Facebook Like

Tu nu ești singur

EMAG

luni, 9 aprilie 2012

Desecretizari si agentii oficiale (3)

Prima parte din desecretizari se gaseste AICI   , A doua parte Aici


Regatul Unit al Marii Britanii. Datorita in buna masura staruintelor dr. David Clarke, un cunoscut ufolog britanic, lector de jurnalism la Sheffield Hallam University, a fost desecretizata, incepand din mai 2008, cea mai mare parte din documentele referitoare la fenomenul OZN ale Ministerului Apararii al Marii Britanii (Ministry of Defence - MoD). Documentele - scanate - au fost depuse, sub forma electronica, la Arhivele Nationale, de unde puteau fi descarcate de oricine, in prima luna gratuit, apoi contra unei taxe modice.

In miile de pagini desecretizate de atunci, in transe, se regasesc, pe langa observatiile raportate, si documente relevante pentru atitudinea oficialilor si a marelui public fata de fenomen. Au fost prezentate, de pilda, dosare privind "corespondentii persistenti" care au bombardat MoD cu cereri de informatii privind OZN-urile, sau scrisori adresate prim-ministrului John Major, iar dupa 1997, lui Tony Blair, in care li se cer opinii privind OZN-urile si viata extraterestra.

La Ministerul Apararii sunt raportate circa 100 de cazuri pe an. Desi la MoD nu exista ufologi, militarii sunt obligati sa investigheze fiecare incident. La o interpelare, facuta inainte de inceperea desecretizarii documentelor OZN, directorul Air Staff din Ministerul Apararii (MoD) a prezentat o serie de principii privind politica ministerului fata de fenomenul OZN. Dam in continuare cateva citate relevante din acest raspuns. "Ministerul Apararii nu are nicio expertiza sau rol privind domeniul OZN-urilor sau farfuriilor zburatoare ori in privinta existentei unor forme de viata extraterestre, dar ramane total deschis fata de acestea. (...) Dupa cate stie MoD, pana la ora actuala nu exista nicio dovada care sa adevereasca existenta acestor fenomene. (...) MoD examineaza orice raport OZN pe care il primeste exclusiv pentru a stabili daca ceea ce a fost observat poate avea vreo semnificatie pentru aparare; cu alte cuvinte, daca exista vreo dovada ca spatiul aerian al Regatului Unit putea fi periclitat de o activitate aeriana ostila sau neautorizata. (...) Nu vom incerca identificarea naturii precise a fiecarei observatii raportate la noi, in afara de cazul in care avem dovada unei amenintari potentiale la adresa Regatului Unit dintr-o sursa externa, iar pana in prezent niciun raport OZN nu ne-a revelat o astfel de dovada". Autorul a adaugat ca ar fi o utilizare neadecvata a resurselor destinate Apararii daca nu s-ar proceda astfel.

In ianuarie 2010, David Clarke a intrat in posesia unui document de 5 pagini, elaborat de un functionar superior al MoD, cu putin timp inainte de 25 septembrie 2007, cand ministrul a aprobat transferul fisierelor OZN catre Arhivele Nationale. Si in acest document se spune, intre altele: "Contrar a ceea ce cred multi din marele public, MoD nu are niciun interes in subiectul formelor de viata extraterestra care ar vizita Regatul Unit, ci doar in asigurarea integritatii si securitatii spatiului aerian al Regatului Unit".

O nota din noiembrie 2009 considera ca ghiseul prin care se raspundea publicului la intrebari legate de fenomenul OZN trebuie inchis intrucat el "nu serveste vreunui obiectiv tinand de aparare si genereaza doar corespondenta fara valoare pentru aparare" deci, in vremuri de criza, "distrage atentia de la problemele de baza ale apararii. MoD nu are niciun interes sa mai primeasca rapoarte OZN dupa noiembrie 2009 si nu va mai reactiona la ele".

Ulterior a mai fost desecretizat un document guvernamental in care se recunoaste, inca o data, ca miile de rapoarte OZN nu au fost urmate de investigatii detaliate, din cauza lipsei fondurilor si deoarece s-a considerat ca OZN-urile nu reprezinta o amenintare la adresa securitatii Regatului Unit.
Dam in continuare cateva exemple de observatii OZN britanice din documentele desecretizate in ultimii ani, pe langa cele pe care le-am inclus deja in aceasta rubrica a revistei Magazin.
In martie 1997, un barbat din Birmingham, care venea de la lucru la ora 4 dimineata, a vazut plutind deasupra gradinii din spatele casei sale un obiect mare, triunghiular, de culoare albastra. Nu scotea niciun sunet dar toti cainii din jur latrau furios. Dupa circa trei minute, aparitia "a tasnit si a disparut", lasand in urma sa, pe crengile copacilor din jur, "o substanta alba matasoasa", din care martorul a adunat o anumita cantitate (cu care nu se mai spunea ce s-a intamplat).

