelinistit, caruia ii e teama sau care nu indrazneste sa-si exprime opiniile sau pozitia, ca este in pantofi stramti, sau trivial chiar, despre cineva care se retine sau care se simte incomod intr-o anumita situatie de moment, ca se simte inghesuit. Si nu spunem oare despre cineva care nu stie ce atitudine sa ia fata de o situatie (relationala) ca el nu stie pe ce picior sa danseze ?

    Atunci cand tensiunea se manifesta la piciorul drept, ea e in legatura cu Yin (mama) si cand e la piciorul stang, e in legatura cu Yang (tatal). Trimit aici la exemplul lui Judith pe care-l citez in capitolul despre gospodarie,care ilustreaza foarte clar aceasta semnificatie legata de picior si de lateralitatea stanga.

 

Degetele de la picioare (dp)

 

Dp reprezinta terminatiile fine ale acestui punct de sprijin. Sunt detaliile, terminatiile acestora si prin urmare terminatia pozitiilor noastre, detaliile convingerilor noastre sau punctuatia atitudinilor relationale. Fiecare dp reprezinta la randul lui un detaliu deosebit, o lume sau o faza specifica pe care o decodam datorita meridianului energetic care se termina sau care incepe in degetul respectiv.

    Ca si element periferic si de terminare a relatiei, el permite usor individului sa se foloseasca de el ca mijloc de feed-back, de revenire asupra actiunii. Datorita fiecarui dp si punctelor energetice care se gasesc la extremitatile lor, individul poate stimula sau elimina inconstient dar eficace eventualele tensiuni care se gasesc aici. Dp sunt din acest motiv, ca si degetele de la mana, in acelasi timp locurile si modalitatile privilegiate de a multiplica micile acte ratate zilnic care ni se par intamplatoare si lipsite de semnificatie. Dar nu e niciodata intamplator atunci cand ne ardem, julim sau sucim un deget sau altul. E vorba de fiecare data de un proces usor dar sigur de cautare de exprimare sau/si evacuare a unei tensiuni relationale. Aceste procese pot exista pentru ca punctul energetic care exista la extremitatea fiecarui dp se cheama punctul sursa sau punctul primaverii. Datorita punctului de renastere potentiala a energiei poate aparea o noua dinamica sau prin aceasta vechiul poate resursa / renaste si isi poate schimba polaritatea.

    Propun aici semnificatia globala a fiecarui dp si a semnificatiilor ce se exprima prin acestea. Pentru a intelege in amanunt toata dinamica care se afla in spate, e bine sa mergem la Spune-mi unde… in partea legata de meridianul energetic exact care soseste in dp respective si caruia ii imprima dinamica sa generala. Daca tensiunea se manifesta la un deget de la piciorul drept, e in relatie cu simbolica Yin (materna) si daca e la dp stang are legatura cu Yang (paterna).

 

Degetul mare


E singurul deget al piciorului din care pleaca 2 meridiane energetice, cel al Splinei Pancreas si al Ficatului. E dp de baza al sprijinului relational, a ceea ce suntem. Din acest motiv, la menopauza (pierderea fecunditatii, deci a valorii feminine) se dezvolta frecvent o deformare a acestui deget, care se numeste hallux valgus. Traumatismele sau tensiunile acestui deget inseamna ca resimtim o tensiune echivalenta in relatia cu lumea, fie in plan material (partea interna a piciorului) sau pe plan afectiv (partea exteriorului).

Indexul piciorului (al 2-lea deget)

E dp in care vine meridianul stomacului, adica al celui care gereaza legatura noastra cu materia, digestia acestei materii. Basicile, bataturile, durerile sau traumatismele acestui deget ne vorbesc de dificultatea noastra de a gera sau digera anumite situatii materiale sau profesionale.

Al 3-lea deget – majorul

Nu exista un meridian organic in acest deget dar e in legatura indirecta cu Caminul Triplu. E deci degetul central, al echilibrului si al coerentei atitudinilor noastre relationale.

Durerile acestui deget inseamna ca avem dificultati sa echilibram relatiile noastre si in special cele proiectate in viitor. Teama de a merge mai departe si cu hotarare poate sa se exprime prin acest deget.

 

 

Inelarul (al 4-lea deget)

E degetul in care soseste meridianul Vezicii Biliare. Reprezinta detaliile relatiilor noastre cu lumea, in sensul dreptatii si nedrepatatii, cautarii perfectiunii. Cand avem tensiuni, crampe sau suferinte la acest deget, inseamna ca traversam o situatie relationala dificila de dreptate sau nedreptate. E vorba de o relatie care nu ne satisface la nivelul conditiilor si a calitatii acestor conditii.

Degetul mic (degetul mic al piciorului)

E degetul in care se termina meridianul vezicii. E meridianul evacuarii lichidelor organice si amintirilor vechi.

Atunci cand ne lovim la acel deget, care e extrem de dureros, incercam sa eliminam amintirile vechi sau vechi scheme relationale.

Fara indoiala, incercam sa schimbam vechi obiceiuri, modul de relatii cu lumea si cu altii care nu ne mai satisfac. Prin traumatism sau suferinte (rani, entorse) stimulam energiile noastre pentru a facilita acea evacuare a vechilor modalitati pentru a le putea inlocui cu altele.

