Întotdeauna moartea a reprezentat punctul de cotitură dincolo de care omul nu doar că pierde controlul asupra ființei sale, dar și asupra sufletului. Din curiozitatea a afla ceea ce poate să fie după, încă din cele mai vechi timpuri, diversele culturi au căutat de a înțelege viața, pentru ca moartea să fie puntea ce leagă două lumi distincte.
Se spune că dacii, ajungând la un nivel spiritual avansat, au reușit să înțeleagă anumite aspecte ale morții. Mai mult de atât, cuvintele magice și descântecele pe care le foloseau ori de câte ori era nevoie, transformau realitatea în magie. Puterea cuvintelor, devenise astfel cunoscută și controlată de strămoșii noștri. Din motive subiective, această știință antică a fost fie dată uitării, fie pierdută pur și simplu din ignoranță, iar magia cuvintelor dacice s-a transformat într-o legendă ca oricare alta.
Pentru că orice legendă conține un sâmbure de adevăr, ultimele cercetări în domeniu au demonstrat că anumite sunete, precum și cuvinte pot să reînvie celulele moarte. Oamenii de știință ruși au realizat o serie de descoperiri care vor revoluționa perspectiva asupra vieții. Inițial s-a descoperit că orice celulă are o capacitate incredibilă de memorie, mai mare decât orice calculator modern. Cu toate acestea, celulele nu au structura creierului, dar capacitatea lor de stocare este una impresionantă.
Următorul pas a fost descoperirea solitonilor misterioși. Aceștia sunt definiți precum unde structurale stabile prezente în sistemele neliniare. Interesant este că aceste unde se comportă precum niște ființe raționale, în sensul că unda circulă prin structura ADN, unde este capabilă să citească informația. Solitonii pot fi comparați cu oamenii care citesc cărți și astfel colectează diverse informații cu privire la un anumit domeniu. Precizia acestor unde este greu de digerat, pentru că nu scapă nicio secvență informațională, scanând cu atenție fiecare moleculă. Întrebarea care s-a regăsit pe buzele cercetătorilor se referă la cine comandă aceste unde și de ce?
Experimentul a continuat în sensul în care solitonii reacționau bizar atunci când anumite cuvinte erau pronunțate. Unii chiar înviau și nimeni nu își poate explica procesul. S-au prelevat mai multe boabe de grâu, care tocmai ce fuseseră expuse radiațiilor, și care aveau structura ADN-ului ruptă. După ce au fost expuse la anumite cuvinte, solitonii au prins iarăși viață și au început să repare structura deteriorată. În doar câteva zile, boabele de grâu au germinat. Acest fapt pare de-a dreptul imposibil, dar experimentul a fost refăcut pentru confirmarea rezultatelor. Același experiment a fost efectuat și pe animale și rezultatul a fost identic cu cel obținut în cazul boabelor de grâu.
Concluzia este una singură, cuvintele sunt cele care pot nu doar modifica viața, dar și amâna moartea. Probabil că din această cauza primul a fost cuvântul și abia apoi a apărut viața.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc ca esti alaturi de mine.