Facebook Like

Tu nu ești singur

EMAG

marți, 20 decembrie 2011

Solstitiul de Iarna: 22 decembrie 2011

Analiza astrologica de Barbara Hand Clow



În emisfera nordica, a sosit Solstitiul de Iarna – o perioada de contemplare profunda si de cufundare mistica, ce urmeaza celor noua luni de stabilire a obiectivelor si de realizare a lor, în lumea voastra. [Iar pentru aceia dintre voi care traiesc în emisfera sudica, este Solstitiul de Vara, perioada de exprimare plenara a obiectivelor stabilite acum trei luni, la Echinoctiul vostru de Primavara.] Acum e vremea sa reflectati asupra sensului muncii voastre, în cadrul lumii mai extinse si al universului.

Calendarul Mayas a ajuns la punctul culminant, în data de 28 octombrie 2011, astfel ca acesta este primul Solstitiu de Iarna, dupa incheierea lungii noastre calatorii de evolutie înspre Unime; cu certitudine ca acest moment de cotitura este foarte semnificativ. De asemenea, multi dintre voi sunt constienti ca multi oameni se concentreaza mai degraba pe data de 21 decembrie 2011 – data teoretica (corelata cu G.M.T.) a sfarsitului Calendarului. Unii dintre cei care lucreaza cu 2012, ca data de incheiere a Calendarului, considera ca la aceasta data are loc marea aliniere – a Soarelui Solstitiului de Iarna. cu Centrul Galactic, la 27° in Sagetator. În orice caz, punctul cel mai apropiat al acestei alinieri a fost atins în 1998, asa ca Solstitiul de Iarna din 2012 nu este mare lucru, intrucat fiecare Solstitiu de Iarna – incepand cam din 1973 si pana în 2023 – este implicat în aceasta aliniere. Totusi, aceasta influenta vesteste intr-adevar transformarea totala a constiintei umane. Prin urmare, primul Solstitiu de Iarna de dupa adevarata incheiere a Calendarului – de acum cateva luni de zile – nu poate fi subestimat; el are forta de a activa. în continuare. Constiinta Unimii.

De la incheierea Calendarului, din 28 octombrie, sunt vizibile macinari semnificative ale dominatiei energiei masculine. De exemplu, demascarea abuzurilor unor antrenori de fotbal; plecarea, în sfarsit, a trupelor americane din Irak si presiunea de a scoate ultimele trupe din Afganistan si Pakistan. Dat fiind ca este foarte greu sa ne imaginam o schimbare în bine a lumii noastre, folosesc astrologia ca pe un instrument, pentru a gasi idei despre cum s-ar putea produce o astfel de transformare. În analiza Lunii Noi din Sagetator, am spus ca extraordinara eclipsa de Luna din 10 decembrie, în Gemeni (implinirea Lunii Noi in Sagetator), va fi intensa, deoarece Uranus a intrat în miscare directa, la 0° în Berbec. Aceasta combinatie pare sa fi faramitat rezistenta financiara patriarhala fata de sustinerea corectitudinii în privinta banilor, intrucat natiunile europene au fost obligate sa ajunga la un acord bazat pe o mai mare paticipare. In analiza Lunii Noi in Sagetator, care a adus în prim plan un trigon minunat, în elementul pamant – Marte in Fecioara, în trigon cu Pluton din Capricorn, în trigon cu Jupiter din Taur – am afirmat ca: „El (marele trigon) vrea sa spuna ca structurile financiare mondiale nu se vor prabusi complet, deoarece apar niveluri neasteptate de sustinere, care faciliteaza tranzitia spre mai multa corectitudine si egalitate.”

