Facebook Like

Tu nu ești singur

EMAG

luni, 30 decembrie 2013

Numai in relaxare iti poti gasi centrul fiintei

 
Citat din cartea OSHO – Splendoarea ascunsa, Editura MIX, 2013
 
Intrebare:
„Osho, am constatat ca adevaratele momente de bucurie si de pace din viata mea vin atunci cand am experienta martorului (observatorului). Mi se pare ca ajung mai usor atunci cand fac un efort in acest sens. Ai vorbit recent despre zadarnicia vointei, dar pentru mine e nevoie de efort sau de vointa, in vederea cresterii constientei. Vrei, te rog, sa comentezi?
 
Se poate crea o anumita constienta prin efort si prin vointa, dar nu va fi adevarata constienta. Ceea ce e creat de tine nu poate fi etern. Ceea ce e fortat de tine va disparea imediat, in momentul in care renunti la efort. Uiti… si nu ai cum sa-ti mentii vointa douazeci si patru de ore. Vointa are nevoie de o energie imensa; efortul va fi foarte istovitor. Dupa ce constienta creata de vointa dispare, vei cadea adanc in inconstienta, mai adanc decat erai inainte.

Vointa este un instrument pentru a crea lucruri false. Poti sa-ti creezi un ego prin puterea vointei, fiindca egoul este fals. Dar nu-ti poti crea fiinta, ea exista deja. Si la fel stau lucrurile cu constienta: constienta autentica nu e creata de tine, ci e descoperita de tine. Iar descoperirea nu are nevoie de efort din partea ta, fiindca tu esti problema, eforturile tale sunt obstacolele.  […]
Ceea ce e creat de catre vointa nu poate fi mai presus de tine, nu poate fi decat mai prejos de tine, caci e creatia ta si nu te poate depasi. Iar ceea ce creezi tu are o cauza: vointa ta, efortul tau! In momentul in care cauza este inlaturata, flacara constientei se va stinge. Vointa ta functioneaza ca un combustibil. Eu nu sustin o astfel de constienta! E falsa! Si pentru ca nu o cunosti pe cea autentica, nu poti face distinctia. Una e fabricata de tine, cu toate slabiciunile tale, cu toata inconstienta ta, iar cealalta vine de undeva mai presus de tine. Cealalta e divina si numai divinul te poate elibera. Numai divinul poate sa fie pacea ta eterna, tacerea, beatitudinea ta eterna.
Ce vrei sa spui prin „adevaratele momente de bucurie”? Bucuria ori e, ori nu e! Cu siguranta, le compari cu momentele tale de ipocrizie, cand incerci sa pari fericit, bucuros, si stii ca nu esti! Zambetul tau nu e decat un exercitiu al buzelor. In spatele lui nu se afla inima! […] Oamenii incearca in toate felurile sa-si ascunda nefericirea, durerea, suferinta. Oamenii arata una si gandesc alta! Au devenit atat de falsi, iar unei personalitati false nu i se poate intampla nimic valoros. As vrea sa retii: ori ai momente de bucurie, ori nu ai! Nu exista o a treia posibilitate, fiindca a treia posibilitate va fi falsa, neadevarata, nesincera! Iar odata ce te-ai obisnuit cu nesinceritatea inauntrul tau, intunericul tau va incepe sa devina si mai intunecat. In loc sa te indrepti spre lumina, te vei indrepta spre spatii mai intunecate ale fiintei tale. 
Spui: „am constatat ca adevaratele momente de bucurie si de pace din viata mea vin atunci cand am experienta martorului”. Nu ai ajuns niciodata sa fii martor, pentru ca a ajunge sa fii martor inseamna a trece dincolo de pace, a trece dincolo de bucurie, a trece dincolo de tot, in neant absolut si in tacere absoluta! Nu exista nicio experienta. A fi martor nu este o experienta! Starea de martor inseamna sa treci dincolo de toate experientele. Starea de martor e insasi fiinta ta! Experientele sunt altceva decat tine, experientele sunt precum norii de pe cer; norii nu sunt cerul! Tu nu esti experientele tale! Experientele tale sunt doar nori pe cerul fiintei tale! Cand toti norii au disparut si nu a mai ramas decat spatiul  gol, atunci vei sti ce inseamna starea de martor. La starea de martor, spui tu, „mi se pare ca ajung mai usor atunci cand fac un efort in acest sens. Ai vorbit recent despre zadarnicia vointei, dar pentru mine e nevoie de efort sau de vointa, in vederea cresterii constientei”. Intr-un fel ai dreptate, pentru ca tu nu cunosti adevarata constienta! Asa ca, prin efort, prin vointa, tu intri fortat intr-un fel de vigilenta. […] Iar genul acesta de constienta e foarte costisitor si foarte primejdios. E costisitor fiindca te poate amagi, facandu-te sa simti ca ai devenit constient, si e primejdios pentru ca te va duce departe de experienta autentica.
Incearca sa te relaxezi!
Nu face niciun efort, caci niciodata in istoria omenirii n-a ajuns nimeni la iluminare prin efort sau vointa! Cei care au devenit constienti au ajuns intotdeauna la constienta dupa ce au renuntat la toate eforturile si la orice urma de vointa. […]  Gautama Buddha s-a folosit de toata vointa lui ca sa devina constient, timp de sase ani a aplicat toate metodele posibile, si a ajuns la iluminare dupa ce a abandonat toate eforturile. Budistii din toata lumea spun si scriu peste tot ca el a ajuns la iluminare dupa sase ani de efort intens. Realitatea e tocmai invers! A ajuns la iluminare dupa ce a abandonat toate eforturile! […]
Numai in relaxare iti poti gasi centrul fiintei. Daca vei continua sa faci efort si sa alergi dupa un tel – acela de a ajunge la constienta – te vei indeparta tot mai mult de realitatea ta. Nu face absolut nimic! Macar cateva momente pe zi, doar fii! Inima va bate, respiratia isi va urma cursul: tu nu faci nimic, nici macar nu gandesti! Si in aceste momente, intreg cerul se deschide! E unul dintre cele mai mari miracole faptul ca ceea ce cautam si tot cautam, vieti la rand, e prezent, vesnic prezent, inlauntrul nostru! Dar din cauza eforturilor noastre si din cauza mintii noastre fixate pe atingerea obiectivului esuam iar si iar! Viata noastra e un haos. Si aceeasi viata ar putea fi o mare splendoare, dar noi nu-i dam voie! Facem mereu una, alta si tot ceea ce facem e un obstacol.

