Facebook Like

Tu nu ești singur

EMAG

joi, 16 mai 2013

Caderea Parului



Parul face parte alaturi de firisoarele de par si unghii din ceea ce numim derivat protector al epidermei. Aceste trei excrescente cutanate au in comun faptul ca sunt constituite dintr-o proteina dura dar supla care se numeste keratina. Ca si perisorul si unghiile, parul are un rol principal de protectie.

    Parul protejeaza cutia craniana de socuri, fie fizice sau termice. Dar in toate culturile lumii a fost folosit ca podoaba si ca mijloc de seductie, mai ales de catre femei.
 In calitate de eliminator secundar si accesoriu, parul are nevoie,pentru a functiona bine, de eliminatorul principal care este rinichiul. La randul sau, acesta are nevoie de plamani pentru a-si juca bine rolul. De fapt o buna oxigenare este esentiala pentru a face sa explodeze toxinele din sange, permitand astfel diminuarea lor. Doar din acel moment ele pot fi eliminate de rinichi, pentru care sunt in mod natural prea groase. Dar igiena morala sau mai degraba psihologica este esentiala sanatatii parului. Sanatatea parului depinde mult de sistemul hormonal. Iar acesta este in stransa legatura cu emotiile si comportamentul nostru in general. De exemplu, prezenta excesiva a hormonilor masculini sta la baza calvitiei. E foarte interesant sa reflectam putin la ceea ce se intampla in zilele noastre. Caderea parului era pana in zilele noastre o problema ce apartinea in principal, daca nu chiar exclusiv barbatii. Dupa eliberarea femeii, acestea muncesc, traiesc si se comporta ca si barbatii si sunt acum la fel de afectate de problema caderii parului. Acesta cucerire este insotita de stresul si tensiunile barbatilor si, prin urmare, de un anumit numar din patologiile si dezechilibrelor lor.

 Cand ne cade parul, moartea sa trebuie cautata in urma cu minimum 3 luni in urma si nu in prezent. Parul are un raport simbolic puternic cu cel care-l poarta. Reprezinta in acelasi timp radacinile, pentru ca poarta amintirile noastre si ceea ce ne leaga de Cer. In ambele cazuri, este firul sufletului nostru.
   Este o proiectie a nostra, a ideilor nostre, a gandurilor si personalitatii noastre.

 Exista o legatura stransa intre temerile noastre si par. Aceasta relatie se intelege daca stim ca emotia gerata de Apa este frica. Energiile acestui Principiu au incarcatura stresului, a emotiilor puternice si a glandelor suprarenale care secreta in corpul nostru hormonii instinctului de supravietuire care sunt adrenalina si noradrenalina cat si corticoizii naturali. Orice situatie de teama sau de stres intern va provoca o reactie imediata, daca nu chiar anticipata, a acestor glande, reactie care nu va fi fara urmari la nivelul parului. Acesta poate fi afectat, chiar sufocat. Caderea brutala bine cunoscuta, pelada soseste dupa o intensa frica (acident de masina sau atentat). Reactia poate sa atinga structura insasi a parului.

 Caderile parului sunt in general legate de pierderea sau teama de a pierde ceva important din viata noastra. Poate fi vorba de o fiinta draga, de un loc de munca, de un angajament, de o valoare, de o pierdere (sau abandon) putand fi reala sau simbolica, traita sau imaginara. Atunci cand acest gen de situatie traumatizeaza individul, acesta e afectat in structura sa profunda. Principiul Apei este fragilizat si daca socul este important, caderea parului poate fi foarte rapida si sa nu astepte de la una la 3 luni obisnuite cat ii trebuie unui fir de par sa moara.

 Primul caz pe care as vrea sa-l citez pentru a ilustra acest lucru este cel marturisit de Remi cu care am publicat Par, vorbeste-mi despre mine. Este cazul doamnei C. Aceasta a venit sa-l vada pe Remi pentru ca avea parul moale si pentru ca avusese o cadere masiva a parului in urma cu 10 ani. De la acea data, parul nu a mai crescut niciodata.

 Remi a propus doamnei C sa reflecte asupra ceea ce se petrece in viata sa in urma cu 10 ani.
   Dupa reflectie, client i-a marturisit ca era perioada in care prietenul sau a fost mutat in provincie. Pentru ca imi era teama sa-l pierd, a spus ea, am intrerupt studiile pentru a putea merge cu el. Din nefericire, nu mi-a placut in provincie si certurile noastre au devenit din ce in ce mai frecvente. Imi era teama sa-l pierd si in cele din urma el a plecat. Am revenit la Paris pentru a-mi relua studiile si in acel moment am constatat ca parul a inceput sa-mi cada.