Desigur ca, atunci cand am scris acea analiza, nu imi puteam imagina care ar fi putut fi acele niveluri neasteptate de sustinere; în consecinta, am fost uluita cand, la doua zile dupa aceea, Federal Reserve, Banca Centrala Europeana si bancile din Anglia, China, Japonia si Canada au redus costul imprumutului bancar de dolari din propriile banci centrale, pana in februarie 2013! Nimeni nu si-a imaginat vreodata ca bancile mari vor face o miscare ce ar putea duce la mai multa egalitate si corectitudine în lume; acesta a fost un exemplu remarcabil despre puterea dezvoltarii Constiintei Unimii, cat si despre influenta marelui trigon în semne de pamant. Dar, asa cum am mai explicat in analiza precedenta, ce s-ar intampla mai departe nu putea fi inteles, pana ce nu am fi putut vedea ce se va petrece în timpul Lunii Pline în Gemeni, din 10 decembrie. Acea eclipsa totala de Luna a avut puterea de a declansa o „imensa schimbare a realitatii, atunci cand lumea va realiza ca transformarile uriase, aflate deja in derulare, nu mai pot fi oprite.” Problema fundamentala cu bancile o constituie lacomia excesiva si crearea de niveluri necunoscute de indatorare, desi – în timpul si dupa revenirea lui Uranus la miscare directa si in timpul si dupa eclipsa din 10 decembrie – nu a avut loc, si probabil ca nu va avea loc, o cascada de prabusiri ale tranzactiilor bancare! Problemele inca exista, in totalitate, dar multi oameni aflati la putere par sa se zbata sa egalizeze datoria, ceea ce este un semn bun de Constiinta puternica a Unimii.

