Facebook Like

Tu nu ești singur

EMAG

sâmbătă, 7 aprilie 2012

Concentrati-va asupra Soarelui – Modificarea cadrului constiintei omenirii, la tranzitul lui Venus (6 iunie) si la Solstitiul de Iarna (21 decembrie), din 2012

Dupa puternicele miscari de protest, din timpul primelor sapte zile ale Valului al Noualea si pana în 28 octombrie 2011, mie mi se pare ca miscarea pentru transformare constructiva în lume s-a incetinit, cel putin dupa cate putem vedea la suprafata. Accelerarea timpului – care a culminat în perioada 9 martie-28 octombrie 2011 – nu va mai fi niciodata la fel de intensa ca atunci. În ziua de 28 octombrie 2011 toate valurile au intrat în perioada lor de noapte, fapt care nu inseamna deloc ca energiile Calendarului Mayas au incetat sa ne influenteze. Valul al Noualea – si inaugurarea energiei produse atunci cand toate cele noua valuri au fost în aspectul de zi, de anul trecut – a lasat o amprenta de nesters asupra omenirii si, dupa un timp de reflectie, oamenii vor cauta noi posibilitati de a merge inainte, intr-o maniera mai generala. Asadar, Valul al Noualea continua sa slefuiasca Constiinta Unimii, iar în 23 octombrie, Ziua a Opta din Valul al Optulea va fi activata si va aduce un fundal de energii feminine. Modul în care se vor desfasura aceste valuri în 2012 este prezentat pe pagina mea web (http://www.calleman.com/img/graph2012.pdf).

În orice caz, faptul ca omenirea a trait acum toate cele noua niveluri de evolutie, inseamna ca oamenii de pretutindeni au dobandit sentimentul despre ceea ce este posibil, iar acest lucru constituie el insusi o schimbare enorma. Opinia mea este ca nu avem totusi niciun motiv sa ne asteptam ca vreun salt în constiinta sa aiba loc automat, la scara mondiala, doar pentru ca exista o data speciala. Daca e sa fie produs un salt in constiinta, noi insine vom trebui sa ne ridicam la inaltimea acestei sarcini. Consider totodata ca ar trebui sa retinem ca, prin definitie, un salt in constiinta nu este ceva care sa fie generat din cadrul deja existent al constiintei. Astfel, un salt nu poate insemna a avea mai mult din ceea ce deja avem – cum ar fi „elevarea constiintei noastre”, cu atat mai putin „ridicarea frecventelor Mamei Pamant". Un salt în constiinta este o transformare si nu doar o crestere cantitativa a aceluiasi lucru sau o fluctuatie temporara. Consider ca este important sa avem în vedere aceste lucruri, intrucat ne apropiem de date care e posibil sa fie marcate de evenimente deosebite, în intreaga lume.

În special în privinta datei de 21 decembrie 2012, unii oameni spun totusi ca „va fi un salt in constiinta” sau ca „va avea loc o inaltare” – afirmatii care nu au niciun fel de temei, în afara de visele celor care le declara. Asadar, Tranzitul lui Venus si Solstitiul de Iarna sunt asemenea datelor din anul 2000 (schimbarea de mileniu. N.tr.), fara nicio semnificatie energetica inerenta si consider ca este chiar la fel de superstitios sa le ascociem cu vreo nastere automata a unei noi lumi, ca fiind sfarsitul lumii – subiectul preferat al mass-media. Ceea ce mass-media si societatii, în general, le-ar placea cel mai mult sa vada reprezinta, de buna seama, mari asteptari, pentru ca apoi sa poata spuna: Calendarul Mayas este lipsit de sens. Desigur ca acest lucru nu este adevarat, insa foarte putini oameni au mers efectiv la sursele acestor subiecte, ca sa verifice ca niciun ciclu de 26.000 de ani si nicio aliniere galactica nu este mentionata în niciun fel de sursa mayasa.

Asadar, daca oamenii au asteptari bazate pe asta – si multi au – acest lucru este total neintemeiat. În ultimii 40 de ani, o „aliniere galactica” are loc în fiecare an si nu va produce nici anul acesta, vreun salt in constiinta. A considera ca un salt va avea loc în mod automat, reprezinta doar un mileniariasm intr-o noua forma. Evident ca civilizatia Maya nu si-a creat Calendarul, ca sa indice cu precizie o data din vremurile noastre si consider ca toti specialistii mayanisti sunt de acord cu acest lucru. În acel caz, mayasii ar fi creat un calendar care ar fi fost o numaratoare inversa pentru aceasta perioada – iar ei nu au facut acest lucru. În schimb, regii mayasi au folosit calendarul ca sa marcheze momente de transformare din vremea lor si, îndeosebi, ca sa se conecteze cu perioada din urma cu 5.125 de ani, cand constiinta natiunilor si toata separarea care a urmat-o, a fost initial descarcata pe planeta noastra. Regii mayasi erau ei insisi conducatori de natiuni si au cautat sa gaseasca legitimitate pentru asta, în acea transformare timpurie din constiinta, din anul 3.115 î.Hr., cand a inceput Numaratoarea Lunga.