Un alt document, din ianuarie 1997, vorbeste de un barbat care conducea noaptea masina, spre casa, in sudul tarii Galilor, cand a zarit "un tub de lumina coborand din cer" drept spre el, din ceva ce, cu putin timp inainte, semanase cu "o stea masiva". Telefonul mobil si aparatul de radio au incetat sa functioneze. Martorul a coborat din masina si a facut cativa pasi prin lumina care il invaluia, dupa care s-a intors in masina. A inceput sa se simta imediat rau. Ajuns acasa, a observat ca masina, initial curata, era acoperita acum de un strat de murdarie si praf. In scurt timp a facut o boala de piele pentru care a fost obligat sa se adreseze medicului.

In august 1997, cinci membri ai echipajului unui trauler, care pescuia in Marea Nordului, au vazut un obiect rotund, plat, lucios plutind pe cer. Se vedea bine si cu ochiul liber. Obiectul a fost urmarit si de radarul vasului, timp de cateva secunde inainte sa dispara. In raport se mai mentioneaza ca "martorul este foarte sceptic in privinta OZN-urilor".

Ofiterii de politie din Boston si Skegness, orasele port in estul Angliei, aflate la circa 25 kilometri intre ele, au inregistrat un OZN pe video, in acelasi timp in care radarele defensive ale Royal Air Force (RAF) au detectat un semnal "neidentificat" deasupra de Boston. S-a intamplat in octombrie 1966, cand politistii au vazut pe cer "lumini stranii, rosii, albastre, verzi si albe, care se roteau". O nava intr-un golf din apropiere de Boston a vazut de asemenea luminile. Explicatiile oficiale la vremea respectiva au fost ca martorii au vazut doar stele sau planete stralucitoare, iar radarul a inregistrat un "ecou permanent" creat de turnul unei biserici.

In documentele desecretizate sunt raportate si incidente implicand aeronave, de pilda cel din ianuarie 1995, cand un Boeing 737 al companiei British Airways a evitat in ultimul moment o coliziune cu un OZN. Capitanul si membrii echipajului au vazut obiectul, dar investigatia efectuata de Autoritatea Aviatica Civila n-a reusit sa-l identifice. Un incident asemanator s-a petrecut in decembrie 1996, in apropierea Aeroportului din Glasgow, cand pilotul aeronavei a vazut fulgerari de lumini albe si rosii. Raportul mentioneaza doar ca s-a dovedit ca nu a existat o activitate Royal Air Force in zona.

Analiza rapoartelor, acoperind o jumatate de secol, arata o interesanta modificare a imaginii OZN-urilor. In timp ce in anii 1940 sau '50 obiectele tindeau sa aiba forma de disc sau farfurie, in ultimii ani ai secolului predominau triunghiurile negre si masive. Dr. David Clarke considera ca aceste imagini au fost influentate de avansurile in tehnologie, de mass-media si de cinematografie, de pilda, in ultimul timp, de serialul TV "Dosarele X" sau de filme ca "Independence Day".

Pofta de o ciocolata ar fi de vina, dupa parerea aceluiasi Clarke, de OZN-ul "in forma de Toblerone" (faimoasa bara triunghiulara de ciocolata elvetiana), care a fost vazut plutind deasupra districtului Annandale din Scotia, in iulie 1994. Fisierul desecretizat include o schita a obiectului, estimat a avea lungimea de 10-12 metri si diametrul de 6 metri, care a plutit la vreo trei metri deasupra solului, fara lumini pe el, si a fost observat "cel putin 40 de minute".

Suedia
Asa cum anunta magazinul suedez online Expressen, ca si alte surse de presa, incepand din 10 mai 2009, Suedia a inceput sa desecretizeze si sa publice fisierele OZN. Dincolo de 18.000 de cazuri suedeze, arhivele contin mii de cazuri din Danemarca si alte tari nordice. Sunt incluse, pe microfilme, si mii de cazuri din SUA.

Presedintele organizatiei "UFO Sweden", Clas Svahn, mentiona intre aceste cazuri unul deosebit de interesant, din 1980. Un OZN in forma de tigara de foi a venit sa se scufunde intr-un lac de munte si, conform martorilor, nu a mai iesit de acolo. Svahn comenta ca "ar putea fi inca acolo, intrucat lacul nu a fost niciodata explorat de scafandri".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc ca esti alaturi de mine.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LIKE