Pe masura ce ne apropiem de Solstitiul de Iarna, ne aflam în mijlocul unor vremuri foarte incordate si schimbatoare, iar problemele financiare continua sa se clarifice, zi de zi. Luna Noua in Capricorn, care vine la doar doua zile dupa Solstitiu, este incarcata de informatii despre cum sa ne gestionam problemele, in plan personal. Deocamdata, apropiindu-ne de Solstitiu, necesitatea noastra e sa patrundem în cele mai adanci stari de contemplare si sa lasam sa vina în mintea noastra intelepciunea maxima. Nu exista realmente niciun motiv de ingrijorare; la urma urmei, e vorba doar despre bani – pur si simplu o alta forma de energie, ce este reorganizata. Si, daca aceasta miscare de echilibrare nu incepe sa se produca, din ce în ce mai multi oameni isi pot da seama ca specia noastra este osandita la razboi continuu si dominare masculina – calea acelui procent de 1%.
Voi analiza Solstitiul de Iarna 2011, cautand indrumare privind accesul spiritual, iar apoi voi cerceta cum ne putem interpreta, fiecare dintre noi, rolul individual in timpul Lunii Noi din Capricorn, care urmeaza doua zile mai tarziu. In astrograma Solstitiului de Iarna din acest an, aproape toate planetele sunt în profunda rezonanta unele cu altele si, în mod uimitor, Marte – zeul razboiului – nu ia parte la acest dans armonios. Marte nu face aspecte cu alti astri, astfel ca el se contureaza ca un Observator din vazduh, ce spera ca tranzitia sa il poata elibera, pentru a fi in special un zeu al puterii personale, în loc de doar zeul razboiului. În mod ironic, noua ne revine sa facem sa se produca acest lucru si, pe masura ce trupele au parasit Irakul, pe 16 decembrie, am fost martorii unui semn al vremurilor care vin. La Solstitiu, Soarele intra in Capricorn – aproape de Centrul Galactic – si face conjunctie cu Pluton; trigon cu Jupiter din Taur; cuadratura cu Uranus din Berbec, revenit recent la miscarea directa; sextil cu Chiron/Neptun; si sextil cu Saturn. Mai simplu spus, Soarele Solstitiului este intensificat de prezenta lui Pluton si amandoi sunt facuti sa rezoneze de inteleptul si impamantatul Jupiter din Taur. De asemenea, cuadratura dintre Soare si Uranus din Berbec va eroda în continuare controlul predominant masculin, creand surprize neobisnuite, ce demonstreaza ca nu mai tine treaba; acest aspect va continua sa existe de-a lungul lunilor de iarna. Sextilele Soarelui cu Chiron, Neptun si Saturn ne incurajeaza sa adoptam cai profunde, de intelepciune si vindecare, în loc sa ne irosim resursele si creativitatea. Aceste aspecte sunt foarte apropiate, astfel ca amestecul tiparelor lor spune o poveste despre o schimbare remarcabila, care creeaza spatiu pentru noi tipare. Lumea noastra este ca o fabrica re-profilata, care e gata sa scoata noile noastre modele. Aceste aspecte cu Soarele Solstitiului sunt cele care schimba jocul si care ii permit fiecaruia dintre noi sa cerceteze lumea, în maniere cu totul noi. Vorbind despre faptul de a privi lumea intr-o maniera cu totul noua, cea mai recenta carte a mea - Awakening the Planetary Mind: Beyond the Trauma of the Past to a New Era of Creativity/ Trezirea mintii planetare: dincolo de trauma trecutului, spre o noua era de creativitate – tocmai a fost editata, pentru a fi de folos în acest proces; momentul aparitiei ei nu ar fi putut fi mai oportun!