 
Sursa : Spune-mi unde te doare  - de Michael Odoul

2 comentarii:

  1. Buna Daca se poate sa va scriu pe o adresa de email
    adresa mea epictet60@gmail.com

    RăspundețiȘtergere

Multumesc ca esti alaturi de mine.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LIKE

Etichete

1 (1) 1998 (1) 2 (1) 2012 (65) 2013 (16) 2014 (5) 2015 (5) 2016 (2) 2017 (1) 3 (1) 4 (1) 5 (1) 6 (1) A te iubi (12) Acceptare (2) Access Bars (2) Access Consciousness (1) ACTIVAREA KUNDALINI (1) Adamus (6) Adevar? (42) Afaceri (1) Afirmatii (1) ajutor (7) Alexandru Pargaru (3) Aloe Vera (1) Amintiri din moarte clinica (1) Among Us (1) Andrei Laslau (1) Änglavakt (1) Apa (13) apocalipsa (3) Argangheli (3) ARHANGHELUL MIHAIL (1) Asa NU (1) Astazi Dumnezeu vrea ca tu sa stii (10) Astrologie (14) Astronaut (1) Augusto Cury (1) Barbara Hand Clow (6) Barbatul si Femeia (8) Bebe Mihaescu (1) bucegi (1) Bunker Roy (1) caini (1) carte (39) Cartoful (2) Castigatorul la (1) ceapa (1) chakre (4) Chakrele Corpului Uman (2) Charlie Chaplin (1) Codul Lui Oreste (6) COMPASIUNE (1) Conspiratia Tacerii (1) Constelatia Pleiadelor (2) copii (36) copiii (13) copiii de cristal (3) crime time (2) cristofor (1) Curs De Dezvoltare Personala (7) Dan Farcas (1) Dan Luca (2) Dan Puric (1) daruieste viata (1) david (1) dedublare (1) Deepak Chopra (2) Dezvoltare personala (267) Dezvoltare Spirituala (73) Dimitrova (1) Dincolo de limite (1) doctor (1) documentar (2) Doneaza (1) doreen virtue (3) Dorinte (1) Downey (6) DR. WAYNE W. DYER (2) drama (1) Drunvalo Melchizedek (3) Echilibrul vorbirii și tăcerii (1) echinoctiu (1) ECKHART TOLLE (7) Eclipsa (4) Editura For You Newsletter (57) ego (3) Elena Cocis (1) eliberare (1) energii (16) Episodul (6) euro (1) evrei (1) evreii au talent (1) extraterestri (11) Fericire (3) film (37) FLP (2) Fotografie (5) frica (5) Furie (1) Gabriela Benchea (2) Gerrit Gielen (1) Greg Braden (1) HIPERSENSIBILITATE (1) Ho’oponopono (3) iertare (10) ingeri (13) ingrijorarea (1) inima (7) Intelepciune (2) intinereste (1) Intoleranta Alimentara (1) Inuaki (2) INUAKI Reptilianul Din Mine (1) Ioan Alexandru (1) ioan vladuca (1) Isus (8) iubire (48) Iustin Narcis Ianau (1) Iustin Parvu (2) James Tyberonn (1) japonia (2) Jennifer Hoffman (27) Johan Brisinger (1) Jordan Duchnycz (1) judecata (1) Kahlil Gibran (1) Karen Bishop (1) Karma (2) Kryon (7) Lauren C. Gorgo (15) Lauren Gorgo (3) lectii (1) luther (1) Magul din Carpati (1) manuscris (1) Manuscrisele de la Marea Moarte (1) Marea Moarta (1) Maria Magdalena (1) Mark Boyle (1) marte (4) Masaru Emoto (1) Matei (32) Maturitate (1) mayas (5) McDonald's (1) medicina (2) mesaj (3) Metatron (1) Michael Nvquist (1) Michael Odoul (3) mierea de albini (2) Minti luminate (1) minune (5) miracol (20) mister (7) Monica visan (2) Mullins (1) Mullins Food Products (1) Muzica (11) Muzica de relaxare (1) Muzica Motivationala (3) Narcis (1) natural (1) naturist (1) Neale Donald Walsch (1) Niculina Gheorghiţă (14) noua generatie (1) Noul val de Iubire (1) Nu e sfarsitul lumii (1) NU vaccinarii (24) nuci (2) Ora Pamantului (1) Oscar Wilde (1) OSHO (28) otrava (1) OZN (30) Pace (1) Pamantul (6) PAMANTUL IN DIMENSIUNEA A 5-A (2) parinti (2) Parinti straluciti (1) Paul Ferrini (9) Plansul (1) Plenitudine (2) Poezie (10) portal (1) Portalul Datei Triple (1) povesti cu talc (58) printre noi (1) profesori fascinanti (1) Profetii (7) Psihologie (8) Rai (1) reptilianul din mine (1) Respect (3) ridiche neagra (1) Roma Downey (6) România (28) Ronna Herman (1) Rudolf Steiner (1) rugaciune (2) SaLuSa (35) sanatate (125) Schimbarea (4) Scrisoare (1) Scrisori din Cer (1) secret (1) secrete (2) SENSIBILITATE (1) sfecla rosie (1) Shift (1) siberia (1) Simplificare (1) Sleep Talk (1) Smerenie (1) sms (1) solstitiu (1) Spiritualitate (32) Stephen Covey (3) Sti (1) Stiati ca.... (47) Stima de sine (1) succes (1) suflet (5) Sundar Singh (1) sunet (1) Sunt eu insumi (2) Şi tu poţi fi Supernanny (2) talent (2) Tehnica Bowen (1) Tehnici (2) Tehnici de meditatie (4) Terapia iertarii (3) terapie (3) test (1) Tom Kenyon (9) Traditii (1) Traieste (1) transmisie (39) Triada Eclipselor (3) tunami (1) tusea (1) ufolog (1) Uleiul de cocos (1) Vanga (1) Viata (7) video (62) vindecare (2) vitamina C (1) vitamine (1) Zambeste (1)