Aceasta e cea mai mare lectie pe care trebuie sa o invatam in viata: fenomenul suprem se produce numai atunci cand nu facem nimic, cand suntem doar o usa deschisa, iar razele soarelui intra dansand si adierea racoroasa trece prin noi. Deodata, intreaga existenta incepe sa ne ajute sa fim adevaratul nostru sine. Starea de martor reprezinta calitatea sinelui nostru adevarat! E o descoperire, nu ceva ce trebuie creat! […]
Nu crede in bucuria si in pacea pe care le simti! Si nu crede ca ele inseamna starea de martor. Nu inseamna! Iti voi da un criteriu: in starea de martor nu exista nimic de privit! Acesta este un criteriu simplu: cata vreme exista ceva de privit, starea de martor inca nu si-a facut aparitia. Atunci cand nu mai e nimic de privit si nu ramane decat o constienta pura, doar oglinda, fara sa mai reflecte nimic, te-ai descoperit! Sigur ca descoperirea aceasta va radia bucurie, dar tu n-o vei simti. Altii o vor simti! Pentru tine va fi exact ca respiratia, cat se poate de fireasca! Vei fi in extaz permanent, dar altii il vor simti. Vei radia o prezenta noua, o charisma noua, dar ceilalti vor simti toate acestea! Pentru tine va fi exact cum iti accepti corpul, iti accepti ochii, iti accepti parul, iti accepti mainile – nimic special.
In momentul in care bucuria nu mai este ceva special, in momentul in care pacea nu mai e ceva cu care sa te lauzi, in momentul in care extazul este ca respiratia – ai ajuns Acasa!”
 
==========================
.
.
.
.
.
omuleti_zapada
.
.
.Va doresc un an nou plin de bucurii, de incredere in sine si puterea si curajul de a face schimbari in viata, de a curge cu Viata! Nu uitati: iubirea aduce vindecarea, iubirea aduce iertarea si echilibrul! Iubirea tine Universul laolalta!
Umpleti-va intai de iubire de sine si apoi revarsati-o in exterior, daruiti-o oamenilor, animalelor, Pamantului, Universului!
Pastrati starea de recunostinta, chiar daca sunt lucruri pe care vi le doriti, dar  va lipsesc. Uitati-va la tot ce aveti! Acolo unde ne punem atentia, acolo se duce energia si mareste, inmulteste gramada.
Deschideti larg usa iubirii si lasati-o sa se exprime. Aveti voie sa plangeti, sa tipati, sa cantati in ploaie…. Nu va mai limitati!
Nu uitati: sunteti marete fiinte divine venite pe Pamant sa se joace!
Permiteti-va sa fiti jucausi! Eliberati suferinta si frica! Aruncati-le la gunoi! Reprezinta trecutul, reprezinta energia veche de care nu mai avem nevoie s-o experimentam!
Cantati, dansati, veseliti-va! Fiind in bucurie, veti atrage Bucuria.
Fie ca anul viitor sa va scalde numai in bucurii!
LA MULTI ANI!
 
