Facebook Like

Tu nu ești singur

EMAG

marți, 9 aprilie 2013

Cum să te vindeci de orice folosindu-ţi mintea... Dovedit ştiinţific!




Imagineaza-ti cat de buna ar fi viata daca medicamentele ar fi gratis, disponibile oriunde si fara efecte secundare. Poate ti se pare ca suna prea bine pentru a fi adevarat insa poti sa-ti intiparesti in cap adevarul ca exista o astfel de farmacie disponibila 24 de ore din 24 pentru ca ea exista in mintea ta.
 
Uneori oamenii sustin ca sunt „bolnavi de ingrijorare” insa exista dovezi ca isi pot folosi uluitoarea putere a mintii pentru a gandi bine.
 
Un ras din toata inima te poate ajuta sa treci peste durere asa um cercetatorii de la Universitatea Oxford au demonstrat.
 
Profesorul Robin Dunbar, care a condus studiul, crede ca rasul nefortat poate duce la eliberarea endorfinelor care neutralizeaza durerea. Iata cateva modalitati prin care oamenii se pot vindeca folosindu-si mintea.
 
Puterea gandirii pozitive
 
Doctorii au recunoscut importanta gandirii pozitive. Ei au denumit-o puterea placebo- imbunatatirea masurabila a sanatatii, in urma unui tratament cu medicamente cu un continut neutru.
Unele rapoarte sustin ca placebo functioneaza in 90% din cazuri.
 
Metaanalizele sugereaza ca jumatate din eficacitatea prescriptiilor antidepresive se reduc la efectul placebo.
Intre timp, jumatate din reumatologii care au raspuns in urma unui sondaj aparut in British Medical Journal au admis ca prescriu placebo in mod regulat suferinzilor cu artrite cronice.
 
In cele mai multe cazuri, puterea mintii nu poate inlocui medicina moderna insa ii poate creste impactul si reduce riscul de a te imbolnavi.

Opteaza pentru optimism
 
O atitudine pozitiva si zambitoare te poate ajuta sa reduci riscul unui atac de cord, a dezvaluit un studiu publicat in American Heart Association la care au participat peste 100.000 de femei.
Voluntarelor sanatoase li s-au dat teste de personalitate, dupa care au fost urmarite pentru a se descoperi cine se va confrunta cu probleme de sanatate.
Pesimistele cu un scor mare pentru “ostilitate cinica” prezentau un risc cu 50% mai mare de a muri din cauza problemelor cardiovasculare.
 
Un studiu similar, mai mic, pe barbati a scos la iveala faptul ca optimistii prezentau cel mai mic risc de atac de cord, iar pesimistii prezentau cele mai mari sanse de a dezvolta boli arteriale.
 
Un indiciu al legaturii dintre atitudinea optimista si starea de sanatate a fost descoperit de catre cercetatorii de la Universitatea Hong Kong City care a masurat nivelul hormonului de stres, cortizol, prezent in saliva unor voluntari carora li se ceruse sa sustina un test psihologic.
Cortizolul este un hormon eliberat de organism la stimulii de stres ca parte a reactiei „lupta sau fugi”. Este foarte util pe termen scurt, insa daca nivelul ramane ridicat pe termen lung, sistemul imunitar este afectat, creste nivelul zaharului din sange si stimuleaza cresterea in greutate.

Dragostea este un drog

Tomografiile au aratat ca dragostea ii ajuta pe oameni sa indure mai usor durerea, sustine un studiu realizat la Universitatea Stanford.

Cand voluntarii au fost rugati sa tina in mana un dispozitiv fierbinte pana cand devine insurportabil au ignorat o durere mai mare cand erau distrasi de o fotografie a unei persoane iubite.

Dr Sean Mackey care a condus experimentul a declarat: „Modul in care gestionezi durerea poate fi influentat de o multime de factori, iar noi am aflat acum ca dragostea este unul dintre ei”.
 
Analgezice

Un alt studiu condus de catre Dr Mackey a aratat ca antrenarea creierului ii poate ajuta pe bolnavii care sufera de dureri cronice sa reduca simptomele.

Voluntarilor care sufereau de multa vreme de dureri au fost legati la tomografe observandu-se activitatea din creierele lor si dupa aceea li s-a cerut sa incerce diferite jocuri ale mintii pentru a indeparta durerea.
 
O femeie care a luat parte la experiment a declarat: „Mi-am imaginat niste omuleti care indepartau durerea si incercau sa ma salveze” si „M-am gandit la apa si la zapada care sa stinga focul durerii”.
 