Chiar daca nimic nu se va intampla în mod automat, ar putea totusi fi foarte posibil sa folosim aceste evenimente, ca sa producem intentionat un salt în constiinta. Atunci, va depinde de noi ce sa facem în mod exact cu asta, iar acest subiect ar trebui dezbatut cu seriozitate. Poate ca, de fapt, epoca natiunilor – pe care mayasii si-au intemeiat calendarul – urmeaza sa se incheie acum. Aproape toate formele de separare existente astazi în lume depind, de fapt, de subordonarea noastra fata de existenta ca natiune – mai mult decat isi dau seama oamenii, consider eu – pentru ca, în fond, natiunile sunt cele care au instituit si oprimarea femeilor. Avand în vedere ca atat Tranzitul lui Venus din 6 iunie, cat si Solstitiul de Iarna din 21 decembrie 2012 il au pe Soare ca numitor comun, ne-am mai putea intreba daca este mai mult decat o coincidenta, faptul ca traditiile mezoamericane vorbesc despre venirea unui nou Soare. Poate ca atunci, chiar daca nimic nu se va intampla automat, am putea produce în mod intentionat un salt în constiinta, în care un eveniment sa conduca la un altul. De aici apare intrebarea: ce fel de transformare ar genera o deschidere fata de un viitor pe care ne-ar placea sa il avem?
Din pacate, putini oameni discuta despre acest subiect, intrucat au fost facuti sa creada ca saltul se va produce automat. Pot garanta ca nu se va produce. Consider ca nici intentiile – cu atat mai putin gandirea utopica cu privire la o lume mai buna – nu sunt suficiente în momentul de fata. Daca ne dorim o transformare, va trebui de fapt sa o provocam noi insine – si nu orice gen de meditatie va fi de folos pentru asta. Nu cred ca ar fi indeajuns sa meditezi cateva minute, ca sa te simti bine ca ai facut ceva. Daca e ca transformarea sa aiba efecte durabile, consider ca va trebui sa ne ridicam la un sistem de constiinta nou si superior – mai degraba unul solar, decat national.

Tranzitul lui Venus din 6 iunie este o ocazie excelenta de a ne concentra asupra Soarelui si de a produce un astfel de salt – si astfel, ar putea fi (în emisfera nordica) trei zile de intuneric, incepand din 21 decembrie, avand acelasi scop. Daca acest lucru ar reusi, el ar putea asigura un salt real, cel putin pentru o minoritate a omenirii, care ar incepe sa functioneze pe o fundatie total noua, pamanteasca, insa neangrenata in structurile ei de putere. (Observati ca si cei care protesteaza impotriva guvernelor, presedintilor sau regilor din tarile lor, continua sa ii recunoasca drept centrul vietii lor, ramanand blocati în acelasi sistem.) Desigur ca mare parte din motivul pentru care nu avem pace pe Pamant este ca aceptam ca diferite natiuni sa aiba o pozitie centrala si ne organizam viata în jurul lor. Daca multi oameni s-ar decide sa ia Soarele drept nucleul organizarii vietii lor, atunci ar exista un principiu fundamental total nou, pentru viata de pe Pamant.

Lucrul pe care il propun este ca saltul în constiinta pe care ar trebui sa il realizam, la Tranzitul lui Venus si la Solstitiul de Iarna din 2012, este sa ne deplasam centrul lumii noastre – de la a fi natiunea, la a fi Soarele. Acest lucru poate fi facut prin stabilirea unei conexiuni intre al treilea ochi, care este centrul nostru propriu, si Soare – iar acesta ar fi cu adevarat un salt în constiinta. Acest lucru nu reprezinta o crestere cantitativa a aceluiasi lucru si nu este ceva care sa poata fi facut pe bucati. El trebuie facut prin intermediul unei transformari, în care ne inaltam la un nivel nou, ca sa devenim copii ai Soarelui. Daca ne spunem: Soarele este centrul vietii mele, vom sti daca am ajuns sau nu la acest nivel. Totul va depinde de noi insine.

Carl Johan Calleman
autorul cartii Calendarul Mayas (publicata de Editura For You)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc ca esti alaturi de mine.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LIKE

