Facebook Like

Tu nu ești singur

EMAG

miercuri, 11 aprilie 2012

Desecretizari si agentii oficiale (5)

Spania. Declasificarea documentelor militare OZN din Spania este indisolubil legata de numele ufologului Vicente-Juan Ballester Olmos, autor, inca din anii optzeci, al unor volume privind fenomenul OZN, care i-au atras recunoastere internationala. Ballester Olmos, intr-un articol din 1999, vorbea de un "model spaniol" de declasificare a documentelor OZN, in care ufologii civili si el insusi au avut un rol determinant. In rezumat, in 1990-'91, prin numeroase vizite la birourile de relatii publice si de siguranta a zborurilor de la aviatia militara, a reusit sa inoculeze decidentilor ideea utilitatii declasificarii informatiilor OZN, considerate pana atunci "confidentiale".

In 1991 s-a sugerat ca documentele raspandite in diferite locuri sa fie dirijate catre un centru unic al informatiilor si sa se unifice formularele de colectare a datelor.
In mai 1991 sectiunea pentru siguranta aeriana, care era responsabila pentru tot ce era in legatura cu OZN-urile si gestiona fisierele OZN, a intocmit un memoriu, cerand declasificarea. Pe 22 mai 1992 Statele Majore Reunite ale armatei au decis scaderea nivelului de clasificare a documentelor OZN, lasand la latitudinea Statului Major al Aerului autoritatea declasificarii totale.
Sarcina realizarii declasificarii a revenit in ianuarie 1992 Sectiei de informatii de pe langa Comanda Operativa a Aerului. Lucrarile au fost conduse in primul an, intr-un mod deschis si cu o viziune de perspectiva, de locotenent-colonelul Angel Bastida, apoi de locotenent-colonelul Enrique Rocamora, cu aceeasi determinare. Ballester Olmos a avut in acest timp o colaborare apropiata cu fortele aeriene spaniole, participand activ la desecretizarea documentelor OZN intr-o pozitie in care - dupa propria sa declaratie - era in masura: "(a) sa confirme ca intregul continut al arhivelor a fost complet publicat, (b) sa accelereze in anumite perioade viteza prelucrarii, (c) sa gestioneze eliberarea mai multor lucrari si protocoale confidentiale privind modul in care militarii au tratat in trecut informatiile OZN si (d) sa determine fortele armate sa caute datele pentru a completa unele informatii lacunare OZN in cel putin trei cazuri".
Drept urmare, in perioada 1992-1999, au fost declasificate si puse in circulatie 84 de fisiere, cuprinzand 2000 de pagini, privitor la 122 de evenimente OZN din perioada 1962-1995. Ufologii civili au sprijinit prin expertiza externa analiza documentelor, ca si completarea celor insuficient documentate, prin contactarea unor baze militare, radare si complexe militare.
Procesul de desecretizare nu a mai ridicat restrictii in continuare, astfel incat, peste ani, incidente raportate curent, de fortele aeriene, de civili sau militari, au fost declasificate imediat dupa investigarea lor, un exemplu pe care Ballester Olmos il crede demn de urmat si de alte tari.
In articolul sau, Vicente-Juan Ballester Olmos a aratat intre altele cat este de usor ca o persoana surprinsa de aparitia unui fenomen neasteptat pe cer sa traga concluzii eronate. El a oferit si cateva exemple dintre cazurile aflate in documentele desecretizate.
Pe data de 8 decembrie 1980, Capitania Generala din Cadiz a primit doua telefoane. La ora 20:45 echipajul pescadorului Besugo a observat spre nord, un incendiu la nivelul marii. Impresia era cea a unui avion caruia ii luase foc motorul stang. La ora 20:50, si nava de transport Conquistador a raportat un obiect care se dezintegra deasupra navei, fenomen vazut de capitan si de operatorul radio. Ambele nave se aflau in dreptul coastelor marocane.
Cele doua incidente n-ar fi fost explicate niciodata. Dar ufologii spanioli au reusit sa faca o corelare a acestor cazuri cu un val de observatii OZN in sud-vestul Spaniei care a avut loc in acelasi timp. Mii de persoane au vazut obiecte incandescente, zburand in grup, trecand lent deasupra capetelor, in general dinspre sud-vest spre nord-est. Un astfel de fenomen este compatibil fie cu o ploaie de meteoriti, fie cu reintrarea in atmosfera a resturilor unui satelit artificial. S-a verificat ca aceasta a doua alternativa nu se confirma, deci este valabila, cel mai probabil, prima explicatie.
Pe 25 decembrie 1980, la ora 22:05, un capitan de aviatie militara isi conducea masina pe soseaua Tudela-Arguedas, cand a vazut un obiect zburator straniu. Avea un corp central mare, cu "un sistem puternic de propulsie cu reactie". In plus, el a vazut cateva obiecte luminoase mici, manevrand in formatie cu obiectul mare. Altitudinea lor a estimat-o la 1000 de metri, spre nord-nord-est. Viteza era cea a unui avion comercial. A urmarit aparitia pana ce a disparut in spatele muntilor, lasand in urma o coada luminoasa, mult mai lata decat cea a unui avion.