Intrucat toate planetele – in afara de una (Marte) – sunt în rezonanta apropiata cu Soarele Solstitiului, tot ce pot face este sa studiez fiecare planeta si sa iau în considerare toate aspectele cu ea, din perspectiva ei unica. Configuratia care iese cel mai mult în relief este o cuadratura în T, compusa din Saturn, la 28° în Balanta, în opozitie cu Jupiter, la 1° in Taur, ce formeaza cuadratura cu Venus, la 2° in Varsator. Aceasta cuadratura in T este o configuratie directionala, ce poate activa rezonantele planetare cu Soarele Solstitiului, asa ca, haideti s-o interpretam. Saturn, aflat în ultimele grade din Balanta, isi incheie cautarea pentru dreptate, corectitudine si armonie, ce va continua pana la inceputul lui octombrie 2012 - intrucat Saturn retrogradeaza la 29° in Balanta, in februarie 2012. Prin urmare, ne aflam la jumatatea acestui proces. Avand opozitia cu Jupiter, la 0° in Taur – care intra în miscare directa la o zi dupa Luna Noua din 24 decembrie – ii avem pe Titanii din mitologie, care lupta pentru dominare în ceruri, si pe zeita Venus, care dirijeaza scenariul. Puternicul si stationarul Jupiter ii aduce stabilitate lui Saturn din Balanta si mai ca il tachineaza sa isi duca la bun sfarsit cautarea – corectitudine universala, pentru toate fiintele. Apoi, presiunea marii lupte isi lanseaza forta prin stransa cuadratura în T cu Venus, nou recent intrata în Varsator – a carei cautari este eliberarea energiei feminine. Aceasta minunata si evocatoare cuadratura în T ar putea duce la cea mai extraordinara discutie intima si la demascarea de iubiri ascunse, pe care nu le-am mai vazut de multa vreme! In acest mediu, toti candidatii la presedintie si diversi conducatori ai noii lumi ar putea regreta distractiile din trecut, care i-au ajutat personal sa ia în mana toate puterea si atentia. Retineti ca aceasta influenta se mentine pana la Echinoctiul de Primavara!
Cunoscand acest potential fascinant, haideti sa vedem cum ne-am putea simti, examinand Luna, aflata la 26° in Scorpion în timpul Solstitiului de Iarna. Luna din Scorpion face cuadratura cu Chiron/Neptun, trigon cu Uranus din Berbec si sextil cu Venus din Varsator. Asadar, pe masura ce Venus continua sa se elibereze, Luna in Scorpion actioneaza din Necunoscut si scoate la lumina multe adevaruri despre tertipurile predominant masculine. Chiron/Neptun fac cuadratura cu Luna si activeaza potentialul de vindecare al tariei Scorpionului, în timp ce trigonul cu Uranus ii ofera Lunii libertatea sa se bucure. Dupa cum va puteti imagina, faptul de a i se ingadui acestei Luni intense sa se bucure de libertatea ei, ar putea produce unele surprize si s-ar putea sa constatati ca, iarna aceasta, viata voastra emotionala este foarte intensa si vindecatoare. Venus, aflata în varful cuadraturii în T, face si sextil cu Uranus din Berbec, aspect ce elimina orice posibilitate ca ea sa fie supusa.
Mercur se afla la 8° in Sagetator, astfel ca aspectele lui cu toate celelalte tipare nu sunt atat de apropiate, insa el rezoneaza totusi cu toate. În plus, el este langa Nodul Nord din Sagetator, aspect ce ne determina pe toti sa ne concentram pe eliberare si pe actiune. Ca planeta a mentalului, Mercur are acces la intreaga rezonanta si se va deplasa cu rapiditate. Aceasta astrograma este asemenea unui i-Pad cu multe aplicatii, asa ca veti misca lucruri în lumea voastra, iar iarna asta ar trebui sa fie distractiva. Astrograma e atat de activa, incat este greu sa ne imaginam sa fim contemplativi – trebuie insa sa fiti. Atunci cand vin apa si valurile, trebuie sa reusim sa ajungem pe tarm sau sa ne urcam intr-o barca. In iarna asta, concentrarea noastra cea mai mare, in vederea mentinerii la suprafata apei, va fi de natura financiara; dar nu va fi atat de rau, pentru ca foarte multi oameni sunt pe aceeasi nava.
Analiza mea de Luna Noua urmeaza la scurt timp, cu sfaturi personale despre cum sa parcurgem aceste provocari dificile. Sa aveti un Solstitiu de Iarna minunat si sa va bucurati mai degraba de contemplare – decat de toate distractiile comerciale de Craciun!
De Barbara Hand ClowAna Nicolai
Practician de Vindecare Reconectiva si Reconectare
Reconnection and Reconnective Healing Practitioner www.TheReconnection.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc ca esti alaturi de mine.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LIKE