Paraschiva

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc ca esti alaturi de mine.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LIKE

Etichete

1 (1) 1998 (1) 2 (1) 2012 (65) 2013 (16) 2014 (5) 2015 (5) 2016 (2) 2017 (1) 3 (1) 4 (1) 5 (1) 6 (1) A te iubi (12) Acceptare (2) Access Bars (2) Access Consciousness (1) ACTIVAREA KUNDALINI (1) Adamus (6) Adevar? (42) Afaceri (1) Afirmatii (1) ajutor (7) Alexandru Pargaru (3) Aloe Vera (1) Amintiri din moarte clinica (1) Among Us (1) Andrei Laslau (1) Änglavakt (1) Apa (13) apocalipsa (3) Argangheli (3) ARHANGHELUL MIHAIL (1) Asa NU (1) Astazi Dumnezeu vrea ca tu sa stii (10) Astrologie (14) Astronaut (1) Augusto Cury (1) Barbara Hand Clow (6) Barbatul si Femeia (8) Bebe Mihaescu (1) bucegi (1) Bunker Roy (1) caini (1) carte (39) Cartoful (2) Castigatorul la (1) ceapa (1) chakre (4) Chakrele Corpului Uman (2) Charlie Chaplin (1) Codul Lui Oreste (6) COMPASIUNE (1) Conspiratia Tacerii (1) Constelatia Pleiadelor (2) copii (36) copiii (13) copiii de cristal (3) crime time (2) cristofor (1) Curs De Dezvoltare Personala (7) Dan Farcas (1) Dan Luca (2) Dan Puric (1) daruieste viata (1) david (1) dedublare (1) Deepak Chopra (2) Dezvoltare personala (267) Dezvoltare Spirituala (73) Dimitrova (1) Dincolo de limite (1) doctor (1) documentar (2) Doneaza (1) doreen virtue (3) Dorinte (1) Downey (6) DR. WAYNE W. DYER (2) drama (1) Drunvalo Melchizedek (3) Echilibrul vorbirii și tăcerii (1) echinoctiu (1) ECKHART TOLLE (7) Eclipsa (4) Editura For You Newsletter (57) ego (3) Elena Cocis (1) eliberare (1) energii (16) Episodul (6) euro (1) evrei (1) evreii au talent (1) extraterestri (11) Fericire (3) film (37) FLP (2) Fotografie (5) frica (5) Furie (1) Gabriela Benchea (2) Gerrit Gielen (1) Greg Braden (1) HIPERSENSIBILITATE (1) Ho’oponopono (3) iertare (10) ingeri (13) ingrijorarea (1) inima (7) Intelepciune (2) intinereste (1) Intoleranta Alimentara (1) Inuaki (2) INUAKI Reptilianul Din Mine (1) Ioan Alexandru (1) ioan vladuca (1) Isus (8) iubire (48) Iustin Narcis Ianau (1) Iustin Parvu (2) James Tyberonn (1) japonia (2) Jennifer Hoffman (27) Johan Brisinger (1) Jordan Duchnycz (1) judecata (1) Kahlil Gibran (1) Karen Bishop (1) Karma (2) Kryon (7) Lauren C. Gorgo (15) Lauren Gorgo (3) lectii (1) luther (1) Magul din Carpati (1) manuscris (1) Manuscrisele de la Marea Moarte (1) Marea Moarta (1) Maria Magdalena (1) Mark Boyle (1) marte (4) Masaru Emoto (1) Matei (32) Maturitate (1) mayas (5) McDonald's (1) medicina (2) mesaj (3) Metatron (1) Michael Nvquist (1) Michael Odoul (3) mierea de albini (2) Minti luminate (1) minune (5) miracol (20) mister (7) Monica visan (2) Mullins (1) Mullins Food Products (1) Muzica (11) Muzica de relaxare (1) Muzica Motivationala (3) Narcis (1) natural (1) naturist (1) Neale Donald Walsch (1) Niculina Gheorghiţă (14) noua generatie (1) Noul val de Iubire (1) Nu e sfarsitul lumii (1) NU vaccinarii (24) nuci (2) Ora Pamantului (1) Oscar Wilde (1) OSHO (28) otrava (1) OZN (30) Pace (1) Pamantul (6) PAMANTUL IN DIMENSIUNEA A 5-A (2) parinti (2) Parinti straluciti (1) Paul Ferrini (9) Plansul (1) Plenitudine (2) Poezie (10) portal (1) Portalul Datei Triple (1) povesti cu talc (58) printre noi (1) profesori fascinanti (1) Profetii (7) Psihologie (8) Rai (1) reptilianul din mine (1) Respect (3) ridiche neagra (1) Roma Downey (6) România (28) Ronna Herman (1) Rudolf Steiner (1) rugaciune (2) SaLuSa (35) sanatate (125) Schimbarea (4) Scrisoare (1) Scrisori din Cer (1) secret (1) secrete (2) SENSIBILITATE (1) sfecla rosie (1) Shift (1) siberia (1) Simplificare (1) Sleep Talk (1) Smerenie (1) sms (1) solstitiu (1) Spiritualitate (32) Stephen Covey (3) Sti (1) Stiati ca.... (47) Stima de sine (1) succes (1) suflet (5) Sundar Singh (1) sunet (1) Sunt eu insumi (2) Şi tu poţi fi Supernanny (2) talent (2) Tehnica Bowen (1) Tehnici (2) Tehnici de meditatie (4) Terapia iertarii (3) terapie (3) test (1) Tom Kenyon (9) Traditii (1) Traieste (1) transmisie (39) Triada Eclipselor (3) tunami (1) tusea (1) ufolog (1) Uleiul de cocos (1) Vanga (1) Viata (7) video (62) vindecare (2) vitamina C (1) vitamine (1) Zambeste (1)