Remi i-a explicat cum pierderea cuiva poate genera o astfel de reactie la nivelul parului si i-a propus o tunsoare adaptata problemei sale. In paralel cu acest diagnostic, a sfatuit-o sa lucreze ca sa accepte aceasta situatie, mai mult chiar sa ierte. In momentul in care s-a tuns, utilizand vibratiile tonifiante ale aparatului de tuns, clienta a reactionat puternic. A resimtit ca un val care s-a desirat in ea. Acest lucru s-a produs atunci cand a facut sa vibreze parul pe meridianul energetic al Vezicii, care este cel care gereaza vechile amintiri. Ea eliberase cateva din aceste amintiri. A lucrat si asupra aspectelor pe care a sfatuit-o Rami si rezultatul nu a intarziat sa apara. Parul sau a inceput sa creasca rapid. A redevenit viguras si frumos si capul a fost in intregime reacoperit.
 Al doilea caz la care ma gandesc aici este cel al unei alte cliente care i s-a adresat lui Remi pentru caderea parului. Acest lucru dura de 15 ani si persoana nu-si mai regasea parul de altadata. A intrebat-o ce se intamplase in viata sa in acea vreme. Nimic special, i-a raspuns. A , ba da, m-am maritat, si-a amintit subit... Remi a intrebat-o atunci ce a reprezentat casatoria pentru ea. Raspunsul sau a fost direct si edificator : Pentru mine ? Pierderea libertatii. A determinat-o sa constientizeze legatura care exista intre aceasta traire si pierderea parului.

    Sa ne amintim ca parul este purtator 5l amintirilor si al convingerilor noastre. Pentru aceasta clienta, libertatea era un element fundamental in viata sa. Pierderea acesteia (reala sau imaginara) a avut un impact atat de puternic asupra constientului sau incat parul i-a devenit trist, fara stralucire (ca si ea, din acea perioada) si care cadea, adica il pierdea asa cum pierduse si libertatea la care tinuse atat.
 Si cum trebuia sa vada un terapeut, Remi a inceput sa lucreze cu ea. Era esential pentru ea sa schimbe aceste amintiri care au marcat-o atat de mult. Aceasta schimbare ar fi fost declansatorul absolut necesar pentru a-i recreste parul.

Sursa : Mesaje de Suflet   Spune-mi unde te doare , de Michael Odoul

3 comentarii:

  1. Cauzele caderii parului sunt multe. Cel mai bine, inainte sa incepi un tratament pentru oprirea caderii parului si regenerarea lui, ar trebui sa consulti un medic pentru a afla exact problema ta si in functie de asta sa gasesti un tratament potrivit. Eu nu am probleme asa grave, dar aveam parul foarte subtiat si rarit, dar de mai bine de un an folosesc samponul Revita din SUA si sunt foarte multumita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Orice boala are o cauza psihologhica, aici e prezentata aceasta latura !!! Cu siguranta e mai usor de mers la medic decat sa lucrezi cu tine si sa cauti problema din viata ta si sa o rezolvi !!! Dar se poate si altfel !!! E timpul sa lucram cu noi si sa nu mai cautam rezolvari in exterior !!!

      Ștergere
  2. Of, am avut si eu cadere masiva de par si am testet zeci de produse fara nici un rezultat, pana am gasit unul cu adevarat "miraculos" daca pot sa ii spun asa. Am zis sa il incerc dupa ce am auzit ca e cu adevarat bun. In scurt timp a dat rezultate nebanuite, iar parul este la locul lui. Va recomand calduros sa il incercati, deoarece este cel mai bun produs. Acum a crescut mult increderea in mine, iar aspectul fizic e altul. Eu l-am comandat de la linkul de mai jos, va doresc succes.

    http://mhlnk.com/64CFBE7C

    RăspundețiȘtergere

Multumesc ca esti alaturi de mine.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LIKE

