Pentru a intelege de ce, trebuie sa intelegem natura vitaminelor si a fitonutrientilor (nutrientii pe baza de plante). Acestia sunt molecule foarte delicate, care sunt foarte fragile. Pot fi distruse usor de caldura, de aceea alimentele din plantele crude contin mai multi nutrienti vegetali decat alimentele gatite. Carotenul, antioxidantii si alte molecule precum DIM (din broccoli) sau antocianina (din porumbul rosu) sunt cu usurinta distruse de caldura cuptorului cu microunde.
Cuptorul cu microunde afecteaza mancarea la nivel celular
Microundele sunt cea mai rea metoda de gatit pentru ca microundele excita moleculele de apa in orice gatesti, ducand la formarea caldurii din interior spre exterior. Acest lucru duce la “detonarea” celula cu celula a mancarii (cum ar fi broccoli, morcovi, etc.), determinand o descompunere moleculara aproape integrala a vitaminelor si fitonutrientilor, care duce la aparitia bolilor.Mancarea pusa la cuptorul cu microunde nu este doar o mancare “moarta” la orice nivel, este o mancare descompusa la nivel molecular, nelasand altceva decat calorii, fibre si minerale goale. Practic intregul continut vitaminic si de fitonutrienti a fost distrus.
Oricine spune ca gatitul la cuptorul cu microunde este un mod sanatos de a gati este un ignorant in ceea ce priveste metodele de gatit si nutritie. Daca gatitul la abur al legumelor este, intr-adevar, o metoda buna pentru ca unele vegetale sa-si mentina anumite calitati nutritive inerente, gatitul la cuptorul cu microunde distruge legumele din interior spre exterior la nivel celular.
Nu te lasa inselat de aparente
Ce este cu adevarat inselator la gatitul la cuptorul cu microunde este ca mancarea pare sa fie aceeasi, dar la nivel celular e ca si cum ar fi avut loc un razboi nuclear. Structura moleculara a fost decimata. Daca ai putea vedea alimentele gatite la cuptorul cu microunde cu un microscop puternic, nu le-ai mai manca niciodata pentru ca ai vedea ce nulitate nutritionala sunt, de fapt.Daca vrei sa mananci sanatos, o mare parte din dieta ta trebuie sa fie formata din plante crude. Este ok sa mananci legume facute la abur, la tigaie sau chiar pe gratar, dar aveti grija atunci cand le faceti la gratar, sa nu le ardeti, pentru ca partile arse contin substante chimice toxice, ce pot cauza cancer la colon.
Cuptorul cu microunde transforma alimentele sanatoase si nutritive in calorii goale, decimate.
O persoana care gateste o mare pare din mancarea sa la cuptorul cu microunde va suferi in mod inevitabil de deficiente nutritive cronice care pot cauza cancer, diabet, afectiuni ale oaselor, pierderea functiilor creierului, boli ale inimii si multe alte probleme de sanatate. Cei mai putin sanatosi oameni din orice societate sunt de regula cei care folosesc in mod frecvent cuptorul cu microunde pentru a-si “detona” alimentele. Puteti citi in detaliu despre pericolele asociate cu gatitul la cuptorul cu microunde in articolul : Cuptorul cu microunde: dusmanul din casa taSurse pentru acest articol cuprind:
http://www.naturalnews.com/039404_microwave_ovens_vitamins_nutrients.html#ixzz2NOu0yF00 - cuptorul cu microunde
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc ca esti alaturi de mine.