Si aceasta observatie, in sine, ar fi ramas neidentificata, daca nu s-ar fi facut coroborarile necesare, prin care s-a aflat ca, la ora aceea, asa cum a raportat NORAD, a avut loc reintrarea in atmosfera a rachetei utilizate la lansarea satelitului sovietic Cosmos 749. Aceasta a trecut peste Portugalia, Spania, Franta si Anglia de sud, fiind aproape sigur si ceea ce a vazut ofiterul.
Un martor civil a raportat o experienta neobisnuita, care a avut loc pe 19 august 1982, la ora 22:30. Era pe terasa impreuna cu alti sapte martori, intr-un bloc de apartamente din statiunea Blanes (Gerona), aflat cu fata spre mare, cand a auzit zgomotul unui avion si, chiar deasupra capului sau, a vazut un cerc luminos, pulsand regulat. Cu ajutorul unui binoclu el a distins un "disc cilindric" care se rotea in sensul acelor de ceasornic avand dimensiunile duble fata de un avion DC-4. Viteza si altitudinea erau constante. Apoi obiectul a facut o intoarcere, astfel incat martorii au putut s-o vada si de jos si pe partea superioara. Avea sapte sau opt "ferestre" luminate. Aparitia a putut fi urmarita cam trei minute. Martorul a facut desene ale obiectului, pe care le-a expediat intr-o scrisoare, la sediul fortelor aeriene, insotite de descrierea detaliata a evenimentului. Raportul oficial nu prezinta nicio concluzie si nu a fost realizata nicio investigatie a cazului. Totusi, o cautare in publicatiile din perioada august-septembrie 1982 a scos la iveala faptul ca au avut loc si alte observatii similare, in multe localitati din Spania de est si nord. Dar lucrurile nu se o-presc aici. Presa, confirmata de Controlul Aerian din Barcelona, a raportat ca in acea perioada au fost active in zona avioane remorcand panouri publicitare luminoase, ceea ce a dus la observatii surprinzatoare si la confuzii. Din nou, este aproape sigur ca asta au vazut si martorii din Blanes.
Au existat desigur si cazuri in care nu s-au putut gasi explicatii. De pilda, pe 23 decembrie 1985, nava de transport Manuel Soto, proprietatea companiei Transmediterránea, naviga de la Las Palmas (insula Gran Canaria) la Arrecife (insula Lanzarote). La ora 03:10, ofiterul de cart a observat la orizont ceva ce semana cu rasaritul unui corp ceresc. L-a identificat initial cu steaua Antares, dar peste zece minute si-a dat seama ca nu putea fi nici aceasta nici alta stea sau planeta. Lumina a ramas nemiscata pana la 03:25 cand a inceput sa se miste rapid. Intre timp si alti membri din echipaj au venit sa urmareasca ce anume se intampla.
Peste doua minute, obiectul a trecut chiar deasupra vasului. Toti martorii au vazut profilul sau care nu semana cu nimic cunoscut. Avea o lumina alba intensa in partea sa centrala, o lumina rosie, estompata, alaturi, ca si o alta lumina alba, mai slaba, care parea separata. Aceasta separare i-a facut pe martori sa aprecieze ca obiectul zbura foarte jos. Totusi nu se auzea niciun zgomot.
Incidentul a fost consemnat in jurnalul de bord, care a ajuns la ma-rina militara spaniola, iar de aici la aviatie. Comandamentul Aerului pentru Insulele Canare nu a gasit insa nicio mentiune a vreunui OZN la data respectiva. Nu s-au mai facut alte investigatii. Din pacate, in lipsa altor detalii, nu se pot emite alte ipoteze, iar observatia ramane neidentificata.
Examinarea tuturor rapoartelor si evaluarea lor statistica atrage atentia si asupra altor aspecte. Astfel, valul de observatii din 1968-'69 a fost cauzat - sustine Ballester Olmos - in buna masura de un comunicat de presa prin care Ministerul Aerului cerea publicului sa raporteze observatii OZN, dar si de luminozitatea spectaculoasa din acea perioada a planetei Venus si de baloane meteorologice gigant aduse de vant din Franta. Au fost puse in evidenta cauze asemanatoare si pentru alte rapoarte.
Statistica facuta asupra rapoartelor arata ca au fost 20 detectii radar neidentificate, 15 interventii ale unor avioane de vanatoare, 10 intalniri apropiate, 13 cazuri in care exista material fotografic si 28 marturii ale unor piloti civili. In afara aviatiei militare, 7 rapoarte veneau de la marina, 7 de la garda civila, 7 de la armata si 5 de la politie. Au fost explicate 85% din cazuri, majoritatea prin cauze astronomice (Venus, alte planete, stele si chiar Luna). Doua cazuri din zece au fost farse; un caz din zece confuzia cu baloane meteorologice, trei cazuri din zece au fost: rachete, avioane, inversiuni de temperatura, recaderea in atmosfera a unor deseuri spatiale, false ecouri radar, focuri de artificii, proiectoare. Proportiile sunt apropiate de cele constatate in alte tari. Oricum 15% din rapoarte n-au putut fi explicate, dintre care cinci cazuri din cauza insuficientei datelor.

