Ia-ți 10 secunde, în care să îți imaginezi un coleg de muncă (fictiv) și nu citi mai departe până nu ți l-ai imaginat.
Te-ai gândit la cineva pozitiv, plin de încredere, o persoană de nădejde? Dacă da, sunt o mulțime de șanse ca și tu să prezinți exact aceleași trăsături în viața ta. Cel puțin așa spune un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Nebraska-Lincoln, care a descoperit că participanții care și-au imaginat un coleg cât mai pozitiv sunt, la rândul lor persoane de nădejde, atât în termenii performanței în muncă, precum și în viața privată.
Rezultatele par să indice că felul în care îi percepi pe ceilalți spune multe despre ce fel de persoană ești, explică Peter Harms, coordonatorul studiului. Exercițiul de imaginație este mai util decât descrierea unui coleg real, deoarece primul este debarasat de bagajul relațional pe care l-ar implica cel de-al doilea.
Studiul a relevat că subiecții care au descris colegi imaginari caracterizați de trăsături pozitive ca proactivitate sau abilitatea de a se reface rapid după eșecuri, au reieșit ca fiind mai fericiți și mai productivi ei înșiși.
„Știm demult că relațiile la locul de muncă sunt o profeție care se împlinește singură," a mai adăugat Harms. „Dacă un manager crede că angajații lui sunt leneși și incompetenți, le va inspira aceste trăsături. (...) E dificil să te păstrezi motivat și entuziast când cineva nu are o părere bună despre tine. Însă cei mai mulți oameni nu vor să dezamăgească pe cineva care crede sincer în ei," a conchis profesorul.
Sursa: Science Daily si http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Studiu-inovator:-Procesul-decizional-foloseste-regiuni-diferite-din-creier-8017.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc ca esti alaturi de mine.