Etichete

1 (1) 1998 (1) 2 (1) 2012 (65) 2013 (16) 2014 (5) 2015 (5) 2016 (2) 2017 (1) 3 (1) 4 (1) 5 (1) 6 (1) A te iubi (12) Acceptare (2) Access Bars (2) Access Consciousness (1) ACTIVAREA KUNDALINI (1) Adamus (6) Adevar? (42) Afaceri (1) Afirmatii (1) ajutor (7) Alexandru Pargaru (3) Aloe Vera (1) Amintiri din moarte clinica (1) Among Us (1) Andrei Laslau (1) Änglavakt (1) Apa (13) apocalipsa (3) Argangheli (3) ARHANGHELUL MIHAIL (1) Asa NU (1) Astazi Dumnezeu vrea ca tu sa stii (10) Astrologie (14) Astronaut (1) Augusto Cury (1) Barbara Hand Clow (6) Barbatul si Femeia (8) Bebe Mihaescu (1) bucegi (1) Bunker Roy (1) caini (1) carte (39) Cartoful (2) Castigatorul la (1) ceapa (1) chakre (4) Chakrele Corpului Uman (2) Charlie Chaplin (1) Codul Lui Oreste (6) COMPASIUNE (1) Conspiratia Tacerii (1) Constelatia Pleiadelor (2) copii (36) copiii (13) copiii de cristal (3) crime time (2) cristofor (1) Curs De Dezvoltare Personala (7) Dan Farcas (1) Dan Luca (2) Dan Puric (1) daruieste viata (1) david (1) dedublare (1) Deepak Chopra (2) Dezvoltare personala (267) Dezvoltare Spirituala (73) Dimitrova (1) Dincolo de limite (1) doctor (1) documentar (2) Doneaza (1) doreen virtue (3) Dorinte (1) Downey (6) DR. WAYNE W. DYER (2) drama (1) Drunvalo Melchizedek (3) Echilibrul vorbirii și tăcerii (1) echinoctiu (1) ECKHART TOLLE (7) Eclipsa (4) Editura For You Newsletter (57) ego (3) Elena Cocis (1) eliberare (1) energii (16) Episodul (6) euro (1) evrei (1) evreii au talent (1) extraterestri (11) Fericire (3) film (37) FLP (2) Fotografie (5) frica (5) Furie (1) Gabriela Benchea (2) Gerrit Gielen (1) Greg Braden (1) HIPERSENSIBILITATE (1) Ho’oponopono (3) https://www.facebook.com/profile.php?id=100083002270658 (1) iertare (10) ingeri (13) ingrijorarea (1) inima (7) Intelepciune (2) intinereste (1) Intoleranta Alimentara (1) Inuaki (2) INUAKI Reptilianul Din Mine (1) Ioan Alexandru (1) ioan vladuca (1) Isus (8) iubire (48) Iustin Narcis Ianau (1) Iustin Parvu (2) James Tyberonn (1) japonia (2) Jennifer Hoffman (27) Johan Brisinger (1) Jordan Duchnycz (1) judecata (1) Kahlil Gibran (1) Karen Bishop (1) Karma (2) Kryon (7) Lauren C. Gorgo (15) Lauren Gorgo (3) lectii (1) luther (1) Magul din Carpati (1) manuscris (1) Manuscrisele de la Marea Moarte (1) Marea Moarta (1) Maria Magdalena (1) Mark Boyle (1) marte (4) Masaru Emoto (1) Matei (32) Maturitate (1) mayas (5) McDonald's (1) medicina (2) mesaj (3) Metatron (1) Michael Nvquist (1) Michael Odoul (3) mierea de albini (2) Minti luminate (1) minune (5) miracol (20) mister (7) Monica visan (2) Mullins (1) Mullins Food Products (1) Muzica (11) Muzica de relaxare (1) Muzica Motivationala (3) Narcis (1) natural (1) naturist (1) Neale Donald Walsch (1) Niculina Gheorghiţă (14) noua generatie (1) Noul val de Iubire (1) Nu e sfarsitul lumii (1) NU vaccinarii (24) nuci (2) Ora Pamantului (1) Oscar Wilde (1) OSHO (28) otrava (1) OZN (30) Pace (1) Pamantul (6) PAMANTUL IN DIMENSIUNEA A 5-A (2) parinti (2) Parinti straluciti (1) Paul Ferrini (9) Plansul (1) Plenitudine (2) Poezie (10) portal (1) Portalul Datei Triple (1) povesti cu talc (58) printre noi (1) profesori fascinanti (1) Profetii (7) Psihologie (8) Rai (1) reptilianul din mine (1) Respect (3) ridiche neagra (1) Roma Downey (6) România (28) Ronna Herman (1) Rudolf Steiner (1) rugaciune (2) SaLuSa (35) sanatate (125) Schimbarea (4) Scrisoare (1) Scrisori din Cer (1) secret (1) secrete (2) SENSIBILITATE (1) sfecla rosie (1) Shift (1) siberia (1) Simplificare (1) Sleep Talk (1) Smerenie (1) sms (1) solstitiu (1) Spiritualitate (32) Stephen Covey (3) Sti (1) Stiati ca.... (47) Stima de sine (1) succes (1) suflet (5) Sundar Singh (1) sunet (1) Sunt eu insumi (2) Şi tu poţi fi Supernanny (2) talent (2) Tehnica Bowen (1) Tehnici (2) Tehnici de meditatie (4) Terapia iertarii (3) terapie (3) test (1) Tom Kenyon (9) Traditii (1) Traieste (1) transmisie (39) Triada Eclipselor (3) tunami (1) tusea (1) ufolog (1) Uleiul de cocos (1) Vanga (1) Viata (7) video (62) vindecare (2) vitamina C (1) vitamine (1) Zambeste (1)