Femeia a indurat 8 ani de durere constanta dupa un accident ecvestru si a declarat: „A fost incredibil sa vad, la tomograf, cum creierul meu producea in mod constant durere. Apoi am observat ca pot controla durerea chiar si atunci cand ma simteam rau. A fost o experienta uimitoare”.

Relaxeaza-te si schimba-ti gandirea

Meditatia poate influenta modul in care functioneaza creierul. Sa inveti cum sa te relaxezi poate avea un impact asupra regiunii creierului care reguleaza tensiunea arteriala, ritmul inimii si luarea deciziilor.
 
Cercetatorii de la Universitatea Oregon au descoperit ca numai 11 ore de antrenament minte-corp imbunatateste functionalitatea acestei regiuni a creierului si ei cred ca meditatia poate fi folosita pentru a preveni tulburarile mentale.

Scanarile RMN au aratat ca tehnicile de relaxare genereaza schimbari fizice in zonele creierului asociate cu stresul. Amigdala se supraexcita atunci cand oamenii sunt infricosati.

Aceasta parte a creierului a fost legata de problemele psihologive precum anxietatea, hiperactivitatea si fobiile.
 
Studiul a aratat ca atunci cand oamenii sunt stresati materia cenusie din amigdala devine mai densa.

Atunci cand cercetatorii de la Universitatea Harvard i-a rugat pe voluntarii stresati sa invete cum sa mediteze, scanarile creierelor au demonstrat ca relaxarea poate inversa procesul – reducerea densitatii materiei cenusii din amigdala.
 
Reactia intestinelor

Puterea mentala este atat de eficace in contolul simptomelor sindromului intestinului iritabil (SII) incat a inceput sa fie recomandata de catre specialisti.

Profesorul Peter Whorwell, specialist SII, de la Universitatea din Manchester, a devenit pionier al acestei abordari pentru ca tratamentul standard a fost fara efect in cazul multora dintre pacientii sai.

„Am apelat la hipnoza pentru ca tratamentul conventional al acestei boli nu dadea rezultate”, a spus el.
Pacientii au inceput sa primeasca lectii in legatura cu modul in care functioneaza intestinul si apoi li s-a cerut sa-si imagineze un sentiment cald si ca intestinelor lor functioneaza normal.
 
Medicul a aratat ca sub hipnoza bolnavii puteau chiar sa incetineasca contractiile intestinelor ceea ce de obicei este imposibil. De asemenea, pacientii au devenit mai putin sensibili la durere.
 
Profesorul Whorwell nu este sigur in legatura cu modul in care functioneaza hipnoza insa aceasta are rezultate.
Reducerea riscului unui atac de cord

Cortizolul este un adevarat ucigas. Daca nivelul sau din corp ramane ridicat pentru o perioada lunga de timp creste riscul unui atac de cord, diabet, obezitate, reducerea imunitatii si a altor probleme de sanatate.

Cu cat oamenii sunt mai stresati cu atat cortizol este eliberat in corp cand se afla sub presiune.

Cu toate acestea, la femeile care practica meditatia in mod constant s-a descoperit ca nivelul cortizolului era cu 300% mai scazut decat la un grup similar care nu practica meditatia a scos la iveala publicat in analele New York Academy of Sciences.

Niciodata nu este prea tarziu sa incepi. Doar 20 de minute de meditatie pe zi va scadea nivelul de cortizol in numai 5 zile, sustin cercetatorii chinezi.

Un exercitiu tipic este concentrarea pe respiratie si sa fii constient de fiecare inspiratie/expiratie, urmarind ridicarea si coborarea pieptului si lasand mintea sa observe usoarele senzatii si zgomote.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc ca esti alaturi de mine.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LIKE