Ucraina. In 2004, a inceput crearea unei baze de date centralizate, numita UFOBUA, cu rapoarte primare privind OZN-urile observate in Ucraina. Baza poseda un mecanism pentru stocarea, catalogarea si analiza matematica a datelor, cu functii de filtrare, cautare rapida, structurarea informatiei, calcule statistice, grafice, harti etc. Prin aceste instrumente, de mare interes dintr-o perspectiva de cercetare, se doreste realizarea unor analize, statistici comparative, identificarea caracteristicilor comune ale obiectelor observate si chiar predictia lor. Obiectivul principal al proiectului a fost reunirea unor baze de date disparate, cum ar fi cele de la asociatia expeditionara pan-rusa, Asociatia "Cosmopoisk", Asociatia ufologica de tineret "Kontakt", asociatia ufologica ucraineana "UKUFAS", proiectul internet "OZN in Ucraina", arhivele de presa "UFODOS" etc. Din 2007, principala sursa de raportare OZN este un formular de arhiva completat de martor si anchetat prin site-ul oficial UFODOS, ca si prin activitatea membrilor din diverse regiuni ai clubului ufologic.

Uruguay
Si conducerea Fortelelor Aeriene din Uruguay (FAU) a declasificat fisierele sale OZN, permitand ziarului El Pais accesul la ele. Fenomenul OZN este studiat, de trei decenii, de o Comisie a Fortelor Aeriene, presedintele careia este acum colonelul Ariel Sanchez, un ofiter al Fortelor Aeriene, cu 33 de ani de serviciu activ. Agentia opereaza intr-un birou mic din centrul orasului Montevideo si dispune de o baza de date computerizata, ca si de arhive pe hartie. Documentele pe hartie sunt, in special pentru acele cazuri care sunt inca deschise. FAU au declasificat la ora actuala toate informatiile, doar identitatea martorilor ramane confidentiala.
Sutele de fisiere, in dosare militare verzi, contin marturii, fotografii, schite, desene, documente si evaluari efectuate de catre oficiali. Sarcina comisiei militare este de a tine evidenta acestor cazuri si de a elabora indicatii sau concluzii privind veridicitatea si originea lor. S-au obtinut rezultate concrete: "Comisia a reusit sa determine modificari in compozitia chimica a solului in care au fost raportate debarcarile. Fenomenul exista si ipotezele pot merge de la procese din atmosfera joasa, pana la aterizarea unei aeronave straine sau chiar de origine extraterestra, care ar putea fi o sonda de monitorizare din spatiu, asa cum trimitem si noi sondele pentru a explora lumi indepartate", a recunoscut oficialul. "Fenomenul OZN exista si trebuie sa subliniez ca, pe baza analizei noastre stiintifice, Fortele Aeriene nu exclud ipoteza extraterestra", a spus Sanchez.
Colonelul a aratat in continuare ca numarul rapoartelor prezentate creste cu o rata de 100 de cazuri pe an. Comisia a primit pe parcursul activitatii sale aproximativ 2100 rapoarte specifice care au fost investigate si unele respinse din diferite motive. Dupa treizeci de ani, 40 de cazuri raman fara nici o explicatie, variind de la observatii si pretinse aterizari de nave, la asa-zise rapiri, in care martorii spun ca au fost luati si examinati de entitati nepamantene. Dosarele acestor cazuri sunt tinute deschise.