Etichete

1 (1) 1998 (1) 2 (1) 2012 (65) 2013 (16) 2014 (5) 2015 (5) 2016 (2) 2017 (1) 3 (1) 4 (1) 5 (1) 6 (1) A te iubi (12) Acceptare (2) Access Bars (2) Access Consciousness (1) ACTIVAREA KUNDALINI (1) Adamus (6) Adevar? (42) Afaceri (1) Afirmatii (1) ajutor (7) Alexandru Pargaru (3) Aloe Vera (1) Amintiri din moarte clinica (1) Among Us (1) Andrei Laslau (1) Änglavakt (1) Apa (13) apocalipsa (3) Argangheli (3) ARHANGHELUL MIHAIL (1) Asa NU (1) Astazi Dumnezeu vrea ca tu sa stii (10) Astrologie (14) Astronaut (1) Augusto Cury (1) Barbara Hand Clow (6) Barbatul si Femeia (8) Bebe Mihaescu (1) bucegi (1) Bunker Roy (1) caini (1) carte (39) Cartoful (2) Castigatorul la (1) ceapa (1) chakre (4) Chakrele Corpului Uman (2) Charlie Chaplin (1) Codul Lui Oreste (6) COMPASIUNE (1) Conspiratia Tacerii (1) Constelatia Pleiadelor (2) copii (36) copiii (13) copiii de cristal (3) crime time (2) cristofor (1) Curs De Dezvoltare Personala (7) Dan Farcas (1) Dan Luca (2) Dan Puric (1) daruieste viata (1) david (1) dedublare (1) Deepak Chopra (2) Dezvoltare personala (267) Dezvoltare Spirituala (73) Dimitrova (1) Dincolo de limite (1) doctor (1) documentar (2) Doneaza (1) doreen virtue (3) Dorinte (1) Downey (6) DR. WAYNE W. DYER (2) drama (1) Drunvalo Melchizedek (3) Echilibrul vorbirii și tăcerii (1) echinoctiu (1) ECKHART TOLLE (7) Eclipsa (4) Editura For You Newsletter (57) ego (3) Elena Cocis (1) eliberare (1) energii (16) Episodul (6) euro (1) evrei (1) evreii au talent (1) extraterestri (11) Fericire (3) film (37) FLP (2) Fotografie (5) frica (5) Furie (1) Gabriela Benchea (2) Gerrit Gielen (1) Greg Braden (1) HIPERSENSIBILITATE (1) Ho’oponopono (3) iertare (10) ingeri (13) ingrijorarea (1) inima (7) Intelepciune (2) intinereste (1) Intoleranta Alimentara (1) Inuaki (2) INUAKI Reptilianul Din Mine (1) Ioan Alexandru (1) ioan vladuca (1) Isus (8) iubire (48) Iustin Narcis Ianau (1) Iustin Parvu (2) James Tyberonn (1) japonia (2) Jennifer Hoffman (27) Johan Brisinger (1) Jordan Duchnycz (1) judecata (1) Kahlil Gibran (1) Karen Bishop (1) Karma (2) Kryon (7) Lauren C. Gorgo (15) Lauren Gorgo (3) lectii (1) luther (1) Magul din Carpati (1) manuscris (1) Manuscrisele de la Marea Moarte (1) Marea Moarta (1) Maria Magdalena (1) Mark Boyle (1) marte (4) Masaru Emoto (1) Matei (32) Maturitate (1) mayas (5) McDonald's (1) medicina (2) mesaj (3) Metatron (1) Michael Nvquist (1) Michael Odoul (3) mierea de albini (2) Minti luminate (1) minune (5) miracol (20) mister (7) Monica visan (2) Mullins (1) Mullins Food Products (1) Muzica (11) Muzica de relaxare (1) Muzica Motivationala (3) Narcis (1) natural (1) naturist (1) Neale Donald Walsch (1) Niculina Gheorghiţă (14) noua generatie (1) Noul val de Iubire (1) Nu e sfarsitul lumii (1) NU vaccinarii (24) nuci (2) Ora Pamantului (1) Oscar Wilde (1) OSHO (28) otrava (1) OZN (30) Pace (1) Pamantul (6) PAMANTUL IN DIMENSIUNEA A 5-A (2) parinti (2) Parinti straluciti (1) Paul Ferrini (9) Plansul (1) Plenitudine (2) Poezie (10) portal (1) Portalul Datei Triple (1) povesti cu talc (58) printre noi (1) profesori fascinanti (1) Profetii (7) Psihologie (8) Rai (1) reptilianul din mine (1) Respect (3) ridiche neagra (1) Roma Downey (6) România (28) Ronna Herman (1) Rudolf Steiner (1) rugaciune (2) SaLuSa (35) sanatate (125) Schimbarea (4) Scrisoare (1) Scrisori din Cer (1) secret (1) secrete (2) SENSIBILITATE (1) sfecla rosie (1) Shift (1) siberia (1) Simplificare (1) Sleep Talk (1) Smerenie (1) sms (1) solstitiu (1) Spiritualitate (32) Stephen Covey (3) Sti (1) Stiati ca.... (47) Stima de sine (1) succes (1) suflet (5) Sundar Singh (1) sunet (1) Sunt eu insumi (2) Şi tu poţi fi Supernanny (2) talent (2) Tehnica Bowen (1) Tehnici (2) Tehnici de meditatie (4) Terapia iertarii (3) terapie (3) test (1) Tom Kenyon (9) Traditii (1) Traieste (1) transmisie (39) Triada Eclipselor (3) tunami (1) tusea (1) ufolog (1) Uleiul de cocos (1) Vanga (1) Viata (7) video (62) vindecare (2) vitamina C (1) vitamine (1) Zambeste (1)