Etichete

1 (1) 1998 (1) 2 (1) 2012 (65) 2013 (16) 2014 (5) 2015 (5) 2016 (2) 2017 (1) 3 (1) 4 (1) 5 (1) 6 (1) A te iubi (12) Acceptare (2) Access Bars (2) Access Consciousness (1) ACTIVAREA KUNDALINI (1) Adamus (6) Adevar? (42) Afaceri (1) Afirmatii (1) ajutor (7) Alexandru Pargaru (3) Aloe Vera (1) Amintiri din moarte clinica (1) Among Us (1) Andrei Laslau (1) Änglavakt (1) Apa (13) apocalipsa (3) Argangheli (3) ARHANGHELUL MIHAIL (1) Asa NU (1) Astazi Dumnezeu vrea ca tu sa stii (10) Astrologie (14) Astronaut (1) Augusto Cury (1) Barbara Hand Clow (6) Barbatul si Femeia (8) Bebe Mihaescu (1) bucegi (1) Bunker Roy (1) caini (1) carte (39) Cartoful (2) Castigatorul la (1) ceapa (1) chakre (4) Chakrele Corpului Uman (2) Charlie Chaplin (1) Codul Lui Oreste (6) COMPASIUNE (1) Conspiratia Tacerii (1) Constelatia Pleiadelor (2) copii (36) copiii (13) copiii de cristal (3) crime time (2) cristofor (1) Curs De Dezvoltare Personala (7) Dan Farcas (1) Dan Luca (2) Dan Puric (1) daruieste viata (1) david (1) dedublare (1) Deepak Chopra (2) Dezvoltare personala (267) Dezvoltare Spirituala (73) Dimitrova (1) Dincolo de limite (1) doctor (1) documentar (2) Doneaza (1) doreen virtue (3) Dorinte (1) Downey (6) DR. WAYNE W. DYER (2) drama (1) Drunvalo Melchizedek (3) Echilibrul vorbirii și tăcerii (1) echinoctiu (1) ECKHART TOLLE (7) Eclipsa (4) Editura For You Newsletter (57) ego (3) Elena Cocis (1) eliberare (1) energii (16) Episodul (6) euro (1) evrei (1) evreii au talent (1) extraterestri (11) Fericire (3) film (37) FLP (2) Fotografie (5) frica (5) Furie (1) Gabriela Benchea (2) Gerrit Gielen (1) Greg Braden (1) HIPERSENSIBILITATE (1) Ho’oponopono (3) iertare (10) ingeri (13) ingrijorarea (1) inima (7) Intelepciune (2) intinereste (1) Intoleranta Alimentara (1) Inuaki (2) INUAKI Reptilianul Din Mine (1) Ioan Alexandru (1) ioan vladuca (1) Isus (8) iubire (48) Iustin Narcis Ianau (1) Iustin Parvu (2) James Tyberonn (1) japonia (2) Jennifer Hoffman (27) Johan Brisinger (1) Jordan Duchnycz (1) judecata (1) Kahlil Gibran (1) Karen Bishop (1) Karma (2) Kryon (7) Lauren C. Gorgo (15) Lauren Gorgo (3) lectii (1) luther (1) Magul din Carpati (1) manuscris (1) Manuscrisele de la Marea Moarte (1) Marea Moarta (1) Maria Magdalena (1) Mark Boyle (1) marte (4) Masaru Emoto (1) Matei (32) Maturitate (1) mayas (5) McDonald's (1) medicina (2) mesaj (3) Metatron (1) Michael Nvquist (1) Michael Odoul (3) mierea de albini (2) Minti luminate (1) minune (5) miracol (20) mister (7) Monica visan (2) Mullins (1) Mullins Food Products (1) Muzica (11) Muzica de relaxare (1) Muzica Motivationala (3) Narcis (1) natural (1) naturist (1) Neale Donald Walsch (1) Niculina Gheorghiţă (14) noua generatie (1) Noul val de Iubire (1) Nu e sfarsitul lumii (1) NU vaccinarii (24) nuci (2) Ora Pamantului (1) Oscar Wilde (1) OSHO (28) otrava (1) OZN (30) Pace (1) Pamantul (6) PAMANTUL IN DIMENSIUNEA A 5-A (2) parinti (2) Parinti straluciti (1) Paul Ferrini (9) Plansul (1) Plenitudine (2) Poezie (10) portal (1) Portalul Datei Triple (1) povesti cu talc (58) printre noi (1) profesori fascinanti (1) Profetii (7) Psihologie (8) Rai (1) reptilianul din mine (1) Respect (3) ridiche neagra (1) Roma Downey (6) România (28) Ronna Herman (1) Rudolf Steiner (1) rugaciune (2) SaLuSa (35) sanatate (125) Schimbarea (4) Scrisoare (1) Scrisori din Cer (1) secret (1) secrete (2) SENSIBILITATE (1) sfecla rosie (1) Shift (1) siberia (1) Simplificare (1) Sleep Talk (1) Smerenie (1) sms (1) solstitiu (1) Spiritualitate (32) Stephen Covey (3) Sti (1) Stiati ca.... (47) Stima de sine (1) succes (1) suflet (5) Sundar Singh (1) sunet (1) Sunt eu insumi (2) Şi tu poţi fi Supernanny (2) talent (2) Tehnica Bowen (1) Tehnici (2) Tehnici de meditatie (4) Terapia iertarii (3) terapie (3) test (1) Tom Kenyon (9) Traditii (1) Traieste (1) transmisie (39) Triada Eclipselor (3) tunami (1) tusea (1) ufolog (1) Uleiul de cocos (1) Vanga (1) Viata (7) video (62) vindecare (2) vitamina C (1) vitamine (1) Zambeste (1)