Intr-un caz, petrecut cu ceva timp in urma intr-un camp din departamentul Durazno, martorul a raportat aparitia de lumini colorate, noaptea, urmata de aterizarea unui OZN. A fost analizata compozitia chimica a solului si s-a constatat o crestere a valorilor pentru crom, fosfor, mangan si carbon, ceea ce a convins cercetatorii asupra credibilitatii raportului. Intr-un alt caz, doua sfere rosii au zburat in tacere, cu o mare viteza, in directii opuse, la cativa metri deasupra capetelor a doi camionagii care transportau vite, ca sa dispara apoi spre vest.
OZN-urile sunt semnalate in Uruguay mai frecvent in februarie, martie, iulie si octombrie. In luna februarie 2009, comisia a primit numeroase rapoarte, insotite de fotografii digitale. Acestea nu reprezinta un factor hotarator ci mai degraba o contributie suplimentara, a spus Sanchez, avand in vedere ca exista multe posibilitati tehnice de a face trucaje.
Cazurile nerezolvate au un grad ridicat de stranietate. De exemplu, intr-o noapte 1986, doua aeronave militare Pucara s-au angajat in urmarirea unei sfere luminoase care evolua deasupra barajului Palmar. Pilotii erau pe punctul sa-l intercepteze, cand sfera a zburat cu o viteza ametitoare spre Argentina. Cand pilotii au revenit la baza, mingea a aparut din nou deasupra barajului. A fost urmarita din nou si a disparut si de data aceasta, schimbandu-si culoarea din rosu in galben.
Un caz similar s-a petrecut cu un grup de piloti militari in 1996, aflati in exercitii deasupra bazei Santa Bernardina, din Durazno. Ei au vazut doua sfere luminoase, la altitudinea de 3000 de metri, prezenta carora a fost cofirmata si de turnul de control al aeroportului. Cand s-au departat, sferele si-au pastrat forma si luminozitatea, ceea ce a permis confirmarea formei lor.
In 1979 avionul unei linii comerciale, intorcandu-se din Paraguay, a fost urmarit de un obiect extrem de luminos, care a fost chiar fotografiat de pasagerii din avion. Si acest caz a ramas neexplicat.
FAU poseda si rapoarte vizuale privind cadavrele unei duzini de animale, mutilate cu o precizie chirurgicala. Faptele dateaza din 2002. Nu a existat niciodata o explicatie plauzibila, dar in Argentina, in aceeasi perioada, au existat aproape 700 de animale mutilate in acelasi mod. FAU nu a exclus ipoteza unei interventii extraterestre.
Statisticile militare arata ca profilul tipic al celui ce raporteaza o intalnire OZN este un barbat pana la 45 de ani. Cazurile apar cu predilectie in primele ore din noapte. 49% din rapoarte vorbesc despre sfere luminoase si doar 2% includ observarea unor fiinte.
Raman neexplicate si cateva cazuri de rapiri OZN. Unul a avut loc in 1980 in Playa Pascual si a avut ca protagonist un turist care dormea in cort. A fost surprins de niste omuleti care l-au imobilizat si l-au transportat pe o nava unde a fost supus unei examinari de tip medical. Apoi s-a trezit in cortul sau, avand inca probleme de mobilitate. A fost si un alt caz in care o familie a suferit o "lacuna temporala". In timp ce se deplasau pe sosea, au vazut o aeronava zburand deasupra masinii si aterizand in fata lor. Nu-si aduceau aminte ce s-a intamplat in continuare, timp de mai multe minute.
Exista in Uruguay si alt tip de rapoarte, de pilda de la "contactati" - persoane care intra in contact cu extraterestrii prin perceptie extrasenzoriala. Aceste cazuri nu intereseaza Air Force, care cere dovezi empirice si cercetarea pe un teren solid, a declarat Colonelul Sanchez. Sunt legende despre locuri care permit intrarea intr-un fel de univers paralel sau asigura o "reincarcare energetica". "Am investigat si n-am gasit niciodata nimic neobisnuit.