Etichete

1 (1) 1998 (1) 2 (1) 2012 (65) 2013 (16) 2014 (5) 2015 (5) 2016 (2) 2017 (1) 3 (1) 4 (1) 5 (1) 6 (1) A te iubi (12) Acceptare (2) Access Bars (2) Access Consciousness (1) ACTIVAREA KUNDALINI (1) Adamus (6) Adevar? (42) Afaceri (1) Afirmatii (1) ajutor (7) Alexandru Pargaru (3) Aloe Vera (1) Amintiri din moarte clinica (1) Among Us (1) Andrei Laslau (1) Änglavakt (1) Apa (13) apocalipsa (3) Argangheli (3) ARHANGHELUL MIHAIL (1) Asa NU (1) Astazi Dumnezeu vrea ca tu sa stii (10) Astrologie (14) Astronaut (1) Augusto Cury (1) Barbara Hand Clow (6) Barbatul si Femeia (8) Bebe Mihaescu (1) bucegi (1) Bunker Roy (1) caini (1) carte (39) Cartoful (2) Castigatorul la (1) ceapa (1) chakre (4) Chakrele Corpului Uman (2) Charlie Chaplin (1) Codul Lui Oreste (6) COMPASIUNE (1) Conspiratia Tacerii (1) Constelatia Pleiadelor (2) copii (36) copiii (13) copiii de cristal (3) crime time (2) cristofor (1) Curs De Dezvoltare Personala (7) Dan Farcas (1) Dan Luca (2) Dan Puric (1) daruieste viata (1) david (1) dedublare (1) Deepak Chopra (2) Dezvoltare personala (267) Dezvoltare Spirituala (73) Dimitrova (1) Dincolo de limite (1) doctor (1) documentar (2) Doneaza (1) doreen virtue (3) Dorinte (1) Downey (6) DR. WAYNE W. DYER (2) drama (1) Drunvalo Melchizedek (3) Echilibrul vorbirii și tăcerii (1) echinoctiu (1) ECKHART TOLLE (7) Eclipsa (4) Editura For You Newsletter (57) ego (3) Elena Cocis (1) eliberare (1) energii (16) Episodul (6) euro (1) evrei (1) evreii au talent (1) extraterestri (11) Fericire (3) film (37) FLP (2) Fotografie (5) frica (5) Furie (1) Gabriela Benchea (2) Gerrit Gielen (1) Greg Braden (1) HIPERSENSIBILITATE (1) Ho’oponopono (3) iertare (10) ingeri (13) ingrijorarea (1) inima (7) Intelepciune (2) intinereste (1) Intoleranta Alimentara (1) Inuaki (2) INUAKI Reptilianul Din Mine (1) Ioan Alexandru (1) ioan vladuca (1) Isus (8) iubire (48) Iustin Narcis Ianau (1) Iustin Parvu (2) James Tyberonn (1) japonia (2) Jennifer Hoffman (27) Johan Brisinger (1) Jordan Duchnycz (1) judecata (1) Kahlil Gibran (1) Karen Bishop (1) Karma (2) Kryon (7) Lauren C. Gorgo (15) Lauren Gorgo (3) lectii (1) luther (1) Magul din Carpati (1) manuscris (1) Manuscrisele de la Marea Moarte (1) Marea Moarta (1) Maria Magdalena (1) Mark Boyle (1) marte (4) Masaru Emoto (1) Matei (32) Maturitate (1) mayas (5) McDonald's (1) medicina (2) mesaj (3) Metatron (1) Michael Nvquist (1) Michael Odoul (3) mierea de albini (2) Minti luminate (1) minune (5) miracol (20) mister (7) Monica visan (2) Mullins (1) Mullins Food Products (1) Muzica (11) Muzica de relaxare (1) Muzica Motivationala (3) Narcis (1) natural (1) naturist (1) Neale Donald Walsch (1) Niculina Gheorghiţă (14) noua generatie (1) Noul val de Iubire (1) Nu e sfarsitul lumii (1) NU vaccinarii (24) nuci (2) Ora Pamantului (1) Oscar Wilde (1) OSHO (28) otrava (1) OZN (30) Pace (1) Pamantul (6) PAMANTUL IN DIMENSIUNEA A 5-A (2) parinti (2) Parinti straluciti (1) Paul Ferrini (9) Plansul (1) Plenitudine (2) Poezie (10) portal (1) Portalul Datei Triple (1) povesti cu talc (58) printre noi (1) profesori fascinanti (1) Profetii (7) Psihologie (8) Rai (1) reptilianul din mine (1) Respect (3) ridiche neagra (1) Roma Downey (6) România (28) Ronna Herman (1) Rudolf Steiner (1) rugaciune (2) SaLuSa (35) sanatate (125) Schimbarea (4) Scrisoare (1) Scrisori din Cer (1) secret (1) secrete (2) SENSIBILITATE (1) sfecla rosie (1) Shift (1) siberia (1) Simplificare (1) Sleep Talk (1) Smerenie (1) sms (1) solstitiu (1) Spiritualitate (32) Stephen Covey (3) Sti (1) Stiati ca.... (47) Stima de sine (1) succes (1) suflet (5) Sundar Singh (1) sunet (1) Sunt eu insumi (2) Şi tu poţi fi Supernanny (2) talent (2) Tehnica Bowen (1) Tehnici (2) Tehnici de meditatie (4) Terapia iertarii (3) terapie (3) test (1) Tom Kenyon (9) Traditii (1) Traieste (1) transmisie (39) Triada Eclipselor (3) tunami (1) tusea (1) ufolog (1) Uleiul de cocos (1) Vanga (1) Viata (7) video (62) vindecare (2) vitamina C (1) vitamine (1) Zambeste (1)