Etichete

1 (1) 1998 (1) 2 (1) 2012 (65) 2013 (16) 2014 (5) 2015 (5) 2016 (2) 2017 (1) 3 (1) 4 (1) 5 (1) 6 (1) A te iubi (12) Acceptare (2) Access Bars (2) Access Consciousness (1) ACTIVAREA KUNDALINI (1) Adamus (6) Adevar? (42) Afaceri (1) Afirmatii (1) ajutor (7) Alexandru Pargaru (3) Aloe Vera (1) Amintiri din moarte clinica (1) Among Us (1) Andrei Laslau (1) Änglavakt (1) Apa (13) apocalipsa (3) Argangheli (3) ARHANGHELUL MIHAIL (1) Asa NU (1) Astazi Dumnezeu vrea ca tu sa stii (10) Astrologie (14) Astronaut (1) Augusto Cury (1) Barbara Hand Clow (6) Barbatul si Femeia (8) Bebe Mihaescu (1) bucegi (1) Bunker Roy (1) caini (1) carte (39) Cartoful (2) Castigatorul la (1) ceapa (1) chakre (4) Chakrele Corpului Uman (2) Charlie Chaplin (1) Codul Lui Oreste (6) COMPASIUNE (1) Conspiratia Tacerii (1) Constelatia Pleiadelor (2) copii (36) copiii (13) copiii de cristal (3) crime time (2) cristofor (1) Curs De Dezvoltare Personala (7) Dan Farcas (1) Dan Luca (2) Dan Puric (1) daruieste viata (1) david (1) dedublare (1) Deepak Chopra (2) Dezvoltare personala (267) Dezvoltare Spirituala (73) Dimitrova (1) Dincolo de limite (1) doctor (1) documentar (2) Doneaza (1) doreen virtue (3) Dorinte (1) Downey (6) DR. WAYNE W. DYER (2) drama (1) Drunvalo Melchizedek (3) Echilibrul vorbirii și tăcerii (1) echinoctiu (1) ECKHART TOLLE (7) Eclipsa (4) Editura For You Newsletter (57) ego (3) Elena Cocis (1) eliberare (1) energii (16) Episodul (6) euro (1) evrei (1) evreii au talent (1) extraterestri (11) Fericire (3) film (37) FLP (2) Fotografie (5) frica (5) Furie (1) Gabriela Benchea (2) Gerrit Gielen (1) Greg Braden (1) HIPERSENSIBILITATE (1) Ho’oponopono (3) iertare (10) ingeri (13) ingrijorarea (1) inima (7) Intelepciune (2) intinereste (1) Intoleranta Alimentara (1) Inuaki (2) INUAKI Reptilianul Din Mine (1) Ioan Alexandru (1) ioan vladuca (1) Isus (8) iubire (48) Iustin Narcis Ianau (1) Iustin Parvu (2) James Tyberonn (1) japonia (2) Jennifer Hoffman (27) Johan Brisinger (1) Jordan Duchnycz (1) judecata (1) Kahlil Gibran (1) Karen Bishop (1) Karma (2) Kryon (7) Lauren C. Gorgo (15) Lauren Gorgo (3) lectii (1) luther (1) Magul din Carpati (1) manuscris (1) Manuscrisele de la Marea Moarte (1) Marea Moarta (1) Maria Magdalena (1) Mark Boyle (1) marte (4) Masaru Emoto (1) Matei (32) Maturitate (1) mayas (5) McDonald's (1) medicina (2) mesaj (3) Metatron (1) Michael Nvquist (1) Michael Odoul (3) mierea de albini (2) Minti luminate (1) minune (5) miracol (20) mister (7) Monica visan (2) Mullins (1) Mullins Food Products (1) Muzica (11) Muzica de relaxare (1) Muzica Motivationala (3) Narcis (1) natural (1) naturist (1) Neale Donald Walsch (1) Niculina Gheorghiţă (14) noua generatie (1) Noul val de Iubire (1) Nu e sfarsitul lumii (1) NU vaccinarii (24) nuci (2) Ora Pamantului (1) Oscar Wilde (1) OSHO (28) otrava (1) OZN (30) Pace (1) Pamantul (6) PAMANTUL IN DIMENSIUNEA A 5-A (2) parinti (2) Parinti straluciti (1) Paul Ferrini (9) Plansul (1) Plenitudine (2) Poezie (10) portal (1) Portalul Datei Triple (1) povesti cu talc (58) printre noi (1) profesori fascinanti (1) Profetii (7) Psihologie (8) Rai (1) reptilianul din mine (1) Respect (3) ridiche neagra (1) Roma Downey (6) România (28) Ronna Herman (1) Rudolf Steiner (1) rugaciune (2) SaLuSa (35) sanatate (125) Schimbarea (4) Scrisoare (1) Scrisori din Cer (1) secret (1) secrete (2) SENSIBILITATE (1) sfecla rosie (1) Shift (1) siberia (1) Simplificare (1) Sleep Talk (1) Smerenie (1) sms (1) solstitiu (1) Spiritualitate (32) Stephen Covey (3) Sti (1) Stiati ca.... (47) Stima de sine (1) succes (1) suflet (5) Sundar Singh (1) sunet (1) Sunt eu insumi (2) Şi tu poţi fi Supernanny (2) talent (2) Tehnica Bowen (1) Tehnici (2) Tehnici de meditatie (4) Terapia iertarii (3) terapie (3) test (1) Tom Kenyon (9) Traditii (1) Traieste (1) transmisie (39) Triada Eclipselor (3) tunami (1) tusea (1) ufolog (1) Uleiul de cocos (1) Vanga (1) Viata (7) video (62) vindecare (2) vitamina C (1) vitamine (1) Zambeste (1)