Un caz din Spania
Pe 24 noiembrie 1974, in jurul orei 19:30, locotenent-colonelul de aviatie E.L. si fiica lui, aflati pe soseaua de nord din Gran Canaria, au zarit o lumina stralucitoare, cu o scurta coada, traversand cerul in zbor orizontal, la o altitudine estimata la 1000 de metri.
15 minute mai tarziu, la 19:45, un avion Iberia Fokker 27 a decolat din aeroportul Tenerife, in zbor catre Las Palmas din Gran Canaria. Pe o noapte clara, zburand la altitudinea de 2000 de metri, deasupra unui strat de nori, in timp ce se intorceau spre nord-vest, pilotii au zarit o lumina puternica chiar in fata lor, pe coridorul de zbor folosit in mod obisnuit pentru traficul dintre Las Palmas si Tenerife. Pilotul Saura al avionului Iberia a chemat Controlul Aerian din Canare. Spre surprinderea sa, i s-a raspuns ca nu exista niciun avion in pozitia raportata. Operatorul radar militar din Gran Canaria a raspuns si el ca sesizeaza doar ecoul avionului Foker. Pilotul a observat atunci ca, in mod straniu, sursa de lumina a ramas stationara, mai bine de un minut, deci nu putea fi avion. Plin de curiozitate, el a schimbat directia de mers spre misterioasa aparitie. Lumina s-a departat atunci rapid de avion, emitand fulgerari intermitente portocalii si galbene, inainte sa dispara. Intre timp, personalul radarului, aflat in alerta, examinand scrupulos cerul, a descoperit un ecou ciudat, venind spre statia de radar. Nu a putut fi determinata altitudinea la care se afla tinta, care a si disparut in "conul orb" pe verticala radarului, fara sa mai reapara. Trei martori au zarit si cu ochiul liber deasupra capului un punct luminos, ca o stea de marimea 1, dar n-au cazut de acord asupra naturii sale. La ora 20:30, radarul a mai detectat o "traiectorie necorelata" la o distanta de 74 km spre nord-vest. In apropierea unui zbor Iberia 281, de la Madrid spre Tenerife, tinta neidentificata s-a oprit, de parca ar fi asteptat trecerea avionului, dupa care a disparut brusc.
Puse cap la cap, toate aceste observatii par sa indice fie ca un OZN a hoinarit, mai mult de o ora, deasupra a doua din insulele Canare, fie ca putem imparti cazul in mai multe, independente: (1) un meteor sau bolid, vizibil pentru cateva secunde, (2) o lumina printre nori, invizibila pentru radar, care a disparut indata ce pilotul si-a schimbat unghiul de observare, (3) radaristii surescitati detecteaza mai intai un ecou care dispare fara urma, apoi inca unul in preajma unui avion comercial (care nu a vazut nimic cu ochiul liber) si (4) o lumina fixa pe cer, care putea fi o stea. In rezumat, observatii vizuale neconfirmate prin radar si observatii radar neconfirmate vizual.
Echipa de investigatori nu a putut formula nicio concluzie asupra acestui caz.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc ca esti alaturi de mine.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LIKE

Etichete

1 (1) 1998 (1) 2 (1) 2012 (65) 2013 (16) 2014 (5) 2015 (5) 2016 (2) 2017 (1) 3 (1) 4 (1) 5 (1) 6 (1) A te iubi (12) Acceptare (2) Access Bars (2) Access Consciousness (1) ACTIVAREA KUNDALINI (1) Adamus (6) Adevar? (42) Afaceri (1) Afirmatii (1) ajutor (7) Alexandru Pargaru (3) Aloe Vera (1) Amintiri din moarte clinica (1) Among Us (1) Andrei Laslau (1) Änglavakt (1) Apa (13) apocalipsa (3) Argangheli (3) ARHANGHELUL MIHAIL (1) Asa NU (1) Astazi Dumnezeu vrea ca tu sa stii (10) Astrologie (14) Astronaut (1) Augusto Cury (1) Barbara Hand Clow (6) Barbatul si Femeia (8) Bebe Mihaescu (1) bucegi (1) Bunker Roy (1) caini (1) carte (39) Cartoful (2) Castigatorul la (1) ceapa (1) chakre (4) Chakrele Corpului Uman (2) Charlie Chaplin (1) Codul Lui Oreste (6) COMPASIUNE (1) Conspiratia Tacerii (1) Constelatia Pleiadelor (2) copii (36) copiii (13) copiii de cristal (3) crime time (2) cristofor (1) Curs De Dezvoltare Personala (7) Dan Farcas (1) Dan Luca (2) Dan Puric (1) daruieste viata (1) david (1) dedublare (1) Deepak Chopra (2) Dezvoltare personala (267) Dezvoltare Spirituala (73) Dimitrova (1) Dincolo de limite (1) doctor (1) documentar (2) Doneaza (1) doreen virtue (3) Dorinte (1) Downey (6) DR. WAYNE W. DYER (2) drama (1) Drunvalo Melchizedek (3) Echilibrul vorbirii și tăcerii (1) echinoctiu (1) ECKHART TOLLE (7) Eclipsa (4) Editura For You Newsletter (57) ego (3) Elena Cocis (1) eliberare (1) energii (16) Episodul (6) euro (1) evrei (1) evreii au talent (1) extraterestri (11) Fericire (3) film (37) FLP (2) Fotografie (5) frica (5) Furie (1) Gabriela Benchea (2) Gerrit Gielen (1) Greg Braden (1) HIPERSENSIBILITATE (1) Ho’oponopono (3) https://www.facebook.com/profile.php?id=100083002270658 (1) iertare (10) ingeri (13) ingrijorarea (1) inima (7) Intelepciune (2) intinereste (1) Intoleranta Alimentara (1) Inuaki (2) INUAKI Reptilianul Din Mine (1) Ioan Alexandru (1) ioan vladuca (1) Isus (8) iubire (48) Iustin Narcis Ianau (1) Iustin Parvu (2) James Tyberonn (1) japonia (2) Jennifer Hoffman (27) Johan Brisinger (1) Jordan Duchnycz (1) judecata (1) Kahlil Gibran (1) Karen Bishop (1) Karma (2) Kryon (7) Lauren C. Gorgo (15) Lauren Gorgo (3) lectii (1) luther (1) Magul din Carpati (1) manuscris (1) Manuscrisele de la Marea Moarte (1) Marea Moarta (1) Maria Magdalena (1) Mark Boyle (1) marte (4) Masaru Emoto (1) Matei (32) Maturitate (1) mayas (5) McDonald's (1) medicina (2) mesaj (3) Metatron (1) Michael Nvquist (1) Michael Odoul (3) mierea de albini (2) Minti luminate (1) minune (5) miracol (20) mister (7) Monica visan (2) Mullins (1) Mullins Food Products (1) Muzica (11) Muzica de relaxare (1) Muzica Motivationala (3) Narcis (1) natural (1) naturist (1) Neale Donald Walsch (1) Niculina Gheorghiţă (14) noua generatie (1) Noul val de Iubire (1) Nu e sfarsitul lumii (1) NU vaccinarii (24) nuci (2) Ora Pamantului (1) Oscar Wilde (1) OSHO (28) otrava (1) OZN (30) Pace (1) Pamantul (6) PAMANTUL IN DIMENSIUNEA A 5-A (2) parinti (2) Parinti straluciti (1) Paul Ferrini (9) Plansul (1) Plenitudine (2) Poezie (10) portal (1) Portalul Datei Triple (1) povesti cu talc (58) printre noi (1) profesori fascinanti (1) Profetii (7) Psihologie (8) Rai (1) reptilianul din mine (1) Respect (3) ridiche neagra (1) Roma Downey (6) România (28) Ronna Herman (1) Rudolf Steiner (1) rugaciune (2) SaLuSa (35) sanatate (125) Schimbarea (4) Scrisoare (1) Scrisori din Cer (1) secret (1) secrete (2) SENSIBILITATE (1) sfecla rosie (1) Shift (1) siberia (1) Simplificare (1) Sleep Talk (1) Smerenie (1) sms (1) solstitiu (1) Spiritualitate (32) Stephen Covey (3) Sti (1) Stiati ca.... (47) Stima de sine (1) succes (1) suflet (5) Sundar Singh (1) sunet (1) Sunt eu insumi (2) Şi tu poţi fi Supernanny (2) talent (2) Tehnica Bowen (1) Tehnici (2) Tehnici de meditatie (4) Terapia iertarii (3) terapie (3) test (1) Tom Kenyon (9) Traditii (1) Traieste (1) transmisie (39) Triada Eclipselor (3) tunami (1) tusea (1) ufolog (1) Uleiul de cocos (1) Vanga (1) Viata (7) video (62) vindecare (2) vitamina C (1) vitamine (1) Zambeste (1)